Skocz do zawartości
tokarex pontony

Woblery RAPALA, SALMO i inne

keri

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pracuje bardzo szeroko i leniwie na boki.

Ja jednak stawiałbym na szczupaka w niezbyt glębokich łowiskach.

A ja pozwole sie nie zgodzic z Twoja opinia artech. Ksztalt i wyprofilowanie steru swiadcza o tym ze ten wobek bedzie mial dosc szybka akcje. Chyba ze ma wade konstrukcyjna i stad te leniwe skoki w bok ;)

Tak czy siak ryby zweryfikuja nasze spekulacje i moze sie okazac ze najlepiej sprawdzi sie np na sandacze :P

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Dzięki Panowie za podpowiedzi, za chwilkę pojadę popróbować co może się na to cudo połakomić. Jakby coć to zaraz napiszę. :wink:

Napisano

Ten z pierwszego linka jest woblerem uniwersalnym , praktycznie na każdą rybę . Ja na woblerki o takim kształcie i wielkości tylko innych umaszczeniach lowiłem już bolenie , szczupaki , sandacze , okonie i klenie. Należą do moich ulubionych.

Ten drugi to jakaś malizna i dość niestarannie wykonamy, nie polecał bym go .

Zwróć uwagę , że to są licytacje i za taką kasę raczej nie kupisz.

Tu masz świetne woblery i za cenę przyzwoitą

http://www.bez_ale_drogogro_prosze.pl

Napisano

Tak, jak pisałem wyżej, próbowałem tego woblerka przez ostatnich kilka dni i raczej nic, jak narazie nie wyszło z tego. Zgodnie z podpowiedzią artecha machałem na płytkim zbiorniczku obok kolegi machającego wachadłówką - efekt; on dwa szczupaczki czterdziestaki i sum 70 a ja ZERO. Ani trącenia. Następny dzień podobnie, po zmianie przynęty na kopyto zaczęły się brania. Czyżby ten wobler odstraszał? :shock::sad::evil:

Napisano

Nie witia ten wobler z pewnoscia nie odstrasza - ale jak wczesniej pisalem najlepszy bedzie na bolenie :)

Edit: zapomnialem dodac ze to nie wobler lapie ryby a wedkarz - wazniejsze od samego woblera jest jego prowadzenie.

Napisano
to nie wobler lapie ryby a wedkarz - wazniejsze od samego woblera jest jego prowadzenie.
, to fakt. Jednakże nie od wczoraj łowię woblerami i jest to dla mnie conajmniej dziwne. Żadne sztuczki typu wolniejsze, szybkie, przerywane, skokowe itp. prowadzenie nie przyniosły rezultatu. Próbowałem nawet z atraktorami!! Następną razą spróbuję na Wisłoku wieczorowa porą. Bankowa miejscówka z bolkami; powinno się w koncu wyjaśnić co na to może siadać. :cool:
Napisano
Zgodnie z podpowiedzią artecha machałem na płytkim zbiorniczku obok kolegi machającego wachadłówką - efekt; on dwa szczupaczki czterdziestaki i sum 70 a ja ZERO. Ani trącenia. Następny dzień podobnie, po zmianie przynęty na kopyto zaczęły się brania. Czyżby ten wobler odstraszał?

No ładnie, teraz będzie na mnie :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

• 3 months later...
Napisano
Ten z pierwszego linka jest woblerem uniwersalnym , praktycznie na każdą rybę . Ja na woblerki o takim kształcie i wielkości tylko innych umaszczeniach lowiłem już bolenie , szczupaki , sandacze , okonie i klenie. Należą do moich ulubionych.

Ten drugi to jakaś malizna i dość niestarannie wykonamy, nie polecał bym go .

Zwróć uwagę , że to są licytacje i za taką kasę raczej nie kupisz.

Tu masz świetne woblery i za cenę przyzwoitą

http://www.bez_ale_drogogro_prosze.pl

Szkoda że strona nie dziła :roll:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.