Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 364
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witam był moze ktos na nyskim ? jaki stan wody? bo coś słyszałem ze mieli spuszczać wode i coś tam remontować. chciałem sie wybrac na 1-3 maja no i nie wiem czy jest sens

Napisano

Na razie woda na normalnym poziomie byłem dziś na Wójcicach na ujściu chyba jakieś zawody było tyle chłopa siedziało , ale nie pytałem czy coś brało

Napisano

Potwierdzam pół soboty przesiedziałem na ujściu w Wójcicach , testowałem trzy rodzaje zanęt efekt za 5 godzin nad woda 6 małych płotek i kilka niewymiarowych jazików , tele że się opaliłem :D

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Witam ja wczoraj bylem na Skorochowie na schodkach i lipa same malunie leszczyki i plotki braly do 15 cm i w sadzu zero ryby moze w przyszly wekend bedzie lepiej :) Pozdro

Napisano

wyporzyczenie łódki wędkarskiej na jeżorze nyskim co ile w kturym miejscu wybieram się na kilka dni jak ma ktoś jakieś informacje to zgóry dziękuje

Napisano

Witam,

Byłem na rybach na grunt na nocce w tym tygodniu 3 razy i trzy razy nic... same małe leszczyki... Byłem na głębinowie, na schodkach i żwirakach - wszędzie echo.. To samo dzieje się z sandaczem z łodzi... chyba ryby się potopiły :)

Napisano

Ja miałem to samo... jedynie na rzece idzie coś połowić. Na miejskim odcinku fajnie biorą plotki, jazie i liny. Czasem pojawia się coś takiego że od dna nie idzie oderwać.. tylko tyczka świszczy :D

Napisano

Rutilus a ten miejski odcinek to ktury odcinek rzeki :?: ja będe we wtorek na głebinowie na kilka dni na ośrodku żeglarskim z żonką i 2 diec jak tam nic nie będzie brało to morze na rzece pozdrawiam

Napisano

zadym73 - na wysokości dwóch mostów na Nysie kłodzkiej jakbyś wjeżdżał do miasta... tylko ostrzegam na jasną zanętę połapiesz głównie małe jaziki... jak ją czymś przyciemnisz to powinny wejść płotki i leszcze.

Napisano

Nadal echo... nic nie bierze... woda zielona... do tego co wiem to były prowadzone odłowy kontrolne przez ichtiologów i w sieciach mieli tylko 2 leszczyki... a stawiali w miejscach gdzie ryby zawsze było pełno m.in. na korycie Nysy kłodzkiej, na siechach itd. Musi woda się ochłodzić i zakwit zniknąć wtedy coś zacznie skubać :)

• 1 month later...
Napisano

witam co tam sie dzieje na nyskim ??mam zamiar jechac na 2 nocki na wyspe.Chodzi mi w szczegulnosci z drapieznikiem, dzien spławik na zywca z łodzi , a w nocy zywiec z gróntu.

Napisano

No na pewno pooddychasz świeżym powietrzem a na poważnie z łodzi czasami coś się trafi , z brzegu szanse małe , ryba jak wszędzie nie bierze , choć ostatnio od strony Błękitnej zatoki widziałem gościa spinningował w woderach dwa ledwo miarowe szczupaczki miał .

• 2 weeks later...
Napisano

Zbiornik ma być opróżniany przez cztery kolejne lata, tak podobno została podpisana umowa na remont umocnień.

• 2 weeks later...
Napisano

witam co tam sie dzieje na nyskim ???dokładnie od strony bukowa??słyszałem ze na odmuchowie ładne leszcze łapią no i sandacz sie uwiesi czasem, moze i na nyskim sie cos ruszyło.Jak ktos cos wie to na znac?? :smile:

• 2 weeks later...