waldek42 Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Witam Nie mogę nigdzie takiej informacji znaleźć, może ktoś z Was wie ile czasu płynie woda np od Krakowa do W-wy, do Torunia, do morza?
mokrzo Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 To zależy od jej długości i wysokości,a także od innych czynników jak np. przerwanie wałów "po drodze" itp. dokładnie nie da się tego przewidzieć, aczkolwiek IMGW często ogłasza komunikaty, w których informuje o tym kiedy jest spodziewana fal powodziowa w danej miejscowości, poszukaj może informacji na ich stronie.
P Napisano 8 Września 2010 Napisano 8 Września 2010 Zalezy skad Ja z wlasnych obserwacji wiem ze dobowa zmiana wody widoczna na pogodynce najczesciej jest widoczna w Toruniu po niecalej dobie Z warszawki woda plynie do nas kolo 3 dni. Ale teraz idzie wysoka znowu wiec warto poobserwowac gdzie jest szczyt fali bo media o tym pisza i wowczas bedziesz wiedzial. U nas ma byc w czwartek
waldek42 Napisano 8 Września 2010 Autor Napisano 8 Września 2010 Teraz już też wszystko wiem. Zależało mi, żeby jeszcze przed dużą wodą przetrzepać pogłowie ryb z mojej dziury na Wiśle. Zdążyłem. Siedziałem do momentu gdy woda podeszła nagle, w ciągu 15 minut o ponad 50 cm. Nagle przestały brać. I znowu trzeba czekać z miesiąc na normalny poziom.
rojass Napisano 9 Września 2010 Napisano 9 Września 2010 Ja już niestety nie zdążyłem, poziom o jakieś 2-3 metry wyższy niż zwykle. A brały ponoć świetnie duże karasie, liny, leszcze - ja niestety nie miałem przyjemności
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.