Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem szanownym forumowiczom.

Czy wg was kontakt z innymi kolegami podczas łowienia ryb jest wskazany i pożądany, czy też preferujecie spokój i ciszę?

Pytam, ponieważ jakiś czas temu pojechałem ze znajomym na ryby, widziałem kilka innych osób po drugiej stronie łowiska, które też były na rybach i doszliśmy do wniosku, ze czasem fajnie byłoby się kogoś zapytać czy poradzić - wtedy w mojej głowie urodził się pomysł, żeby napisać bardzo prostą aplikację internetową, która umożliwia rozmawianie z innymi na zasadzie podobnej do CB radio (tyle, że przez internet, przez telefon)

Chce ktoś to przetestować? Trzeba po prostu wejść na hejtam.pl. Na mapie należy upuścić pinezkę w miejscu w którym się jest i trzeba połączyć się z siecią - jeśli w obszarze będzie więcej osób (w promieniu 3km to można z nimi porozmawiać anonimowo - na czacie). Dodatkowo, na mapie widać też innych kolegów jeśli są podłączeni (zielone albo niebieskie pinezki).

Jak oceniacie? Czy takie coś ma sens i może być przydatne podczas połowu?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Ja zawsze staram się zamienić kilka słów z wędkarzami nawet jak nie mam wędki. Zawsze się można czegoś dowiedzieć. Czy to by miało działać na zasadzie komunikatora, czy bardziej czatu gdzie wszyscy użytkownicy widzą rozmowę w danym rejonie? Jak dla mnie połączenie tych 2 opcji by było idealne. Nie wiesz gdzie się wybrać na ryby i sprawdzasz czat ogólny, gdzie ktoś pisze, że w miejscu A jest lipa a ktoś inny mówi, że w miejscu B ryby żerują. Do tego dołożyć opcje rozmów prywatnych z aktywnymi użytkownikami w Twoim zasięgu. Wg mnie fajny pomysł.

Napisano

Ja szczerze mówiąc najpierw oceniam książkę po okładce. Nie zagaduję do ludzi, którzy według mnie zachowują się niewędkarsko. Wrzaski, trzaski, śpiewy alkohol, śmieci i tym podobne omijam szerokim łukiem. Z takimi którzy wyglądają mi na normalnych zazwyczaj zamienię kilka słów. Co do apki, to nie wiem czy  w dobie hejterów internetowych nazwa nie będzie się źle kojarzyć.

Napisano

Panowie, przede wszystkim dzięki za merytoryczne wypowiedzi. Jeśli chodzi o możliwości rozmawiania sam na sam z poszczególnymi kolegami - jeszcze tego nie zrobiłem, ale skoro twierdzicie, że miałoby to sens to dlaczego nie? W pierwszej kolejności można by nawiązać kontakt na czacie publicznym, a potem przenieść się do okienka prywatnego.

Jeśli chodzi o nazwę - bardzo ciekawe spostrzeżenie, kolega miał dokładnie takie same obawy :) Może ktoś ma ciekawsze propozycje?