reglass Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 Witam! Jestem z Częstochowy i mam troszkę daleko w te rejony. Chciałem za pytać jaka jest woda w tej chwili na Wiśle ? w tych okolicach ? rybki biorą ? Mam zamiar jechać na następną sobotę tam na rybki dzięki z góry za informacje.
pet87 Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 dzisiaj bylem w okolicach oswięcimia woda jeszcze troche wysoka ale sie normuje,porzucałem troche na paprochy ale szału nie bylo,ten rok jest w ogole jakis dziwny...
wieskonger Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Witam warto się wybrać bierze coś na Jankowicach
orson80PL Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam!!! Jutro ruszam na Wisełkę na białą rybę może wreszcie coś drgnie, kilka tygodni temu parę małych płoci, kilka brań delikatnych i to było na tyle.
wieskonger Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam Orson80PL napisz co aktualnie słychać nad Wisłą
orson80PL Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam. Dzisiejszy dzień na Wiśle rozpocząłem około 6:00 a zakończyłem o 12:30. Woda dość wysoka, płynie dosyć szybko.Pogoda ładna, ale duży wiatr. No a połów Kilka tyrpnięć no i jeden karaś 17 cm Ale wracam w weekend świąteczny z nadzieja na coś więcej POZDRAWIAM
orson80PL Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam. No chyba jeszcze za wcześnie na wyjazdy na rzekę dzisiaj cały dzień i zero brań!!! Poczekamy na majowy weekend.
reglass Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Napisano 29 Kwietnia 2011 Dajcie znać jak efekty po majowym wypadzie połamania oby nie na kolanie
orson80PL Napisano 5 Maja 2011 Napisano 5 Maja 2011 Witam. Majówka tak jak i poprzednio zero zabawy no ale pogoda kicha i Wisła trochę wyższa podejrzewam ze w piątek jak się pogoda poprawi to zawitam nad Wisełkę i powędkuję troszeczkę ........ POZDRAWIAM
orson80PL Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 No już lepiej Jaź i Karpik z paroma braniami do południa popołudniu lipa...... Pozdrawiam.
wieskonger Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 W piątek 6 wędek zero brań.Po dwóch latach przeżyłem szok wisła zmieniła się nie do poznania
reglass Napisano 20 Maja 2011 Autor Napisano 20 Maja 2011 sobota/niedziela bardzo mało brań.. coś tylko sporadycznie skubało.. Orientuje się ktoś czy warto jutro jechać ? poprawiły się brania ?
orson80PL Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 WITAM! Normalnie nie wiem co z tą rybą w tym roku całe popołudnie cała nocka no i do popołudnia dzisiaj i co............ NIC!!!!!!!! Można powiedzieć że ryba jest bo widać że żeruje sporadycznie coś się tam spławi ale żeby do przynęty podejść lub ewentualnie skubnąć to już nie. DEFINITYWNIE RYBA NIE NA BRANIU TYLKO CZEMU??????????? Ciśnienie w normie warunki dobre o co tym rybom biega!!!!! POZDRAWIAM
reglass Napisano 8 Lipca 2011 Autor Napisano 8 Lipca 2011 Witam! Zawsze rybki brały nawet w tamtym roku były lepsze efekty :/ Z tego co słyszałem bardzo się opłycio.. w tewnych miejscach i klapa... Wie ktoś jaki stan wody aktualnie na Wiśle Jankowice ? Warto się wybrać ?
MattZ Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 A czy któryś z kolegów może bardziej zobrazować tamtejsze miejsca? Chodzi mi o głębokość, szerokość, dno, uciąg, czy jest tam w miarę bezpiecznie jeśli chodzi o nocne gruntowe zasiadki, czy można samochodem podjechać na tyle blisko, by mieć go "pod ręką", czy woda nie dźwignie się raptownie że trzeba będzie uciekać . Jak z rybostanem jeśli chodzi o gatunki? Na co bierze się nawet nie pytam, bo z tym to różnie bywa Planuję się wybrać jak jeszcze uzupełnię ekwipunek po przerwie. Ma ktoś może jakieś fotki z tamtego odcinka?
pet87 Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 WITAM! Normalnie nie wiem co z tą rybą w tym roku całe popołudnie cała nocka no i do popołudnia dzisiaj i co............ NIC!!!!!!!! orson wydaje mi sie a nawet jestem przekonany ze ryby w wisle bynajmniej na naszej wysokosci jest z roku na rok coraz mniej,jeszcze pare lat temu scenariusz Twojego wypadu byłby nierealny.Trzeba sie niestety pogodzic z faktem ze ciezko trafic na dzien w ktorym mozna by nie narzekac na brak bran... MattZ, Chodzi mi o głębokość, szerokość głębokosć jest zróznicowana jak chyba na wszystkich odcinkach wisły ktore znam,szerokosc moge sie mylic ale na oko mysle ze przecietnie ok 80-100 mdno, uciąg,tu pojawia sie problem wisła słynie z zaczepów i nigdy nie wiesz gdzie sie ich spodziewać a uciąg jest przecietnyczy jest tam w miarę bezpiecznie jeśli chodzi o nocne gruntowe zasiadki, czy można samochodem podjechać na tyle blisko, by mieć go "pod ręką" nie miałem nigdy przygód,sa miejsca gdzie podjedziesz pod wode.Jak z rybostanem jeśli chodzi o gatunki? mozesz liczyc na każda rybe oczywiscie słodkowodną przeważają leszcze karasie karpik sie trafi a drapieznik to napewno kazdy,połamania
MattZ Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Jakieś nowe wieści z tego odcinka? Tydzień temu byłem zobaczyć jak tam Wisełka i woda była chyba podniesiona, niosła ze sobą pełno badyli i innych śmieci. Wybieram się za jakiś czas, ale nie wiem czy jest sens teraz tam moczyć kije. Pozdrawiam
Bogus14 Napisano 7 Sierpnia 2011 Napisano 7 Sierpnia 2011 Koledzy wędkarze byłem w sobote i niedziele na wiśle w jankowicach i ryby jak nie było w tym roku tak nie ma pare leszczy 15 cm śmiechu warte , radze wszystkim wisła w tym roku jest spalona nie wiem dlaczego a byłem już w tym roku ok 5 razy na nocce i nic , ja wam proponuje może jesienią cos się tam ruszy
MattZ Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Byłem z niedzieli na poniedziałek na rybkach i Wisła była oblężona Ale w okolicach progu i przepompowni(?) było luźno więc tam zająłem miejsce. Niestety jak kolega wyżej, kiepsko z rybą. W nocy niemiarowy sum a w dzień leszcz około 35 cm. Ale na pewno tam wrócę bo ładna okolica
MattZ Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Dzieje się coś na Wiśle koło Zatora? Warto jechać?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.