kaczyyy Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Ja powiem, że z sandaczem cieniutko, stoi bo widziałem podhaczenia, ale brać nie chce, za to raz na jakiś czas pojawia się ładny leszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Witam Sporo ludzi ostatnio na Cegle... dzisiaj rano jak przejeżdżałem obok Cegielinki to tłoczno było jak na Marszałkowskiej w samo południe Pochwalcie się co teraz tam bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Byłem 6-10 ludzi sporo, brak kontaktu z grubą ryba . Sporadyczne brania głównie drobny leszcz, krąp, rozpiór. Uciąg 100-120 i przesuwa po dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Witam bierze coś na cegle, jaki uciąg, jest gdzieś jakiś spis czy jeszcze będą jakieś zawody na cegielince, bo chciałbym się wybrac w jakiś weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 799 Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Witam nie wiem co bierze ale też chciał bym cię dowiedzieć bo w sobotę mam tam zawody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Koledzy, jakieś wieści z nad wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 7 Października 2014 Share Napisano 7 Października 2014 Witam, ruszyło coś konkretnego na Cegle, był ktoś na zawodach-łapali coś..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 Widzę, że cisza na forum. Pytanie czy to z braku efektów, czy z braku czasu bo na rybach siedzicie:P? Słyszałem, że był dobry okres brań pięknych płoci jakiś czas temu. A jak wygląda teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 23 Października 2014 Share Napisano 23 Października 2014 Nie wiem jak na cegle dzisiaj,wczoraj brat byl ze spinem i same małe zanderki 20-30cm i mniejsze. Dużo piwo-lumpów stoi na zbozowej ,to jest odcinek od mostu długiego do trasy zamkowej,mbank.Nazwa taka bo co złapia to do wora i w nogawke,sprzedają i na alkohol,zresztą wystarczy spojrzeć na strój,włosy,twarz i od razu widać kto to jest. Jak podejdzie normalny wędkarz to zaraz się rozchodzą,udaja że dzwonią itp...Hstoria autentyczna. Żałosne ale prawdziwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ibra Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Witam, co słychac na Cegle był ktos, bierze coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morghul Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Dzisiaj postałem z pół godziny popatrzeć to na gruntówkach widziałem jedną płoć i na spining jeden sandaczyk jakieś 35cm. Wędkarzy trochę było więc średnio to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Witam, chłopaki piszcie co tam wyjmują z wody bo mamy zamiar zaliczyć jeszcze wypad w najbliższy weekend, bierze coś w nocy..? Warto w dzień porzucać na spina.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Pusto strasznie z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Hej , wczoraj był znajomy , ani na Moście Cłowym ani na Cegle nie połapał, bardzo duży stan wody, i mnóstwo brań jazgarów nawet na kukurydze , złapał może kilka krąpi i 2 płotki, u innych wędkarzy to samo, jakaś chwilowa anomalia..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Witam byliśmy w trójkę na cegielince w weekend i tak a propos śmiecenia , to zanim zaczeliśmy łapac 15 minut zbieraliśmy rozrzucone śmieci przez wiatr koło naszego stanowiska, rozumiem , że wędkarze zostawiaja śmieci ( i to przewąznie ci z Piły )) ale też trzeba wziąć po uwagę fakt gdzie te śmieci można kulturalnie wyrzucic do kosza, a tu k....wa nie ma gdzie wszystko zabiglowane na amen , może tak miejscowi zaapeluja do jakiś służb porządkowych , żeby częściej tam zaglądali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baju Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Jeśli ktoś inny ( w domyśle: służby porządkowe) sprawę ,,zawalił" ( nie opróżnił koszy) to nie znaczy, że można śmieci zostawiać na brzegu lub wrzucać do wody.... A jak kolega postępuję nad jeziorem, gdzie nie ma koszy , np w środku lasu ??? Proponuję stosować rozwiązanie, które ja stosuję. Otóż w takich przypadkach po prostu własne śmieci należy zabierać ze sobą do własnego domu (czyli do swojej miejscowości, na swoje osiedle, gdzie dostęp do koszy i śmietników jest czymś zwyczajnym i naturalnym....) To dotyczy oczywiście wszystkich wędkarzy (i nie tylko) ze Szczecina, Piły, Stargardu Szcz. i innych miejscowości. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedin Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Witam, oczywiście zostawianie śmieci w tym wypadku luźno koło kosza jest niedopuszczalne , ostatnio wiało trochę więc wszystko latało gdzie popadnie, zabieranie śmieci ze sobą jest jakimś rozwiązaniem, ale trudno zmienić mentalność dużej ilości wędkarzy ( wywalanie przysłowiowej puszki kukurydzy za siebie w krzaki) , a wystarczy chociaż popakować jak nie ma gdzie wyrzucić w jakiś większy worek dobrze zawiązać .... chyba w tym roku to był ostatni wypad na Cegłe, (byliśmy aż dwa razy, nie powiem było fajnie) , ale jak wrócimy w przyszłym sezonie, może skrzykniemy się na forum i zrobimy jakąś większą akcje na całej długości betonów dotycząca porządku i szarpidrutów bo jak na razie piszemy na forum między sobą i nic z tego nie wynika , a "śmieciarze" pewnie tu nie zaglądają ...Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ibra Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Tutaj wcale nie chodzi o śmieci,które zostawiamy tam gdzie łapiemy bo te zawsze zabieramy ze sobą szczególnie tam gdzie koszy nie ma.Chodzi o śmieci, które zastajemy na łowisku ,w tym przypadku na cegle.Każdy szanujący się wędkarz lubi porządek i taki porządek zostawia.Nieprzyjemne jest przed łapaniem sprzątanie czyjegoś syfu zwłaszcza tam gdzie są do tego kosze ale nieopróżnione .Może gdyby były puste nawet ci najbardziej leniwi zamiast wywalać za siebie wrzucaliby do nich śmieci. A co do ryb to w ostatni weekend trochę ładnych płoci powyciągaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 Słyszałem, że na cegłę weszła ładna płoć. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 22 Listopada 2014 Share Napisano 22 Listopada 2014 prawda ale tłum że ze świeczkami stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Na Cegielince dzisiaj rano oblężenie wędkarzy szukających ryb z gruntu, sporadycznie łowiących na spławik. Dosłownie o godz. 8:00 pojedyncze miejsca. Łowiłem przy reklamie od 8:00 do 10:30 bez brania, inni tak samo, dosłownie cisza całkowita. O 9:00 zaczęło się robić luźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Witam, coś się ruszyło z gruntu, warto się wybrać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 tydzień temu byłem na pontonie i świeciłem w toń ehhosądą to były małe grupki ryb, zato dalej na regalicy były duże ławice ryb, bardzo duże skupiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra992 Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Witam jestem tutaj nowy , przyznam się że nie znam miejscówek w szczecinie Oto moje pytanie ......... Z tego co czytałem na cegielince nie można łowić od stycznia do maja?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Czy są kontrole ? ochotniczych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi