SQra Napisano 14 Października 2010 Napisano 14 Października 2010 Szukam kija na przyszły sezen i wybór padł na Chuba Snoopera. Miałem okazje pmachać 12 stopowym 3lbs i był w miare ok ale zastanawiam sie nad 13ft(ew. 12ft) 3,5lbs. Ma ktoś te kije ? Nie są zbyt pałowate ? Po kilkunastu rzutach doszedłem do wniosku że 12ft 3lbs oddaje najlepiej przy 90-110 gr a powyżej 120gr odległość i celność znacznie spda. Kolega przyciął na niego karpia 7kg i dał mi go wyholować z gęstych lili i powiem szczerze że rybę czuć elegancko a nawet momentami nie kontrolowałem odjazdów (akurat ten misiek to był mały wariat). Szukam czegoś pomiędzy miękim parabolikiem a twardym kijem o szytowej akcji ale nie chce twardej pały która traci ryby.
SQra Napisano 9 Listopada 2010 Autor Napisano 9 Listopada 2010 Zamówiłem jednak 12 ft 3lb - powinny dojść w piątek
lukmik Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 SQra, gdzie zamówiłeś snoopery jeśli można wiedzieć?
MariuszA Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 http://carp-markt.home.pl/CARP-MARKT/chub-snooper-12ft-p-1161.html?osCsid=467 masz chociazby tutaj
diaflex Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 Czy podając link sprawdziłeś dostępność . Ja jak chciałem kupić wędki to dzwoniłem do sklepów o potwierdzenie i chociaż na stronkach były, to w realu już nie Ps. w tym sklepie też były, a ich nie było
SQra Napisano 9 Listopada 2010 Autor Napisano 9 Listopada 2010 http://superfishing.pl/view/448 zamówiłem tutaj - jest dostępny i do tego najtańszy w polsce (bynajmniej taniej nówki nie znalazłem - na ebay'u nie patrzylem)
lukmik Napisano 10 Listopada 2010 Napisano 10 Listopada 2010 MariuszA, w carp-markt niby są ale w rzeczywistości ich nie ma. W tym roku już nie będzie, dopiero koło lutego. Tak mi gość powiedział jak dzwoniłem. Ja zamówiłem w sklepie wędkarskim Krokodyl.
SQra Napisano 10 Listopada 2010 Autor Napisano 10 Listopada 2010 Ja zamówiłem w sklepie wędkarskim Krokodyl. Czyli przepłaciłeś dokładnie o 77 pln
lukmik Napisano 10 Listopada 2010 Napisano 10 Listopada 2010 Dokładnie ale 2 dni już były. W carp-markcie po 2 tygodniach dowiedziałem się że ich nie dostane to wtedy wyszukiwarka i heja.
SQra Napisano 10 Listopada 2010 Autor Napisano 10 Listopada 2010 Dokładnie ale 2 dni już były. W carp-markcie po 2 tygodniach dowiedziałem się że ich nie dostane to wtedy wyszukiwarka i heja. Rozumiem Z tym że dzwoniłem przed chwilą do superfishing.pl żeby się upewnić czy na pewno są te kije i są na 100% a głos w słuchawce do złudzenia przypominał głos Marcina z krokodyla Albo się myle albo dobrze przypuszczałem że Krokodyl i Superfishing.pl to te same sklepy, ktore mają identyczną stronę, asortyment a rożnią sie tylko cenami
lukmik Napisano 10 Listopada 2010 Napisano 10 Listopada 2010 Doszedłem do tego samego wniosku po wrzuceniu linków do ulubionych. (te same ikony)
SQra Napisano 14 Listopada 2010 Autor Napisano 14 Listopada 2010 Kije już czekają w domu na nowe młynki i wiosenne karpie
sandacz Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Sory za offtop, ale chcialem zapytac o ten sklep z ktorego zamawiales wedki. Godny polecenia ?
Elton Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Wrzuć real foto. Sam też poleciłem je mojemu ojcu bo kompletuje sobie sprzęt na nowy sezon, a będąc "u nich" ma super dostęp do sprzętu. W tygodniu już będzie miał w domu.
SQra Napisano 14 Listopada 2010 Autor Napisano 14 Listopada 2010 Sory za offtop, ale chcialem zapytac o ten sklep z ktorego zamawiales wedki. Godny polecenia ? Jak najbardziej, wszystko ok Wrzuć real foto. Jutro zrobię fotki to wrzuce. Ogólnie oglądnałem wczoraj kija dokładnie i zero niedoróbek. Wizualnie kij pierwsza klasa, spokojnie może konkurować z duzo droższymi patykami.
diaflex Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Czy blank jest grubawy, czy tylko tak wygląda na zdjęciach?
SQra Napisano 15 Listopada 2010 Autor Napisano 15 Listopada 2010 Grubawy ? Pojęcie względne Nie mam w domu suwmiarki ale blank kilka centymetrów nad uchwytem kołowrotka ma obwód ~ 5cm a że chodziłem kiedyś do szkoły to wyliczyłem że w takim układzie śerdnica blanku w tym miejscu ma ~ 16mm czyli cieniutko. W opisie producent napisał też "blank typu slim" więc wychodzi na to że to na fotach tak wygląda. A mówią że czarny wyszczupla
maniek Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Gdzieś na jakimś forum karpiowym czytałem że Chub ma kiepski serwis w Polsce,więc miej się na baczności.
lukmik Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 SQra, w jakiej postaci dostałeś gwarancje? Bo ja u mnie nie widziałem nic.
diaflex Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Chub ma kiepski serwis w Polsce, Ja słyszałem, że nie ma go wcale , ale się tym nie przejmuję, bo mam wieczystą gwarancję
maniek Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 , bo mam wieczystą gwarancję I oczywiście wierzysz w tą wieczystą gwarancje. To jesteś człowiekiem dużej wiary .
diaflex Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Kupowałem w UK, mam kartę gw. angielską i w przypadku problemu tam dostarczam kijki , więc tu wiara nie ma nic do rzeczy, natomiast w PL jak najbardziej się z Tobą zgadzam, bo już naczytałem się o tym
maniek Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Kupowałem w UK, mam kartę gw. angielską i w przypadku problemu tam dostarczam kijkiSzczęściarz z ciebie. ale tak mały OT ,kupiłem kołowrotek z wieczystą gwarancja ,myślałem że mam szczęście a tu paręnaście lat temu bach i zwinęli firmę [czyt zlikwidowali]
diaflex Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Kupowałem w UK, mam kartę gw. angielską i w przypadku problemu tam dostarczam kijki , więc tu wiara nie ma nic do rzeczy, natomiast w PL jak najbardziej się z Tobą zgadzam, bo już naczytałem się o tym
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.