Elast93 Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Ja na brzegach byłem we wtorek ale ze spinem, pogoda była tragiczna mocno wtedy wiało i padał deszcz. Łowiliśmy we trzech i tylko brat wyjął małego szczupaczka może 40cm. Co do białorybu nie pomogę bo od 2 tygodni już tylko spin do końca roku, no może jeszcze jakąś komercje odwiedze za karpiem i tyle. Jest już chłodno sandacze i szczupaki już poważnie żerują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkraw Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Byłem w niedziele rano ok 8 na Brzegach ze spinem. Niestety nic nie chciało kąsać. Jest to kolejny zbiornik, który dopiero poznaje i przyznam, że bardzo mi się spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 O 8.10.2016 o 10:24, Elast93 napisał: Ja na brzegach byłem we wtorek ale ze spinem, pogoda była tragiczna mocno wtedy wiało i padał deszcz. Łowiliśmy we trzech i tylko brat wyjął małego szczupaczka może 40cm. Co do białorybu nie pomogę bo od 2 tygodni już tylko spin do końca roku, no może jeszcze jakąś komercje odwiedze za karpiem i tyle. Jest już chłodno sandacze i szczupaki już poważnie żerują No dzięki Właśnie planuje coś jeszcze za białorybem posiedzieć, tylko pogoda nie zachęca Więc możliwe że się skończy spinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Dzisiaj pobyt na Brzegach 3 od godziny 9 do 13. 2 szczupaki (oba około 50 cm), kilka małych okoni. Działo się, widać było pstrągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 taak, 300 kg pstrąga panoszyło się po wodzie. jednak na spinning brały tylko w pierwszy weekend po zarybieniu. W kolejny ciężko było już coś wyhaczyć. Po 4 godz. bezowocnego biczowania wody w miejscu gdzie na pewno były, postawiliśmy z kumplem na spławik i kukurydzę waniliową i zaczęło się. Brania były niemal co 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 Bo pstrąg zarybieniowy nie wie co to żerowanie na rybkach itp, tylko zna pelet i inne pasze. Wiec na obrotówki atakuje jak pobędzie w zbiorniku naturalnym jakiś czas. Co oczywiście mało który ma możliwość doświadczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 2 Listopada 2016 Share Napisano 2 Listopada 2016 9 godzin temu, PogromcaSmokuf napisał: Co oczywiście mało który ma możliwość doświadczenia Dobrze napisane Ja w ten weekend popróbuję i za szczupakiem i za resztkami (?) pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 No też może wygospodaruje coś czasu żeby na chwile skoczyć ze spinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Był ktoś może ostatnimi czasy na brzegach nr 3 albo na jedynce? Gryzie coś ten drapieżnik w końcu sensownie czy dalej bryndza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Słyszałem, że dalej bryndza. Sam w następny weekend się wybieram to coś więcej może napiszę. Akurat nowe woblery od Kenarta mam do pozrywania ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Byłem wczoraj na trójce od 10 do 15:30. Zaraz przy początku na metrowej wodzie spławiały się tęczaki chyba te z październikowego zarybienia, pływało ich ok 10 sztuk nawet pół godziny poświęciłem na próbie skuszenia któregoś ale na nic nie reagowały. Generalnie przez te kilka godzin wyjąłem 6 szczupaczków ale wszystko maluchy 40-50 cm czyli standard, jedno branie czegoś większego prawdopodobnie suma ale nie wytrzymała agrafka . Poza tym kilka nie wciętych puknięć, generalnie błoto ciężko dojechać, oprócz mnie było tylko trzech innych wędkarzy, ale nikt nic sensownego nie wyjął. Jeśli pogoda będzie w miarę to jeszcze tam zajrzę w tym roku, ale w najbliższym czasie zamierzam odwiedzić bagry ze spinem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Jak tam Panowie? Myślicie, że jest szansa, że lód puści i jutro będzie można połowić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Ciężką blachą rozkujesz :D.. Był w ogóle lód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Przejeżdżałem w środę to widziałem kawałek jeziorka i tylko fragmentami nie było lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Ja myślę że te dwa dni wątpliwej plusowej temperatury to za mało żeby lód puścił. Ja mam w planach jutro poszwędać się nad królową za zedami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Był ktoś może nad jeziorkami w Krakowie? Jest szansa połowić czy przy brzegach skute lodem ??:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Jak tam Brzegi, był Ktoś może? Odmarzły już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Dziś jechałem obok zalewu nowohuckiego i praktycznie cały skuty lodem... więc przypuszczam że Brzegi wyglądają podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 (edytowane) 50 minut temu, wuz1u napisał: Jak tam Brzegi, był Ktoś może? Odmarzły już? Byłem dziś przed południem pod tamą na przewozie poobserwować wodę i wracając pojechaliśmy koło brzegów. Na zbiorniku mzw sporo wędkarzy woda całkiem bez lodu. Pod trójkę nie jechaliśmy ale wyglądało że też niema lodu a nawet kilka samochodów widziałem od strony żwirowni. Edytowane 4 Marca 2017 przez Elast93 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Witam po zimowej przerwie. Jako że nigdy nie łowiłem na Brzegach to mam 2 pytania. Czy da się dojechać nad wodę zwykłym autem osobowym, jeśli tak to od której strony próbować? Czy występuje tam duży leszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Jeśli nic się nie zmieniło to na Brzegi samochodem dojedziesz od strony zbiornika MZW i to jedynie w dwa miejsca. Reszta w zeszłym roku była tak rozkopana i rozjeżdżona że jedynie dobry samochód terenowy. Co do dużego leszcza, to kiedyś był a teraz to tak jak wszędzie, czyli czasami komuś się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Dzięki Salto za szybką odpowiedź. Niestety nie wiem który to jest zbiornik MZW, możesz podać więcej informacji? Jeśli lepiej nie pchać się tam niską osobówką to gdzie najlepiej zostawić auto i ile trzeba podejść na nogach z całym feederowym sprzętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Jadąc ul. Tadeusza Śliwiaka wjeżdżasz w ul. Trakt Papieski i dojedziesz nad samą wodę MZW, drugi wariant to ul. Łutnia, dojazd do ronda i skręt w prawo w ul.Trakt Papieski.Zbiornik MZW widać z drogi, jest asfalt przy zbiorniku. Jeśli chcesz dojechać do PZW to musisz jechać z prawej strony zbiornika MZW. Trafisz bez problemu Samochodem dojedziesz praktycznie nad samą wodę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuz1u Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Dzisiaj, godzina 10-13. Zbiornik numer 2, na obrotówkę. 42 cm, wrócił do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 zbiornik nr 2? czy nr 2 to nie jest czasem no kill?? Teczak na "3" był wpuszczany tak czy inaczej gratki za rybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi