maniek Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 A jak bym chciał odłowić na rzece?Musisz mieć pozwolenie od właściciela wody .Po za tym nie każda ryba z rzeki się nadaje do stawu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 A jak bym chciał odłowić na rzece? To zlowisz nie daj Boze jakas chora rybe i zaraz Ci caly staw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Wtedy tródno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 A jak mam staw 100m x 10m i głębokością latem od 1m do 1,5m, a wiosną przeszło 2 to mogę w nim trzymać szczupaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Patryk13, no ba, toć to kawał stawu myślę, że wyrośnięty sum by sobie też poradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Staw jest bardzo zarośnięty czy amur mógłby zlikwidować część roślinności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Patryk13, wszystko zalezy od tego czym jest zarosniety, nie je trzcin i kolkow drewnianych. wez sobie poogladaj roslinki, wygoogluj co to jest a nastepnie czym sie zywi amur - voila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Patryk13, A jaki region ?,zastanów się co się stanie z rybami w zimie, jak będzie ostra to zamarznie 0,5m wody i zostanie im 0,5m przestrzeni ,nie licz ze ci przeżyją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 maniek, mam pod nosem(ok.2km) dziki staw, takie rozlewisko mocno zarosniete trzcina i innym badziewiem, sporo kolkow/pni drzew. na jesieni glebokosc nie przekraczala 80cm skrajnie, srednio 0,5m i jakos rybki maja sie dobrze - a dodam ze karasi tam niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Damian21, A wiesz na pewno że nie ma tam "głęboczków",właśnie wśród kołków /zwalonych drzew są Głęboczki ,po za tym zapominasz ze zima woda "oddycha" przez rośliny ,choćby były suche np ,sitowie trzcina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 maniek, właśnie nie zapominam, toteż u kolegi Patryk13 miej to na względzie, wszakże wspomniał że jego staw jest zarośnięty, a głębokość wcale nie jest tu kluczowym czynnikiem, ogólnie nie warto przesadzać z zagęszczeniem ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Pełno tam tataraku. A jak będzie mruz to położe styropian. zawsze to działa! . A można tam wpuścić okonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 To nie jest takie proste, ze wpuscisz tam ryby i beda sobie rosly. Staw trzeba zbadac (czy nie jest przemineralizowany, czy woda nie jest szkodliwa i duzo innych czynnikow). Radzilbym Ci porobic pare dolkow. Dla mnie wydaje sie ten stawik za plytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Czym je wykopać? Kilka lat temu było sporo karpi, ale nie zadbałem zimą i wymarzły. Część też zjadły wydry. jakiś czas temu na brzugu widziałem szkielet ryby, który miał 60cm. A dzisiaj łowiąc zdażyło się coś diwnego. tam gdzie siediałem coś zaczeło zapalać przy tafli, nie zobaczyłem co to jest, ale przypuszczam że to wydra. Jak to wytępić? A co to jest głęboczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 przypuszczam że to wydraJak masz faktycznie wydrę to lepiej daj sobie spokój z zarybieniami ,bo to walka z wiatrakami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 nie jestem pewien, ale pszypuszczam.Ryb jest zawsze dużo tylko że karasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Możliwe też, że są to piżmaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Możliwe, ale piżmaki nie jedzą ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 może to rybe wsunęła czapla. Sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Jedno jest pewne: to jakieś zwierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Ale karasi zawsze jest w bród więc nie widzę wielkiego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Mozecie powiedzieć co to jest głeboczka i jeśli możecie podajcie nazwy ryb nadających się do mego stawu. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Mozecie powiedzieć co to jest głeboczka i jeśli możecie podajcie nazwy ryb nadających się do mego stawu.Z góry dzięki. Kolego trzeba troszkę ruszyc głową głeboczka to nic innego jak głębszy dołek, jak Ci np wyrwie drzewo to za nim pozostaje dziura. Do stawu sobie wpusc 2 szczupaki i 15 karasi 2 karpie ( to na święta) i stado uklejek żeby Ci szczupki nie żarły karasi na które bedziesz zawzięcie polował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk13 Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Dzięki za rade. Ja raczej nie zabijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vasyl Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Mnie za to zabija myslenie, ze wystarczy wieksza kaluza, wpuszczenie tam ryby i bedzie wszystko ok, a rybki beda rosnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi