FREEQ696 Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 jareksm2 od niedzieli do środy (w tych dniach byłem na Otmuchowie) zeszło jakieś 10-15cm wody więc wiadomo skąd to kakao na rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 Bo duza woda na ptmuchowie i glebinowie i pewnje beda spuszczac po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 W związku z tym ,że remont tamyna J.Nyskim dobiega końca bardzo prawdopodobne może być to że ktoś będzie chciał przeprowadzić jakieś testy zmodernizowanej tamy przy jakimś dużo wyższym piętrzeniu wody niż dotychczas się utrzymywała ale to tylko takie osobiste dywagacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FREEQ696 Napisano 11 Czerwca 2016 Share Napisano 11 Czerwca 2016 tomek możesz mieć racje, wczoraj byłem na Bukowie woda w ciągu dnia podskoczyła o kilka cm. Co do rybek to 4 łopaty po 50+ od 8 do 16, woda kryształ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Hej Freeq mozesz napisac jak tam z dojazdem ? Czy osobowym vanem dojade ? Slyszalem ze jakas droge tam robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FREEQ696 Napisano 15 Czerwca 2016 Share Napisano 15 Czerwca 2016 oszlabanowali wszystko w lasku stoją 3 szlabany na odcinku 50metrów, cyrk normalnie szkoda tylko ze wędkarze są w tym cyrku małpami. Dojechać można od strony Kwiatkowa za kościołem polna droga w lewo (po deszczu może być ciężko) pozniej jest szlaban w szczerym polu objechać go można i z lewej i z prawej strony za szlabanem w lewo (dojedziesz nią do lasku) później przed wałem zjazd w dół i to tyle w temacie. Dodam tyle ze podobno w tym tygodniu ktoś zarobił tam mandat 500zł za to ze stał samochodem nad wodą ale ile w tym prawdy to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 17 Czerwca 2016 Share Napisano 17 Czerwca 2016 Mandaty sypią - i to nie jeden. Lornetami czają z łodzi, podpływają i "cyk". Te 500 zł to na program sami wiecie jaki .... he he. A tak na serio to jak pisałem, z Lądka też chłopaki dostali. A szlabany - jak jakaś linia demarkacyjna. Wszędzie z buta lub łodzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Bywalcy Nyskiego ,możecie mi powiedzieć czy w Głębinowie jest jakaś wypożyczalnia łodzi?Czy tylko w Wójcicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Odwiedzał ktoś jezioro nyskie od strony Kałkowa? Jak z dojazdem? Znajomy mi mówił, że usunęli ten korzeń blokujący dojazd do jeziora, a szlabany ustawione są na wałach. Czyli można przejechać do jeziora nie wjeżdżając na wały. Ktoś może to potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Witam jestem nowym użytkownikiem forum mam na imię Bogdan a mieszkam w Dzierżoniowie. Mam pytanie właśnie odnosnie gdzie mógłbym zwodować łódkę pozostawić auto i nie bać się że jakiś baran porysuje czy też się włamie, drugie pytanie co i jak z wjazdem od strony Bukowa Kałkowa? Była zajebista miejscówka to jak zwykle musieli kłodę pod nogi rzucić,wybieram się na weekend z rodziną i nie wiem gdzie mógłbym się zwodować i przepłynać na drugą stronę. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Siemasz spokojnie i bezpiecznie zwodujesz sie u Grubego w wójcicach 20zł wodowanie+parking 24h wiec tragedi nie ma. A tak na dziko to lipa bo nie ma gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 Do końca czerwca i chyba od września możesz też wodować od strony dębów, ale tam plaża piaszczysta. W okresie letnim plaża była dzierżawiona, więc lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Witam koledzy i koleżanki byłem od strony bukowa w zeszłym tygodniu i jest możliwość dojechania do samej wody, szlabany są otwarte mało tego jest zrobiony zjazd do wodowania łódki ale ciemniaki łowiący ryby ustawiają się tam z wędkami bo twierdzą że nie ma tam żadnej informacji że tam jest miejsce do wodowania łódek. Do jasnej cholery to pomyśl człowieku że nie ma innego miejsca na tym terenie do zwodowania łodki. Moim zdaniem fajna miejscówka tylko ludziska jak i wędkarze tak i zwiedzający to miejsce zostawiają bałagan masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 dzięki za info, jutro wybieram się na nyskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FREEQ696 Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 jareksm2 Daj znać co i jak, ja tez się dzisiaj wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 niestety wyjazd musiałem przełożyć. Ale jak będę na pewno wrzucę info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FREEQ696 Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 My juz po nocy byliśmy na Wójcicach 4 ładne lechy i jeden spory krąp brania tylko w nocy jak przestało padac od 22 do 6 pozniej martwa woda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Ponownie szlabany od strony Bukowa zostały zamknięte. Wczoraj wieczorem były otwarte. Dziś rano wracając z nocki ZONG ............. szlabany zamknięte. Więc koledzy uważajcie, ja sobie daruje wjeżdżanie. Chyba od zeszłego roku daruję sobie całkowicie opolskie. Nie ma gdzie łowić z brzegu. Mam terenówkę, więc przez krzaki się przedarłem, ale za mną zostało jeszcze z 5 zmotoryzowanych ekip, ciekawe jak sobie poradzili. Nie rozumiem takiej działalności - wieczorem szlabany otwarte, przejeżdża się przez utwardzone miejsce do jeziora nie wjeżdżając na wały, a rano jakiś pajac zamyka drogę powrotną. To chyba celowe działanie. A co do ryb to kicha.... ja jednego leszka ok. 50cm, inne ekipy podobnie po jednej sztuce. Rano pod wyspami szalał trochę bolek, a tak to nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpopiol Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Dostęp do wody na zbiorniku Nysa Aktualności | 2016-07-21 | Publikujący: Okręg PZW w Opolu Wydrukuj W związku z licznymi telefonami od wędkarzy przekazujących informacje o utrudnionym dostępie do wód zbiornika Nysa, w dniu 20 lipca 2016 roku wspólnie z Prezesem Okręgu Jerzym Kozłowskim, Dyrektorem Biura Jakubem Roszukiem zostało zorganizowane spotkanie mające na celu zweryfikowanie otrzymywanych informacji w terenie. Przegląd rozpoczął się od spotkania na stanicy wędkarskiej w Głębinowie z wędkarzami, którzy przedstawili swoje uwagi i zastrzeżenia. Po rozmowie udaliśmy się drogą wzdłuż brzegu celem sprawdzenie dostępności brzegu do wędkowania. Po objeździe całego zbiornika Nysa można stwierdzić, że dostęp do wód od strony Głębinowa i Wójcic jest w miarę możliwy. Problem jest natomiast widoczny od strony Bukowa i Kwiatkowa, gdzie w wyniku prowadzonych prac remontowych został zamknięty dojazd od strony Bukowa. Na drodze pojawiły się znaki zakazu wjazdu oraz szlabany (przypominamy, że według obowiązujących przepisów wjazd na teren czaszy zbiornika zaporowego jest zabroniony). Okręg PZW Opole już od roku 2014 zwracał się do RZGW z prośbą o wyznaczenie miejsc parkingowych. Wspólnie z kierownictwem zbiornika udało się wyznaczyć i wykonać kilka takich miejsc: 1. Przy drodze Biała Nyska - Kałków; 2. W Sietrzechowicach miejsce wykonane kilka lat temu przez PZW Opole; 3. W Bukowie na końcu drogi prowadzącej z Bukowa do wału (końcowy odcinek jest w obecnym stanie nieprzejezdny); 4. Przy przepompowni w Zwierzyniu, 5. Przy rzece Nysa Kłodzka w Otmuchowie, pomiędzy mostem kolejowym a mostem obwodnicy; 6. Przy nowej przepławce dla ryb (w trakcie realizacji ze względu na trwające prace remontowe). W dniu dzisiejszym (21.07.2016 r.) zostało zorganizowane spotkanie z kierownikiem zbiornika Nysa, z którym również przeprowadzono objazd i weryfikację stanu faktycznego. Według informacji przekazanych przez kierownika, prace modernizacyjne nie są jeszcze wykonane do końca, nie dokonano jeszcze odbiorów. Ale nawet po modernizacji RZGW nie widzi możliwości wjazdu na teren czaszy zbiornika, gdyż nie pozwalają na to obowiązujące przepisy. Okręg PZW Opole w wspólnie z RZGW będzie mimo to pracować nad lepszym i łatwiejszym dostępem do wód zbiornika. Będzie to jednak możliwe po ustabilizowaniu się poziomu wody w zbiorniku, który to poziom ma wzrosnąć w najbliższym czasie o 140 cm. Dopiero wtedy mogą nastąpić konkretne ustalenia pomiędzy RZGW a Okręgiem PZW Opole dotyczące dostępu do lustra wody. Dla wyjaśnienia przypominamy jednak, że prawo powszechnego dostępu do wód dla ludzi i wędkarzy nie jest to jednoznaczne z udostępnieniem dojazdu samochodem bezpośrednio do brzegów zbiornika czy rzeki. Mając na uwadze dobro i wygodę wędkarzy łowiących na zbiorniku Nysa, Okręg PZW Opole deklaruje dalsze starania i działania mające na celu uzyskanie jak najlepszego dostępu do wód zbiornika.(AP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpopiol Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Dostęp do wody na zbiorniku Nysa Aktualności | 2016-07-21 | Publikujący: Okręg PZW w Opolu Wydrukuj W związku z licznymi telefonami od wędkarzy przekazujących informacje o utrudnionym dostępie do wód zbiornika Nysa, w dniu 20 lipca 2016 roku wspólnie z Prezesem Okręgu Jerzym Kozłowskim, Dyrektorem Biura Jakubem Roszukiem zostało zorganizowane spotkanie mające na celu zweryfikowanie otrzymywanych informacji w terenie. Przegląd rozpoczął się od spotkania na stanicy wędkarskiej w Głębinowie z wędkarzami, którzy przedstawili swoje uwagi i zastrzeżenia. Po rozmowie udaliśmy się drogą wzdłuż brzegu celem sprawdzenie dostępności brzegu do wędkowania. Po objeździe całego zbiornika Nysa można stwierdzić, że dostęp do wód od strony Głębinowa i Wójcic jest w miarę możliwy. Problem jest natomiast widoczny od strony Bukowa i Kwiatkowa, gdzie w wyniku prowadzonych prac remontowych został zamknięty dojazd od strony Bukowa. Na drodze pojawiły się znaki zakazu wjazdu oraz szlabany (przypominamy, że według obowiązujących przepisów wjazd na teren czaszy zbiornika zaporowego jest zabroniony). Okręg PZW Opole już od roku 2014 zwracał się do RZGW z prośbą o wyznaczenie miejsc parkingowych. Wspólnie z kierownictwem zbiornika udało się wyznaczyć i wykonać kilka takich miejsc: 1. Przy drodze Biała Nyska - Kałków; 2. W Sietrzechowicach miejsce wykonane kilka lat temu przez PZW Opole; 3. W Bukowie na końcu drogi prowadzącej z Bukowa do wału (końcowy odcinek jest w obecnym stanie nieprzejezdny); 4. Przy przepompowni w Zwierzyniu, 5. Przy rzece Nysa Kłodzka w Otmuchowie, pomiędzy mostem kolejowym a mostem obwodnicy; 6. Przy nowej przepławce dla ryb (w trakcie realizacji ze względu na trwające prace remontowe). W dniu dzisiejszym (21.07.2016 r.) zostało zorganizowane spotkanie z kierownikiem zbiornika Nysa, z którym również przeprowadzono objazd i weryfikację stanu faktycznego. Według informacji przekazanych przez kierownika, prace modernizacyjne nie są jeszcze wykonane do końca, nie dokonano jeszcze odbiorów. Ale nawet po modernizacji RZGW nie widzi możliwości wjazdu na teren czaszy zbiornika, gdyż nie pozwalają na to obowiązujące przepisy. Okręg PZW Opole w wspólnie z RZGW będzie mimo to pracować nad lepszym i łatwiejszym dostępem do wód zbiornika. Będzie to jednak możliwe po ustabilizowaniu się poziomu wody w zbiorniku, który to poziom ma wzrosnąć w najbliższym czasie o 140 cm. Dopiero wtedy mogą nastąpić konkretne ustalenia pomiędzy RZGW a Okręgiem PZW Opole dotyczące dostępu do lustra wody. Dla wyjaśnienia przypominamy jednak, że prawo powszechnego dostępu do wód dla ludzi i wędkarzy nie jest to jednoznaczne z udostępnieniem dojazdu samochodem bezpośrednio do brzegów zbiornika czy rzeki. Mając na uwadze dobro i wygodę wędkarzy łowiących na zbiorniku Nysa, Okręg PZW Opole deklaruje dalsze starania i działania mające na celu uzyskanie jak najlepszego dostępu do wód zbiornika.(AP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Jest jak jest, przynajmniej rzeczowe informacje. Dzięki za info. Krótko mówiąc skończyło się dojeżdżanie samochodem do brzegów jeziora. Czasy "wolnej amerykanki" chyba bezpowrotnie minęły. Szkoda, była tan namiastka naturalnej dziczy. Zostaje więc łódź u grubego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 To jest jakaś masakra z tym dojazdem od strony Bukowa,przecież jest tam droga za wałem i niczego auta wjeżdżające nie niszczą. To tylko jakiś debil mógł wymyślić,właśnie wczoraj się dowiedziałem ze szlabany są odnowa zamknięte a dzisiaj sie tam wybieraliśmy. Jak zawsze kłody pod nogi trzeba szukac innej miejscówki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Strona jeziora od Bukowa, tak jak pisałem miała namiastkę naturalnego zbiornika. Pozostałe części to beton i kamienie, gdzie wędkarz na wędkarzu. Na nockę siedzisz na krzesełku i tyle. Odpada staropolska wędkarska biesiada, jakieś piwko odpoczynek. W zasadzie nawet nie chodziło o te ryby, tylko o klimat i odpoczynek. Jak by brało będzie ok, jeżeli nie.... też fajnie. A tak ..... jest lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Witam czy macie moze jakąś informacje co i jak od strony bukowa?bo słyszałem że auta tam stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpiu08 Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Auta stoją bo szlabany są otwarte. Kto je otworzył i czy na legalu można tam wjechać nie mam pojęcia. W każdym bądź razie autami się tam kręcą jak za starych czasów (tych przedszlabanowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi