kafarszczak Napisano 27 Października 2012 Share Napisano 27 Października 2012 Witam dzis zawitałem po raz 1 na Cegielince, na miejscu bylem o 6;15 łowiłem do 13 efektem bylo kilka ładnych leszczy i leszczyków oraz płoć większa i mniejsza ogólnie dużo wędkarzy którzy byli tam juz od 4;30 i po ciemku juz z gruntu łowili, ja probowalem z gruntu ale sama drobnica i zaczepy o jeden zerwałem zestaw z koszykiem, potem rozłożyłem bata 7m i zanęcilem koło betonu po chwili zaczeły sie brania płoci i tak juz ciągłem do końca na baciku , o 7 rano mielismy kontrole policji sprawdzali dowody tożsamości ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Witam, Po raz kolejny w tym roku zastanawiamy się czy wybierać się na Cegłę... pytanie tylko czy jest sens? Jak na razie (3 wypady w tym roku) to mogę powiedzieć że kicha... Nastawienie: Płoć. Ciągniecie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Słyszałem, że ostatnio nasza straż miejska się nudzi i wlepia niemałe mandaty za przejechanie przez wał na Cegielince w okolicach szkoły rolniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 E tam, mnie bardziej brania płoci interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Witam, znajomy był tydzień temu, i mówił , że płoć się rusza i zaczyna brać juz w nocy , również na kukurydzę , zdarzały się też okonie na koszyk, no i leszczopodobne, mnie interesuje czy okoń bierze z betonu na spining , no i sandacz, poprostu czy warto poświecic jakis czas na spinning, czy raczej tylko na grunt....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czernik Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Jeśli na cegielince dzieje się tak wiele jak na forum to chyba nie warto jechać... Koledzy pochwalcie się wynikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Że płoć zaczyna brać to ja słyszałem już przeszło miesiąc temu... Mówią tak Ci, którzy złowili 2-3szt. Tak to i ja miałem Z tym że jednej płotce do stada ładnej płoci daleko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiczh Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Witam Dzisiaj zawitaliśmy z kolega na cegielince byliśmy na miejscu o 7,30 i od razu zarzuciliśmy grunty byliśmy na pomostach na murku było sporo osób i co najważniejsze brała sama PŁOĆ od 18 cm największa miała 34 cm brały ładne silne grube tylko.. i do 10,30 nałapaliśmy 5 ,5 kg ponad 30 sztuk . Przynęta to biły robak zanęta do koszyczka to traper rzeka na leszcza a leszcza zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Witam, Dzisiaj byłem na cegielince tak od 5.00 i od razu miałem kilka brań. NA nocce było około 12 wędek, wędkarzy którzy raczej odpoczywali bo brań nie było. Połowy zakończyłem ok 9.00 z wynikiem 3,5 kg ryb (leszcz 1x1,15 kg 1x,085 kg i 3 mniejsze oraz płoć 0,35 kg). Połów oczywiście koszyczek wszystko na gnojaka+kukurydza. Najlepsze brania to tak 5.00 do 6.30. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czernik Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Jeśli na Cegielince nic się nie dzieje to koledzy napiszcie gdzie tu się udać by coś połowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 witam, gdzie ogólnie lepiej połowic na cegielince, bliżej mostu , czy blizej reklamy playa,, wszędzie jest tak samo głęboko, ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Możesz na całej szerokości łowić. Przy ujściu jest spad. Z głębokością to różnie jest, nie ma wielkich skoków za to są doły i koryta. No ale tego to już trzeba szukać. Generalnie blisko nurtu są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Dzięki, zamierzam się wybrać z bratem w weekend, będziemy już w nocy, więc na co najlepiej zarzucić , bierze cos w nocy, a jak tam z sandaczami, warto na fileta np. jedną postawić,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Tylko jak byłem w zeszłą niedzielę to na środku betonu stała przycumowana barka i z tego co mówili inni to w nocy słabo brało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 witam , byłem z piątku na sobotę, w nocy brał leszczyk i płoć tak między 3 a 6, później jak się zrobiło jasno tak do 8, przeważnie płoć, na koszyk 25cm-33 cm, kilka osób łowiło na bata (spławik) jednak łapali nieco mniejsze , za to brały im co chwile, pewnie dlatego , że sporo nęcili...koło 12 , małe zaskoczenie - zaczęła cumować barka w zasadzie bez żadnych sygnałów ani ostrzeżeń, ledwo zdązyłem wyciągnąc siatke inaczej po ryby zjawiłbym się pewnie w poniedziałek, kilku wędkarzy zdzziwionych ledwo zdążyło wyciągnąc zestawy, niezły był popłoch ha...ha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Kolejna wyprawa wstępnie zaplanowana na sobotę... Mam nadzieję, że będzie co opisywać. Płoć już weszła? Bo to będzie głównym nastawieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Witam , płoć weszła i bierze ładnie , jednak najwieksze sztuki miałem kilka pow, 30 cm, czerwony robak, biały i kukurydza i różne ich kombinacje na haku....dobrze biorą na spławik ale nieco mniejsze , uwaga możliwośc pojawienia się barki , cumuje mniej wiecej na środku betonów ( duża blaszana, i bez ostrzegania, więc uwaga na siatki..)....połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek22 Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Byłem z piątku na sobotę (od 22 do 13) wynik 4 leszcze powyżej 2 kg, 7 około 0,8 do 1kg wszystko praktycznie w nocy, w dzień trochę płoci takich po 30-40 dkg. Z rozmów z miejscowymi to płoć brała ale tydzień temu podobno jak szalona. Znajomy wyciągnął miętusa 40 cm ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 To chyba na innej Cegielince byliśmy:D Byłem w tym samym terminie- wynik na 4 osoby to 1 płoć i chyba 6 krąpi, może 7. Byliśmy od 12 w nocy do godziny 11:30. O Północy miejsc na cegle już praktycznie nie było!! Ale co z tego... skoro nikt nie łapał! Na całej cegle, w zasięgu mojego wzroku (a zakres miałem duży) widziałem może z 5-6 wyciągniętych płoci, kilka krąpi i to na tyle... Takiej kichy tam jeszcze nie było nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Witam, coś się łapie bo nikt się nie chwali , a ma zamiar się wybrać w najbliższym czasie. Dziki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Witam koledzy....co słychać na cegle, był ktoś, jakie wyniki? Zamierzam się wybrać jeszcze raz w tym roku , skubie w ogóle cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 chyba nikt tam teraz nie łowi, wczoraj wieczorem jak przejeżdżałem to była zacumowana barka na środku cegły Jak się nic nie zmieni w pogodzie to jutro rano ok 5.00 atakuje zobaczymy czy coś się uda złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 byłem rano tak od 4.30 do 6.00 na gruncie koło reklamy, zero brań, zero wędkarzy. Ok 6.15 pojawiło się czterech za sandałem, podobno wczoraj bliżej mostu brała płoć. No i wyciągano sandały, ale to tylko z opowiadań . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Witam koledzy....co słychać na cegle, był ktoś, jakie wyniki? Zamierzam się wybrać jeszcze w tym roku,po świętach, skubie w ogóle coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 23 Grudnia 2012 Share Napisano 23 Grudnia 2012 Z tego co mi wiadomo to już nie wolno łapać na cegle,regulamin pzw szczecin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi