gruby Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Witam wszystkich powie ktoś co na cegielince słychać bo mam zamiar się tam wybrać w weekend a nie wiem czy warto jechać 120km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario03 Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 witam kolego dzisiaj bylem na cegle 4 godziny i powiem ci tak rano brala piekna ploc,i drobne leszczyki,razem z kumplem wyjelismy sporo pieknych ploci,braly na kukurydze z bialym robakiem,i najwieksze plocie braly blisko brzegu,lowilismy federkiem dosc spora woda na cegle ale uciag nie jest za duzy wiec idzie fajnie polapac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 odsyłam do tego tematu http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=315 wszelkie pytania odnośnie łowisk nad regalicą (a cegielinka takową jest) zadawaj tutaj ... w tym temacie właśnie dużo się mówi o cegle .... tzn czy warto jechać raz biorą raz nie jak to wszędzie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby Napisano 29 Września 2010 Autor Share Napisano 29 Września 2010 Dzięki za info koledzy Mario jeśli możesz to daj numer telefonu zadzwonię pod koniec tygodnia to powiesz jak woda bo czytałem że coś się znowu podnośi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Wiał wiatr północny więc woda faktycznie się podniosła, jednak obecnie powoli opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Jutro jade z federkiem wiec dam znać co i jak, stan wody mozna sprawdzac na iezaco chociazby poprzez serwis www.pogodynka.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario03 Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Numer tel 693042624mozesz dzwwonic chyba bede na cegle w piatek rano wiec jakies info podrzuce pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 wszelkie pytania odnośnie łowisk nad regalicą (a cegielinka takową jest) zadawaj tutaj ... A ja jestem raczej za wydzieleniem Cegielinki z tematu o Regalicy bo to tak bogate i ciekawe łowisko że generuje ponad połowę postów w w/w temacie a Regalica jest długa i szeroka Co do info znad Cegły to skubie tam drobnica drapieżnika. Płoć faktycznie ruszyła się trochę. Mam nadzieję jeszcze połowić w październiku trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Właśnie wrociłem. Powiem tyle lipa straszna. Zajechałęm na miejsce dopiero o 8:30....na całej długości nie było się gdzie wcisnać...w konću już pod samym mostem wcisnołem sięmiędzy dwóch dziadków z 10 gr ciężarkami...a prąd był taki że koszyk 100 gr nie dawał rady. Do 11:30 ani brania, widziałem tylko sporadycznie łądne morskie płocie ale to na spławik. Do tego trafiłem na wyjątkowo zaczepowe miejsce i na sandaczowej plecionce urwałem 5 zestawów. Na spina też widziałem troche osob machało bez rezultatów. Dziadki które zbierały się w tym czasie co przyjechałem mieli w siatkach od 3 do 5 płoci. Jeszcze jedno, jak chce się płoci połapać trzeba mieć kuku na robaki cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 A woda jaka? Opada trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 A ja jestem raczej za wydzieleniem Cegielinki z tematu o Regalicy bo to tak bogate i ciekawe łowisko że generuje ponad połowę postów w w/w temacie a Regalica jest długa i szeroka wiesz ja to chciałem stwowrzy tematy odnosnie samem cegły dziewoklicza parnicy itp .. tak zeby kazde lowisko mialo swoj temat ale jak patrze co sie dzieje w dziale regalica to z tematu odnosnie parnicy byśmy chyba zeszli do Morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Woda była podwyższona ale już niższa niż 2 dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby Napisano 30 Września 2010 Autor Share Napisano 30 Września 2010 ciekawe jak będzie w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby Napisano 1 Października 2010 Autor Share Napisano 1 Października 2010 koledzy a jak na cegielince w nocy bierze coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Czy woda na Cegielince się poprawiła? Mam na myśli jakość i czystość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby Napisano 11 Października 2010 Autor Share Napisano 11 Października 2010 witam haczykowców jak tam się sprawy mają na cegle bierze coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Jedno moge powiedzieć - napewno bardzo mocny prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jorginto Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 Wczorajszy wypad na Cegielinkę. Mały, ale cieszy. Sąsiad z boku, mówił, że udało mu się zaciąć coś większego, ale poszedł z nurtem i po ptokach. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a8ae9036d4aa52f6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby Napisano 16 Października 2010 Autor Share Napisano 16 Października 2010 Witam co tam koledzy na cegielince słychać?jak płoć skubie już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Jedno moge powiedzieć - napewno bardzo mocny prąd Byłem na Cegielince 15.10. na pomostach, mocno ciągnie na środku. Do 10 m od brzegu spokojna woda wręcz stała w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adoros Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Witam ! Byłem wczoraj na Cegielince, nastawiłem się na sandacza, ale niestety zero brań. Pomgłem natomiast podebrać ładnego sandała, który wziął na białego ripera z czerwonym ogonkiem, na 20 gr. główce. Kilka dni temu łowiłem na pomostach, wyciągnąłem kilka wymiarowych okoni na rosówkę i miałem trzy obcięcia końcówki ( chyba szczupaki). Wyglądało to tak : ładne branie, raz aż przesunęła się wędka i jak po brzytwie, haczyk ucięty z dużym kawałkiem końcówki. Czy wam również to się zdarza ? Miałem na Cegle wiele takich przypadków w przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 heh ja na cegle poza białą rybą na robaka nie złapałem jeszcze okonia powyżej 10 cm Czasami ladny leszcz/ploc potrafi wyciągnąć trochę kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Też byłem na Cegle wczoraj jakieś 30 minut od 18:30 (strasznie zimno), i nie miałem ani brania, wcześniej na Parnicy i też zero... Jako, że nie mam zupełnie doświadczenia w łapaniu sandacza postanowiłem podpatrzeć 2 spiningistów którzy rzucali na końcu betonów. Podszedłem do pierwszego: -witam. I co złapał pan coś? - Jak się złapie to będzie. - A brania chociaż jakieś? - Aaa.. niee bo wiesz ja łowie na metodę na gołą kotwicę... (akurat wyciągnął zestaw ciężarek przelotowy z kotwicą na końcu). Ten koleś na końcu wyciągnął przed chwilą ładnego. -sandacza? -tak -A duży? -Aaa jakiś kilogram miał ale on też widzę szarpie. -Dobra idę, zimno jak cholera. do widzenia. -Narazie. Nie był to jakiś dziad, tylko koleś jakieś 25 lat a i sprzęt na oko miał porządny, i autko volvo wypucowane (jak wracałem do domu widziałem jak pakował się a miał postawione przy bilbordzie playa na chodniku) więc biedny nie był. I w duchu pomyślałem sobie, że w tej Polsce nic się nie zmieni. I niech ktoś mi powie jak mu można udowodnić kłusownictwo? Jak zobaczy strażników albo Policję wystarczy, że przetnie/ przepali fajką żyłkę i nic mu nie zrobią. Strażnicy nie powinni chodzić w mundurach (oprócz policji spotkałem tylko jednego ale na kilometr widać było, że to on, ubrany w moro, z flagą polski na ramieniu). Czy nie mogliby chodzić po cywilu, albo nawet sami udawać kłusowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arielos24 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Jezeli zdołasz jakoś z tajniaka zadzwonic na SSR to oni po cywilu wpadaja na kontrole.Ja w niedziele mialem podobna sytuacje koło PKP.Trzech gosci łowiło niewymiarówki w tym jeden na "kose".Szybki tel do komendanta SSR i po pieciu minutach była policja wodna.Niestety zgarneli tylko jednego , bo dwóch na chwile przed ich przypłynieciem sie zawinęło. Ale np.na głebokim w okresie ochronnym przyjechali strażnicy po cywilnemu ,jeden zagadał o połowach z typami którzy akurat 1 maja łowili sandacze. Panowie wyłapali po 500 mandatu. Tak że warto zadzwonić na straż nawet jesli wydaje sie nam ze typ sie wywinie bo moze akurat sie zagapi Bo jesli bedziemy tylko sobie pod nosem bluzgac to w niczym to nie pomoze i nigdy nic sie nie zmieni.Tak samo napisanie tego na forum nic nie da,a zgłoszony fakt kłusownictwa zawsze ma szanse powodzenia i ujecia kłusola. A gto ze kłusuja ludzie zamozni to wcale chyba juz niokogo nie dziwi bo niestety juz dawno kłusownioctwo nie jest domena tych biednych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Szarpią w biały dzień. Dzwonić do służb - to nic nie kosztuje, przynajmniej normalnych wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi