zadym73 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 palealex i jak tam na rybkach po łowiłeś napisz ,ja czasmi czekałem na odpowiedz z postu czasmi i pół roku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 Ja byłem na Wójcicach w sobotę rano - pojedyncze leszcze i krapie , duzo drobnicy wieszającej się na hak ludzi dużo woda brązowa podniesiona , woda płynie dużo syfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 to samo jak wyżej kolega ( pojedyncze leszcze i krąpie) bylem od piątku wieczora do niedzieli rano , pogoda fatalna w sobotę rano padało i silny wiatr a noc z soboty na niedziele temperatura 2 stopnie i przymrozek !!! na biała rybę nie ma co jeździć , na żywca czasami sporadycznie ktoś łowi bolenia i szczupaka pojedyncze brania na żywca , jak ktoś ma jechać kawal drogi to niech lepiej na razie sobie podaruje bo szału nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek15 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 Zimno to było - potwierdzam. Mając ograniczony zasób przynęt (kukurydza i pęczak) - ot taki spontaniczny wypad na ryby więc zabrakło robaków - upolowałem 3 jazie (30,35,40); mniejszych nie liczę ale skubały. Za to przespałem branie na 3 kukurydze, a że haczyk był z gatunku drucianych się wyprostował (może dobrze bo wędka już końcówką w trzcinach leżała). Jedyny plus to pojeździłem sobie dziś po połowach wzdłuż Nysy wypatrując ciekawych miejscówek na przyszłość. (zwykle jak się siada z feederkami to człowiek ma tylko kilka miejsc, na które ciągle powraca, a nie chce się mu szukać innych bardziej obiecujących. Także dotarłem nawet do tego stawiku ze zdjęcia powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 jurasek15, i jak tam z tym dojazdem ? miejscówki są tam fajne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 13 Maja 2012 Autor Share Napisano 13 Maja 2012 palealex, to musieliśmy się gdzieś minąć nad woda w którym miejscu siedział kolega ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 z piątku na sobotę byliśmy na końcu niedaleko murku 1 wsze auto( niebieski opel astra starsza) a z soboty na niedziele - bliżej ujścia na przeciwko tego rozlewiska 1 wsza miejscówka od miejscówek od krzyża a kolega jakim autem? może byliśmy sąsiadami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek15 Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 technops - dojazd jest fajny, rzeczywiście do stawiku lepiej jechać wałem choć do miejsca, w którym stawik łączy się z rzeką można dojechać jak najbardziej przepisowo przekraczając wał w miejscu utwardzonym betonowymi płytami. Później jechałem wzdłuż lasu. Miejsc jest sporo. Sam dojazd na styk z stawiku z rzeką, szczególnie po deszczu może być "ciekawy" ale jak dojechałem to stało tam seicento na nyskich numerach, więc nawet osobówka da radę. Gdy będę w mniej popularny dzień objadę sobie ten stawik dookoła, ale to już wtedy kawałek trzeba jechać koroną wału, a że w niektórych miejscach jest ona trochę "rozjeżdżona" to rzeczywiście ktoś może się przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 14 Maja 2012 Autor Share Napisano 14 Maja 2012 palealex, a przypadkiem nie rozjechałbym ci feedera ? Ja smigam srebrnym scenikiem a nad woda jestem dość charakterystyczny zawsze łowię tyczka i chyba na tamtym łowisku jako jedyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 tak to bylem ja bo chyba zleciał z auta bo zmieniałem na cięższa wędkę bo nurt ciągnął zbyt mocno , dużo osób nie łowi tam tyczka następnym razem podejdę się przywitać i pogadać do zobaczenia nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 16 Maja 2012 Autor Share Napisano 16 Maja 2012 Jak nie będzie lało to mam zamiar byc w sobotę rano od 5 do 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarek Napisano 19 Maja 2012 Share Napisano 19 Maja 2012 omg lol gz matko boska dziesiatki jak nie setki tubylcow jedni spiningiem za bolkiem a 90% typa z plotka na szczupaka ahahahah taki uj jedyne co to na sandacza jest jego tam ppogrom miedzy 35 a 45 jaa z nim ostro niema gdzie kija wlozyc. na krancu swiata takze komplet woda troszke mniejsza jak kilka tyg temu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarek Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 to tylko ja tam jezdze . . . na tzw koncu swiata siedzialo lesczowcow woda juz mala jest bolka brak okonia brak sandaczy brak pozdr dla pana starszego kontrolera Kołodziejczyka chyba nie pomylilem co wraz z kolegami kontrolowali obecnych okolo godz 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 ale coś się dzieje? bo planuje wypad na weekend? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarek Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 w nocy tak a w dzien nie nawet na wieczor cos tam skubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 dzięki za odpowiedz . jutro jestem o ile znajdę miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 woda niska , stoi rybka nie współpracuje oprócz sporadycznych leszczy, okonia i krąpia bylem od piątku do niedzieli ludzie przyjeżdżali i odjeżdżali z niczym bez brań , oprócz 10 cm leszczyków nie ma na razie po co jechać na żywca tez cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 aa i jeszcze chciałem dodać ze w nocy zimno dziś było (tzn z soboty na niedziele) 5 stopni i wilgotno tj rosa opada wiec jak ktoś na noc to musi się ciepło ubrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek15 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Ja miałem 6 leszczyków 45 - 57 wiec chyba nie było najgorzej. Mniejsze wypuszczałem. Pozdrowienia dla mięsiarzy DDZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 a kiedy tak brały? no chyba ze ja nie potrafię łowić i murze trochę się podszkolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek15 Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 a kiedy tak brały? no chyba ze ja nie potrafię łowić i murze trochę się podszkolić Z piątku na sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 W dzień mały jazik, a kolega pstąga tęczowego sic! w nocy zero brań białej ryby. Jeden sandaczyk 40cm i szczupak 47cm ryba słabo bierze też na ujściu do otmuchowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek15 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Ja tam nie narzekam. Moje 1,5 kilowe leszcze już się wędzą. Ale prawda jest, że w nocy o brania trudno. Mogło by jeszcze tak z tydzień popadać to presja wędkarska na ujściu do Otmuchowa się zmniejszyła. Już po piątkowej ulewie narzekali, że trudno dojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 jurasek15, To nie wiem gdzie łowiłeś, ale na całym odcinku nysy między jeziorami była lipa straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek15 Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 jurasek15, To nie wiem gdzie łowiłeś, ale na całym odcinku nysy między jeziorami była lipa straszna Ja byłem na ujściu do Otmuchowa. A, że wspomniałeś o tym w swoim poście to przez przypadek mój się znalazł w nie odpowiednim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi