suhhar Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 no to chyba jest dalej nysa i wpada pozniej do odry nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 suhhar, no tak racja, ale chyba źle mnie zrozumialeś. Chodzi mi o to czy jest jakaś nazwa umowna nadana przez wędkarzy np jak na plaże w Wójcicach mówi się "dęby" Wędkuje tam ktoś ? od powiedzmy tamy jeziora nyskiego do miasta Nysa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 normalnie się mówi "pod tama" rozróżniamy dwie strony rzeki jedna od strony majewski okna druga od działek od majewskiego dojedziesz autem ale przy niskim stanie wody to tam płytko jest 1,5-2 m , od strony działek musisz przejść i przenieść klamoty przez wał nie ma dojazdu jest zdecydowanie głębiej tj.3-4m - leszcz szczupak sandacz jaż, płoć itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Dzięki oleq o takie info mi chodziło Właśnie wróciłem z jeziora od strony Buków/Kałków, Totalne bezrybie na 4 wędki zero brań sandaczowych, jeden mikro leszczyk na feedera. Inni też nie połowili. Podobno brało tydzień temu teraz lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 no przeciez pisalem technops ze bralo ale sie skonczylo ale w innym temacie nie posluchales mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Widocznie nie czytałem tego "innego" tematu Nie jechałem swoim samochodem więc za bardzo nie miałem nic do gadania wyjazd na ryby to wyjazd na ryby może 11 listopada szczęście dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 6 godzin ze spinningiem z brzegu w dwie osoby - od zwalonego mostu przed Wójcicami do plaży za żwirownią efekt 2 pistolety i duuużo liści zawieszonych na haczyk ładny bukiet wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 oleq a teraz może byłeś ? albo słyszałeś czy coś gryzie ? Jutro wybieramy się na 2 nocki na Buków. Nie wiem czy coś będzie brało ale mamy wodke Oczywiscie napisze po powrocie jak rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 technops, co macie ??? łódkę czy wódkę Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Bimber Przecież będzie zimno w nocy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Tata właśnie wrócił ze spininngiem z Nysy Kłodzkiej w Nysie odcinek od tamy wojskowej do mostu kościuszki efekt jak zawsze czyli ZERO brań zero ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 10 wędek, wszystkie na żywca , dwie noce, jedno branie i obcięty przypon. Cienizna straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 technops, na Bukowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Zgadza się, tym razem bliżej widawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 ja byłem na jeziorze żywieckim z soboty na niedzielę 6 wędek na rybki i też bez brania; pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 To gdzie te sandacze ? rozmawiałem ze znajomym który orze Nyskie z łodzi praktycznie codziennie od czerwca to mówił że nie wie czy w tym roku 20 sztuk miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Nie mam pojęcia co się dzieje z tymi rybami Powiem Ci, że goście przyjechali i jeden pociągnał pistoleta 42cm a drugi szczupaka 55cm może miejsce mieli dobre nie wiem. Pływaliśmy z echo głębokość na której mieliśmy rzucone zestawy to 4,2-4,5m może mogliśmy głębszych dołków poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perker Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Wczoraj złapałem szczupaka, ładny, gruby, myslałem ze sie najadł przed zima a okazało sie ze był niewtarty !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 25 Listopada 2011 Share Napisano 25 Listopada 2011 Wczoraj złapałem szczupaka, ładny, gruby, myslałem ze sie najadł przed zima a okazało sie ze był niewtarty !? nie jestem ichtiologiem, ale czytałem kilka opinii na ten temat, z których wynika ze szczupaki "produkują" ikre juz od października. Tarło w marcu, a ikra w brzuszku musi dojrzeć, wiec jest to chyba logiczne. Proponuję i szczerze zachecam do wypuszczania ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Witam mam pytanie czy można coś złowić w styczniu na rzecze lub jeziorze? podobno ma być ciepło więc jakaś rybka powinna coś skubnąć dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 na rzece na pewno od 01-01-2012 obowiązuje zakaz połowu na spinning od elektrowni do jazu na alejach a czy cos bierze ? znak zapytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBAK3000 Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Dzięki za info rozumie jak byś coś wiedział daj znaka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 był ktoś na lodzie na jeziorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 niewiecie jak jez nyskie??jest jeszcze lód bo podjechal bym z starszym.. troche porzucac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 na nyskim bez lodu bylem na ujściu w Wójcicach i nie bierze rybka 2 płotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi