shatalg Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam. Szukam jakiegos lowiska gdzie nie trzeba ani karty ani legitymacji PZW, oplaty ze tak powiem nie graja roli Bardziej chodzi o klimat, wole jakies zarosniete jeziorko gdzie niekoniecznie cos zlapie niz basen z hodowla karpii czy pstragow ktore da sie wyciagnac na goly haczyk. Najlepiej blisko Legnicy zeby od czasu do czasu mozna bylo na pare godzin sie przejechac. Z gory dzieki, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Nie ma w okolicy Legnicy żadnych komercyjnych łowisk ? Masakra ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Masz np za POM-em na Zimnicach tzw Ruskie stawy dalej jest staw w Szczytnikach nad Kaczawą trochę dalej w kierunku na Chojnów kolejne - Goliszów , w Złotoryi jest też komercja , jak jeszcze coś wymyślę to napiszę na tą chwilę nic mi już do głowy nie przychodzi Pzdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Opowiedz mi cos wiecej o tych tzw Ruskich stawach. Jak dokładnie tam dojechać ? Jakie tam ceny ? Słabo znam legnice, mieszkam tu 4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 12 Lipca 2012 Share Napisano 12 Lipca 2012 Ruskie czy Generelaskie jak zwał tak zwał Musisz jechać w kierunku Zimnic , zaraz za Legnicą po lewej masz działki ty skręcasz w prawo w taką polną drogę którą dojedziesz nad jezioro. Co do cen to nie pomogę gdyż dawno tam nie byłem i nie wiem co ile kosztuje Jak byłem ostatnim razem X lat temu płaciłem 6 zł za osobę jak dobrze pamiętam Podjedź zobacz daleko niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 To jest to jezioro ? Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Tak to jest właśnie to jeziorko, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszek10 Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Masz jeszcze stawik hodowlany we wsi Gniewomierz od razu z barem i browarkiem bodajze za 1 kg 11zł ale jak nie chcesz to i zabierac nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Panowie a co to za staw tutaj w Lipcach ? Widziałem tam tabliczki TEREN PRYWATNY i ZARAZ ŁOWIENIA, czyj to staw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Masz np za POM-em na Zimnicach tzw Ruskie stawy dalej jest staw w Szczytnikach nad Kaczawą trochę dalej w kierunku na Chojnów kolejne - Goliszów , w Złotoryi jest też komercja ,jak jeszcze coś wymyślę to napiszę na tą chwilę nic mi już do głowy nie przychodzi Pzdro. Troszkę nie łapie tego co gandieres napisał: ad1. Za Pom-em po lewej, kiedyś było łowisko teraz jest tam "Ranczo u Kaczora" zaś po prawej staw hodowlane ad2. Co do Szczytnik nigdy nie słyszałem, że jest tam łowisko. Wiem, że jest tam staw hodowlany. Mam niedaleko tej mieściny teściów więc powinienem coś chodziarz słyszeć o tym. Jak byś mógł podaj bliższe namiary na te łowisko. ad3. Goliszów już od 2 lat nieczynny ad4. W Złotoryi nie byłem, ale prawdopodobnie otwarte, ale nic poza tym nie wiem więcej tutaj Łowisko u Jana Masz jeszcze stawik hodowlany we wsi Gniewomierz od razu z barem i browarkiem bodajze za 1 kg 11zł ale jak nie chcesz to i zabierac nie musisz Tomaszek możesz więcej napisać o tym łowisku: jak tam dojechać, jakie ryby, i czy jeziorko dobrze zarybione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Pisałem że po lewej są działki a na stawy skręca się w prawo . W Szczytnikach jedziesz do końca wioski i skręcasz jak na żwirownie (w prawo ) dojedziesz nad żwirownie i skręcasz w lewo jedziesz kawałek polniakiem i jest staw, gość nie pobierał opłat tylko kasował za rybę O tym że Goliszów zamknięty nie wiedziałem Co do stawów w Lipcach to są tam ryby ale stawy są prywatne więc nie połowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Wracając do Lipiec. Widziałem że tam rybacy łowią, nie orientujesz się czyj to staw ? Bo widać z drogi że normalnie na nim łowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Z tego co mi wiadomo wszystkie są prywatne na tym przy drodze nie łowiłem , jeździłem na te dwa dalej w lasku do momentu aż pojawił się właściciel Zapytaj tych - wędkarzy - co tam łowią może oni coś będą wiedzieli skoro tam łowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi