L3VY Napisano 23 Sierpnia 2013 Share Napisano 23 Sierpnia 2013 Byłem wczoraj na cegielince od rana do 13 tyle że ja z pontonu za sandaczem okoniem widziałem że z brzegu łowią jakąś białą rybe i to całkiem dość duże były jak ktos lubi łowić z gruntu lub na spławik to można się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Byłem dzisiaj od 4.30 do 9.00 zero brań, dość gęsto na betonach ok 20 wędkarzy, większość na nocce ( nawet nie zamoczyli siatki na ryby ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Wczoraj poki nie nastala ~9-10:00 zero bran, nawet pukniec. Pozniej cos poskubalo ale bez rewelacji. Leszczyki i krapiki w przedziale 300-800g, jeden w okolicy poludnia 1,5-2kg. Jedna plotka i to nie duza (Ok. 30cm). Ogolnie srednio, ale lepiej jak w okresie jesiennym w tamtym roku (a byla tragedia w moim odczuciu). Cala ryba bardzo blisko betonu, niby cos tam dalej sie pluska i to cos calkiem ladnego ale 0 checi wspolpracy. Po za tym sporo drapieznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Koledzy mam na cegielinke 200 km czy warto tam na nocke i dzionek zrobić wypad?? Co aktualnie tam bierze?? z białej ryby może i na spining bym popróbował ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maydan Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Z tego co słyszałem to jeszcze za wcześnie by specjalnie jechać 200 km. Ale może ktoś coś wie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Witam przejeżdżałem tamtędy w trakcie pracy także nie łowiłem ale z ciekawości trzeba zajrzeć szału nie było jakiś drobiazg i to tylko biała ryba zero drapieżnika 200 km moim zdaniem szkoda czasu i pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Dzięki za info ale ja bym chciał białej rybki połowić leszcze i płocie. I właśnie chodzi mi o te gatunki czy biorą i czy warto gonić do was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Póki co zdecydowanie niewarto. Byłem dzisiaj co prawda nie na Cegle ale pod mostem Cłowym i wynik na zero z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 13 Września 2013 Share Napisano 13 Września 2013 Dokładnie tyle kilometrów to naprawdę niema poco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maydan Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Też byłem przy moście, zero brań pojechałem na parnice i tam coś dzióbie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Coś dziobie mówisz o drapieżniku czy tak ogólnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Był ktoś ostatnio za białorybem i coś skrobnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Nikt nie jeździ? W weekend napewno nie jeden był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Witam był ktos na cegle, bierze cos w nocy czy tylko w dzien, lepiej przy moście czy przy reklamie, a może płotka juz dziubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Slyszalem ze ploc sie dosc ladnie ruszyla na cegle. Wiecie cos na ten temat:D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Witam , byłem w ostatni weekend wrzesnia, miałem koło 17 płoci, i z 10 leszcz/krąp, zaczynała wtedy brać w nocy, praktycznie na całe długości betonu, aż do mostu, a z tego co słyszałem teraz od znajomych , że koło 30 płoci , przez noc i pół dnia połowili w ostatni weekend, płocie w granicach 28-30-35 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czernik Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Witam. Byłem dzisiaj na cegle, ale bieda totalna. Cały dzień siedzenia i ogólnie ok.10 ryb-5 płoci i reszta krąpi... Co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolini Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Witam Był ktoś w ostatnich dniach? Czy coś się poprawiło z rybą ? Jak obecnie wyglądają brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 witam bierze cos na cegle , był ktoś...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kochan Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Cześć, byłem ostatnio sprawdzić co po tamtej stronie się dzieje i na cegielinkę też zajechałem. Z drapieżnikiem cieńko, natomiast płotki tam goście łapali z gruntu na czerwonego i białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 oki dzieki , wybieram sie w weekend mam nadzieje, ze nie bedzie wiało zbyt mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 udało się coś połapać podczas weekendu , ktoś coś tam teraz łapie na feeder ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czechu Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Byłem 13-11-13r Lekki wietrzyk 4 stopnie od 8-smej do 10:30 25 płoci o wadze 19,2kg. Dawno takiego wyniku na feedera nie miałem. Jestem zwolennikiem tyczki ale że rybka teraz daleko od brzegu to postanowiłem na koszyczki, jak widać trafione, kanapka biały z gnojaczkiem również dopasowało gustom rybek. Ale to był tylko zbieg okoliczności bo już na drugi dzień tylko 4 płocie średniaczki dwa krąpie i 3 jazgary na otarcie łez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Ładny wynik ja też miałem w planach połapać w środę ale plany się zmieniły i chcemy wybrać się jutro. Zobaczymy czy coś będzie współpracować możesz jeszcze napisać w której części betonów łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 A jak tam Panowie sandacz ??? Stuka coś ?? Wybrałbym się na fileta połapać,choć póki co na odrze też bierze, ale głównie króciak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi