Skocz do zawartości
tokarex pontony

Ile dni płynie Wisłą fala powodziowa do morza

waldek42

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Nie mogę nigdzie takiej informacji znaleźć, może ktoś z Was wie ile czasu płynie woda np od Krakowa do W-wy, do Torunia, do morza?

:?:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

To zależy od jej długości i wysokości,a także od innych czynników jak np. przerwanie wałów "po drodze" itp. dokładnie nie da się tego przewidzieć, aczkolwiek IMGW często ogłasza komunikaty, w których informuje o tym kiedy jest spodziewana fal powodziowa w danej miejscowości, poszukaj może informacji na ich stronie.

Napisano

Zalezy skad :twisted:

Ja z wlasnych obserwacji wiem ze dobowa zmiana wody widoczna na pogodynce najczesciej jest widoczna w Toruniu po niecalej dobie :cool:

Z warszawki woda plynie do nas kolo 3 dni.

Ale teraz idzie wysoka znowu wiec warto poobserwowac gdzie jest szczyt fali bo media o tym pisza i wowczas bedziesz wiedzial.

U nas ma byc w czwartek :cool:

Napisano

Teraz już też wszystko wiem.

Zależało mi, żeby jeszcze przed dużą wodą przetrzepać pogłowie ryb z mojej dziury na Wiśle.

Zdążyłem. :cool:

Siedziałem do momentu gdy woda podeszła nagle, w ciągu 15 minut o ponad 50 cm.

Nagle przestały brać.

I znowu trzeba czekać z miesiąc na normalny poziom.

Napisano

Ja już niestety nie zdążyłem, poziom o jakieś 2-3 metry wyższy niż zwykle.

A brały ponoć świetnie duże karasie, liny, leszcze - ja niestety nie miałem przyjemności :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.