konfucjusz Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 byłem w ostatni poniedziałek, w godzinach od 11 do 17, wynik 7 płotek w okolicach 0,5 kg na kuku - średnio 1 branie na 30 min, łowiłem tylko na jedną wędkę (feeder). Miałem dobrą miejscówkę, (nikt tam nie łowił bo ponoć zaczepy) inni w tym samym czasie łowili po 2 - 3 sztuki na 2 wędki bądź wcale. Na spining dziadek trafił sandała na oko 2-2,5 kg (sam podbierałem), więc informacja pewna . Na rosówkę z gruntu ponoć ładny okoń trzepał, ale to tylko informacja zasłyszana od wędrujących wędkarzy, sam nie miałem rosówek więc informacja nie potwierdzona. No i tyle w temacie jutro sam się wybieram, może zaryzykuje jedna wędkę na koszyczek drugą na trupka - jeszcze się pomyśli Uciąg duży, koszyczek 80g plus zawartość turlał się po dnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mushuk Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 Byłem w zeszły weekend dwa dni - feeder na białego i kuku zero brań. Jak kolega powiedział, na rosówkę zaczęliśmy łowić naprawdę fajne okonie takie 20-30cm prawie co chwile. Również widziałem jak facet wyciągnął sandała ~60cm, ale przy tylu osobach czeszących wodę to naprawdę słaby wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 6 Czerwca 2014 Share Napisano 6 Czerwca 2014 byłem dzisiaj 17-20, zero ryb, stan wody podniesiony, uciąg bardzo duży, płynie syf wodą - jedno branie ale to coś małego było tylko kuku wymiętolił i wyssało, tak więc się poważnie zastanawiam czy jest sens jechać jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Byłem 28.06.14 w godzinach 12-17 branie w godzinach 12 -14 potem kicha (feeder), efekt 4 płocie i leszczyk... przynajmniej woda się troszkę oczyściła. Krążą plotki że leszcz się ruszył, ale tylko w godzinach porannych ja niestety nie mam ambicji żeby wstawać o 3 rano i zajmować miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 hehe, byłem na kluczu ostatnio i rozmawiałem z miejscowym dziadkiem mowi ze ogólna lipa była w zeszłym tyg na odrze,łubnicy, ryba nie żerowała, osobiście połowiłem kilka leszczy i rozpiurów, ale szału nie było, nie moge sie doczekać tych łopat, tylko kiedy wkońcu zacznie brać leszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 witam, są jakieś efekty na tym odcinku odry bo z tego co czytam to nigdzie teraz nie ma dobrych brań Może polecicie coś w okolicy Szczecina, Stargardu na grunt, spławik gdzie można powalczyć z rybą na holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Jak pisałem w wątku o Parnicy, byłem 2 i 3 tyg temu na Regalicy przy moście cłowym i nędza straszna, dosłownie kilka krąpi i leszczyków po 20cm przez dwa dni na dwóch (po 2 wędki). W sumie też się zastanawiam gdzie by tu pojechać żeby chociaż szansa na brania była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Ja z tygodniu co słyszałem to nigdzie na Odrze nie bierze także zostają jeziora koło Stargardu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 ja jade w niedziele na odre na KLUCZ i dam znać co słychać tam jak wróce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maydan Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Kronika głosi, że Sum 200 cm i ok 60 kg został złapany w niedziele. Kto się pochwali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Koledzy, sąsiad dziś widział podobno dość dużo wędkarzy nad cegielinką. Coś się tam z rybą rusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 w środę 23.07 ryba tłukła ostro, na dwie wędki ciężko było się ogarnąć, głównie rozpióry, trochę płoci i sporadycznie leszcze i krąpie, następnie byłem 27.07 od 12 do 18 miałem 1 branie z którego urodził się 1 rozpiór, nic więcej tego dnia nie złowiłem ani nawet brań nie było - wniosek: trzeba mieć farta i trafić na dobry dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 na kluczu byłem to rozpiurow w brud było,musiały wejść spore stada ze wszędzie są lapane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 na cegielince na DS głównie rozpiór i drobny leszcz nic ciekawego się nie dzieje, ostatnio z nudów zaczełem łowic na pellet metodą włosową, aby skusić jakieś większe osobniki, o ile pellet ma powodzenie (był ostro skubany) o tyle złowiłem na niego tylko jednego leszcza nie cały 1 kg... czyli ryby dużo, ale drobnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 bylem znow na kluczu tydzień temu i rozpiór głównie znów brał, kilka leszczy trafiłem taki ponad 05kg. Narazie ogólnie nic ciekawego z tymi rozpiórami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 A jak się ma Klucz do Cegielinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebczyn77 Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 witam bylem na cegielince przez tydzień,szału nie bylo bierze leszczyk taki około kila ,krap sporawy,płoć ładna mialem parę takich 0,80dag,sporadycznie rozpiór się czapiał.sumiki ale bez wymiaru na rosówki i wątróbkę turkuci nie mialem więc nie wiem co by bylo ogólnie ryba się ruszyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 potwierdzam, byłem wczoraj przez parę godzin kilka leszczy koło 1kg wpadło, i parę płoci - potwierdza to ilość ludzi na łowisku. Zazwyczaj jak tam wpadam koło 15 to było pusto, a wczoraj znacznie więcej ludzi - ciekawe co to musi dziać się rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 czyli cos sie rusza z leszczem wkońcu precz z rozpiórami i krapiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Jak tam na Cegle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Dobrze i tłoczno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Jak tam Panowie, Leszczyk dalej skubie po zmianie pogody? Ludzi cały czas cala masa? Bo mam zamiar się jutro wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Ryba idzie, ale trzeba zająć dobre miejsce, dobre miejsce łatwo poznać po ilości ludzi (siedzą co 2-3 metry), jak jest kiepski dzień to jeżeli jesteś poza "dobrym" miejscem to nic nie złapiesz, jak jest dobry dzień to praktycznie wszędzie połowisz. Popołudniu zjeżdżają się spinigiści i jest zabawa z plątaniem zestawów - DS kontra spining Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesB Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Spinningiści na Cegle mają już jakieś efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 pare sandaczyków na ripery poleciało, ale żaden nie miał wymiaru - może wieczorem coś lepiej się dzieje, nie wiem bo wieczorem mnie nie było. Spiningistów sporo. Ale większy sandacz też jest jak łowiłem na DS to starszy Pan koło mnie złapał sandacza z gruntu 2,2 kg na makaron... nie wiem jakim cudem ale sandacz był zapięty prawidłowo, chyba przepływał obok i mu wpadło do gęby, nigdy czegoś takiego nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi