kasko43 Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 /\ A jeszcze dalej w lewo jest miejsce do łowienia z brzegu (nie pomostu). Jest to początek kanału, na końcu ulicy Jarzębinowej (autem do wody). Nie ma tam za wiele miejsc do łowienia, raptem 5 stanowisk (można i więcej ale to tłok). Proszę link do zdjęcia jak to tam wygląda ZDJĘCIE I to samo drzewko inne ujęcie pokazujące mniej więcej szerokość kanału ZDJĘCIE 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpruszek Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 To miejsce kojarzę, byłem tam w zeszłym roku parę razy na noc. Połowiłem fajnie sztuki leszcza na grunt w tym roku nastawiam się na spining i chcę trochę przeorać dno trolingiem na jeziorku portowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReeF Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Parę dni temu kolega opowiadał, że na cegle ruszył duży szczupak (był świadkiem wyciągnięcia metrówki). Wczoraj byłem obadać to miejsce ze spinningiem. Szczupaka nie trafiłem ale za to bolenia 68 cm więc wypad jak najbardziej na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1977 Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Greg masz na myśli pomosty wychodzące z budek ? bo ja łowie na betonie i nie kojarzę innego pomostu Często siedzę właśnie na pomoście w lewo od betonki jest tam taki odrestaurowany pomost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1977 Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 A ogólnie to byłem wczoraj i brały leszczyki takie do 40 cm, a rozpióra też sporo. Spining nie zdał egzaminu. W zatoczkach obok pomostów grasowały małe pistolety szczupaczka, sąsiadowi trafiały się małe szczupaczki ale na żywczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Byłem na Cegielince 21.07, rybki brały słabo głównie krąpie i jeden leszczyk. Nad wodą nie było nikogo-totalnie pusto. Po godzince wędkowania nastąpiło zdziwienie, pierwszy raz od piętnastu lat byłem kontrolowany przez Państwową Straż Rybacką i Policje (wspólny patrol). Panowie byli grzeczni, po regulaminowej kontroli kart wędkarskich porozmawiali i doradzali gdzie wędkować. Brawo, oby więcej takich kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 ja mam karte od 99 roku i też jeszcze nigdy nie byłem kontrolowany, ale słyszałem że kontrolują coraz częściej, może wkońcu się wzieli do roboty darmozjady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Koledzy ruszyło się coś na Cegielince? Bierze rybka? Jeśli tak to jaka i na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 ja mam karte od 99 roku i też jeszcze nigdy nie byłem kontrolowany, ale słyszałem że kontrolują coraz częściej, może wkońcu się wzieli do roboty darmozjady. ja na cegle byłem kontrolowany ale tylko przez policję, rozumiem ze darmozjady sa w pzw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielo Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Był wczoraj, ogólnie to słabo od kilku dni. Jeden dosyć ładny szczupaczek około 60 cm ( na samo dzien dobry ) oraz 1 leszcz prawie kilo. I później zero brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_z_lasu Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 wczoraj ok 19.00 jeden leszczyk ok. 25 cm a póżniej do 1.30 na "coś mięsnego" nic. nawet raki nie oskubały. Za to szczury wszelkij maści od malutkich po wielkości hipopotama dopisały na 110%. no i nietoperze atakowały żyłke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Chyba coś się ruszyło na Cegielince, bo wszyscy milczą. Pewnie teraz na betonie siedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Nic się nie ruszyło. Totalna klapa dzisiaj. 4 nie wielkie krąpiki i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 jak ja byłem tydzień temu nawet jazgarza nie było ani małego okonia....totalne bezrybie. Ciekawe czy to sieci, czy inna cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Ciekawe czy to sieci, czy inna cholera. Masz racje to sieci, byłem dzisiaj w podjuchach przy moście kolejowym rybacy o 5:30 sprawdzali sieci. Ciekaw jestem czemu tak wcześnie i nie oznakowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Ale sieci i w tamtym roku były przecież, ale ryba była. Wiadomo wszystkiego nie wyłapią. Ile oni musieli w tym roku tego nastawiać że cały sierpień nie ma ryby w Odrze? Dobrze, że za trzy tygodnie wracam do niemiec tam nie ma takich cyrków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Dawno nie ruszany temat jak na cegle z białą rybą - chodzi mi głównie o płoć i leszcza ?? Warto już jechać ?? Kocur jak tam jest ostatnio przycichłeś - w zeszłym roku ie umawialiśmy niestety nie doszło spotkanie do skutku . Lepiej na betonach czy może od ulicy jarzębinowej - nigdy tam nie łowiłem zawsze na betonie. Czy na fedreka czy np na bolonke warto łowić ?? Z góry dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 Dawno tam nie byłem i sam nie wiem kiedy wybiorę się. Teraz to pewnie raczej na grunt bo już ta pora jest że leszcz się rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 A kiedy planujesz tam wypad ?? Czy wogóle nie bedzie Ciebie tam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 W sumie to nie wiem kiedy będę. Na chwilę obecną ćwiczę wody SUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Ponawiam pytanie był ktoś na Cegielince ?? Jak wygląda sprawa z płocią i leszczem?? Oraz w którym miejscu najlepiej usiąść ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReeF Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Byłem na cegle ze spinningiem, brał tylko mały sandacz Leszcz bierze dobrze, widziałem jakie sztuki wyciągają z gruntu. W sobotę były tam zawody, niestety nie mam pojęcia z jakim rezultatem się zakończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristofer Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Ale na betonach siedzą ?? Czy w innym miejscu ?? No i rozumiem że ten leszcz to leszcz a nie jakieś leszczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReeF Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Ja widziałem jak wyciągali na betonie jakieś 20-40 metrów od mostu, aczkolwiek zazwyczaj najwięcej poławiaczy leszczy siedzi pod koniec betonu gdzie zaczynają się pomosty, zwane również ambonkami Leszcz dosyć spory, myślę że spokojnie 1,5 kg. Ja dziś mam mego niedosyt bo byłem na puckiej i zerwałem dużego szczupłego praktycznie pod nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Cisza na forum oznaczać może jedno, że na Cegielince wszyscy siedzą . Pogoda stabilna, w nocy chłodno, w dzień dość ciepło, tylko brać wędkę i jechać. Pilska ekipa już się szykuje. Pewnie nie wszyscy będą z tego faktu zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi