Skocz do zawartości
tokarex pontony

Nysa kłodzka od zapory j.Otmuchowskiego do j.Nyskiego

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Ja byłem na Wójcicach w sobotę rano - pojedyncze leszcze i krapie , duzo drobnicy wieszającej się na hak ludzi dużo woda brązowa podniesiona , woda płynie dużo syfu

Napisano

to samo jak wyżej kolega ( pojedyncze leszcze i krąpie) bylem od piątku wieczora do niedzieli

rano , pogoda fatalna w sobotę rano padało i silny wiatr a noc z soboty na niedziele temperatura 2 stopnie i przymrozek !!!

na biała rybę nie ma co jeździć , na żywca czasami sporadycznie ktoś łowi bolenia i szczupaka

pojedyncze brania na żywca , jak ktoś ma jechać kawal drogi to niech lepiej na razie sobie podaruje bo szału nie ma

Napisano

Zimno to było - potwierdzam. Mając ograniczony zasób przynęt (kukurydza i pęczak) - ot taki spontaniczny wypad na ryby więc zabrakło robaków :wink: - upolowałem 3 jazie (30,35,40); mniejszych nie liczę ale skubały. Za to przespałem :sad: branie na 3 kukurydze, a że haczyk był z gatunku drucianych się wyprostował (może dobrze bo wędka już końcówką w trzcinach leżała).

Jedyny plus to pojeździłem sobie dziś po połowach wzdłuż Nysy wypatrując ciekawych miejscówek na przyszłość. (zwykle jak się siada z feederkami to człowiek ma tylko kilka miejsc, na które ciągle powraca, a nie chce się mu szukać innych bardziej obiecujących. :wink: Także dotarłem nawet do tego stawiku ze zdjęcia powyżej. :smile:

Napisano

z piątku na sobotę byliśmy na końcu niedaleko murku 1 wsze auto( niebieski opel astra starsza) a z soboty na niedziele - bliżej ujścia na przeciwko tego rozlewiska 1 wsza miejscówka od miejscówek od krzyża

a kolega jakim autem? może byliśmy sąsiadami? :smile:

Napisano

technops - dojazd jest fajny, rzeczywiście do stawiku lepiej jechać wałem choć do miejsca, w którym stawik łączy się z rzeką można dojechać jak najbardziej przepisowo przekraczając wał w miejscu utwardzonym betonowymi płytami. Później jechałem wzdłuż lasu. Miejsc jest sporo. Sam dojazd na styk z stawiku z rzeką, szczególnie po deszczu może być "ciekawy" :wink: ale jak dojechałem to stało tam seicento na nyskich numerach, więc nawet osobówka da radę. :mrgreen: Gdy będę w mniej popularny dzień objadę sobie ten stawik dookoła, ale to już wtedy kawałek trzeba jechać koroną wału, a że w niektórych miejscach jest ona trochę "rozjeżdżona" to rzeczywiście ktoś może się przyczepić.

Napisano

palealex, a przypadkiem nie rozjechałbym ci feedera ?

Ja smigam srebrnym scenikiem a nad woda jestem dość charakterystyczny zawsze łowię tyczka i chyba na tamtym łowisku jako jedyny :D

Napisano

tak to bylem ja :) bo chyba zleciał z auta bo zmieniałem na cięższa wędkę bo nurt ciągnął zbyt mocno , dużo osób nie łowi tam tyczka następnym razem podejdę się przywitać i pogadać :)

do zobaczenia nad woda :)

Napisano

omg lol gz matko boska

dziesiatki jak nie setki tubylcow jedni spiningiem za bolkiem a 90% typa z plotka na szczupaka ahahahah taki uj jedyne co to na sandacza jest jego tam ppogrom miedzy 35 a 45 jaa z nim ostro niema gdzie kija wlozyc. na krancu swiata takze komplet woda troszke mniejsza jak kilka tyg temu

pozdr

Napisano

to tylko ja tam jezdze . . .

na tzw koncu swiata siedzialo lesczowcow woda juz mala jest

bolka brak okonia brak sandaczy brak

pozdr dla pana starszego kontrolera Kołodziejczyka chyba nie pomylilem co wraz z kolegami kontrolowali obecnych okolo godz 19

Napisano

woda niska , stoi

rybka nie współpracuje oprócz sporadycznych leszczy, okonia i krąpia

bylem od piątku do niedzieli ludzie przyjeżdżali i odjeżdżali z niczym bez brań , oprócz 10 cm leszczyków nie ma na razie po co jechać

na żywca tez cisza

Napisano

aa i jeszcze chciałem dodać ze w nocy zimno dziś było (tzn z soboty na niedziele) 5 stopni i wilgotno tj rosa opada wiec jak ktoś na noc to musi się ciepło ubrać :)

• 2 weeks later...
Napisano

W dzień mały jazik, a kolega pstąga tęczowego sic! w nocy zero brań białej ryby. Jeden sandaczyk 40cm i szczupak 47cm ryba słabo bierze też na ujściu do otmuchowskiego.

Napisano

Ja tam nie narzekam. Moje 1,5 kilowe leszcze już się wędzą. :mrgreen: Ale prawda jest, że w nocy o brania trudno. :sad: Mogło by jeszcze tak z tydzień popadać to presja wędkarska na ujściu do Otmuchowa się zmniejszyła. Już po piątkowej ulewie narzekali, że trudno dojechać. :mrgreen:

Napisano
jurasek15, To nie wiem gdzie łowiłeś, ale na całym odcinku nysy między jeziorami była lipa straszna :P

Ja byłem na ujściu do Otmuchowa. A, że wspomniałeś o tym w swoim poście to przez przypadek mój się znalazł w nie odpowiednim wątku. :wink: