tomik Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 Miałem dziś okazję spotkać i poznać SZCZYPIORA i zgadaliśmy się na wspólne wędkowanie w sobotę lub niedzielę w następny weekend 25-26 września. Wstępnie uzgodniliśmy, że będziemy łowić na Bugu w Zbereżu (ewentualnie w Woli Uhruskiej) a jakby byli także inni chętni moglibyśmy zorganizować także zawody. Dlatego zapraszamy wszystkich zainteresowanych takim spotkaniem do udziału.
szczypior Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 Ja również muszę wspomnieć , że spotkanie z Tomikiem było bardzo miłe. Rozmowa trwała chyba ze dwie godziny a wydawało się jakbyśmy dopiero co zaczynali. Faktycznie wstępnie umówiliśmy się na wspólne wędkowanie i zapraszamy wszystkich chętnych. Z dojazdem raczej nie będzie problemu , bo zawsze możemy się zabrać do samochodów jadących z przeciwnych kierunków tzn ja z Włodawy i Tomik z Chełma.
DAWID Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 Spróbuje znalezc transport też bym z chęcią się wybrał, kij tam z zawodami ważne wspólne wędkowanie Do włodawy bym dał rade dojechać więc chyba nie będzie problemu.
szczypior Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 O to świetnie Stamtąd to już razem pojedziemy , więc jedynym problemem będzie dostanie się do Włodawy.
tomik Napisano 17 Września 2010 Autor Napisano 17 Września 2010 Super Dawid, że będziesz. Jakby coś to z Chełma też mogę ja kogoś zabrać. No i uważamy, ze Szczypiorem, że niedziela 26 września będzie dogodniejszym dniem na spotkanie przynajmniej dla tych co pracują w soboty
DAWID Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Pewnie odpada bo we włodawie moge być punkt 9 pewnie za późno nie
szczypior Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Wszystko jest kwestią dogadania się. Za późno to z pewnością nie , bo nam nie zależy na złapaniu nie wiadomo ilu ryb , a na spotkaniu się. A powiedz Dawid jak z transportem wędek ??? Pewnie wygodniej by Ci było wziąć jeden spining ???
DAWID Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Pewnie biore jeden średni spinn moge nim łapać od boleni po szczupaki. Jeśli pasuje abym był we włodawie o 9 nie ma problemu będe na bank, a jeśli chodzi o powrót musiałbym być około 19 na pks-ie we włodawie i będzie gicik.
szczypior Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Więc nie ma problemu. Będę czekał na Ciebie Dawidzie w niedzielę na pksie przed 9.
deejaybialy Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Super Dawid, że będziesz. Jakby coś to z Chełma też mogę ja kogoś zabrać.No i uważamy, ze Szczypiorem, że niedziela 26 września będzie dogodniejszym dniem na spotkanie przynajmniej dla tych co pracują w soboty Witam, ja bym się chętnie "pisał". Chociaż w spinningu to raczkuje jeszcze hehe Pozdrawiam
szczypior Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Szczerze mówiąc to w rozmowie z Tomikiem wspominałem , że pewnie się pojawisz. Będzie nam bardzo miło.
marewel Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Nie wiem czy Bug z obecnym jego poziomem wody to najlepszy pomysł.
szczypior Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Ja w sobotę u siebie patrzyłem i jeszcze było w normie (sporo brakowało żeby się miało wylewać). A tam gdzie zamierzamy wędkować jest naprawdę wysoko.
DAWID Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 Słyszałem od kumpli że jest wysoka woda ale czysta i że szczupaczki ładnie gryzą.
deejaybialy Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 Ja w sobotę u siebie patrzyłem i jeszcze było w normie (sporo brakowało żeby się miało wylewać). A tam gdzie zamierzamy wędkować jest naprawdę wysoko. Mam w Zbereżu "miejscowego" mogę zadzwonić i zapytać o stan wody i czy coś "gryzie" będzie info z pierwszej ręki. Pozdrawiam Adam
DAWID Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 deejaybialy, dobrze by było możesz zadzwonić.
Andrzej 18 Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 To może ja coś napiszę w sobotę byłem poniżej Dubienki na bugu jeszcze około 1 metra tam brakowało aby bug wystąpił z koryta szczupaczki gryzły na 5 spiningistów złowiliśmy ponad 20 szczupłych ale tylko 5 było wymiarowych
deejaybialy Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 Ja tydzień temu w niedziele przeszedłem od starorzecza Deusze w prawo ok. 10km wody dosyć dużo a efekty marne 2 szczupaki pod wymiar (-50) i jeden okonek niewarty mierzenia może w Zbereżu bardziej dopisze w sierpniu ładnie gryzło...
tomik Napisano 22 Września 2010 Autor Napisano 22 Września 2010 deejaybialy, jak masz możliwość to dowiedz się jak najbardziej. Ponadto tak sobie myślę, ze w najgorszym wypadku to możemy pojechać nad j.Białe
deejaybialy Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 deejaybialy, jak masz możliwość to dowiedz się jak najbardziej.Ponadto tak sobie myślę, ze w najgorszym wypadku to możemy pojechać nad j.Białe Bardzo fajna woda to tez starorzecze w Woli Uhruskiej. ps 26 miały byc tez zawody z koła wodnik ale zostały przeniesione na inna wodę stojąca, coś w tym jest... Pozdrawiam
szczypior Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 Ja dziś postaram się zobaczyć co u mnie się dzieje z wodą. J.Białego nie polecam gdyż drapieżnik tam jakoś nie chce współpracować za bardzo. Ostatnio byłem na łódce i o godzinie 15 to tylko jedna ekipa była, ale już po 17 to nie wiadomo skąd zaczęli wypływać. Było spore zagęszczenie łódek , ale nie widziałem żeby ktoś coś ciągnął. W razie czego 2-3 łódki dało by się załatwić. Ja jednak nadal jestem za Bugiem.
DAWID Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 Ja moge jechać na jakąkolwiek rzeke na wodach stojących nie łowie. Jedzmy na ten bug ryba gryzie więc po co zmieniać lokalizacje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.