kocur Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Wystarczy jak zrobisz stoper sznurkowy który będzie przechodził przez przelotki a pomiędzy spławikiem a stoperem dasz mały koralik który doskonale zastopuje spławik. Dobrym stoperem jest kordonek albo inna włóczka, żeby stoper nie przesuwał się to dobrze jest zrobić 2 sztuki i po zaciśnięciu na mokro zsunąć je razem. TUTAJ masz trochę o tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
was_artur Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 no zrobilem stoper z cieniutkiego sznureczka ktory przechodzi przez przelotki ale niestety nie blokuje splawika... kurcze to wszysto dlatego ze przelotka od szczytowki jest super mala;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
was_artur Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 przepraszam zapomniałem o koraliku , tylko ze jego chyba musze założyć przed szczytowka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Jak wyżej pisałem że koralik dajesz pomiędzy sznurkiem a spławikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Lub zamiast koralika - zakładasz stonfo lub o innej nazwie ale taki sam patent: Stonfo - adapter stały http://www.allegro.pl/item616929041_stonfo_adapter_staly_307.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 zdrapek, koralik FTW. jest mniej upierdliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 zdrapek, to co pokazałeś służy do mocowania wagglera na stałe, do sliderów jest coś takiego: http://www.stonfo.it/site/product/86?parent_section_id=7&category_id=46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Ja spławiki przelotowe montuje za pomocą agrafki z krętlikiem, z dwóch stron zablokowanej śrucinami. Ale to tylko jak łowie w łowisku nie przekraczającym długości kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Ja spławiki przelotowe montuje za pomocą agrafki z krętlikiem, z dwóch stron zablokowanej śrucinami. To już nie są przelotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Z tych stonfo do mocowania stałego można wyciągnąć drut i też jest przelotowy Mała agrafka z krętlikiem też bardzo dobrze spełnia swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 kocur, o agrafke tez sie lubi czasem poplatac, lepiej bezposrednio przewlekac przez spalwik przelotowy, a w razie wymiany wiazanie nowego zestawu to sa 2 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Damian21, i tutaj z kolegą nie zgodzę się bo jeszcze nie zdarzyło mi się żeby agrafka była przyczyną splątania zestawu. A ja z reguły w zestawie mam taką samą gramaturę i wymieniam spławiki w zależności od potrzeb: wiatr, fala itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 kocur, jest to raczej kwestia gustu, cieszę się że u ciebie się sprawdza. dużo zależy też od tego, jak wygląda reszta zestawu, czy ołów jest skupiony/ rozłożony etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Myślę że na te tematy to gdzie indziej bo tutaj to o wiązaniu stoperów itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Jak napisał kocur z tym stonfo- popieram. Mi się też w życiu nie zaplątała agrafka z krętlikiem - przynajminiej takowa nie była przyczyną splątania. Jak ktoś woli nie stonfo tylko inną zanzwę: Agrafka do wagllera: http://www.allegro.pl/item621898510_agrafka_do_wagglera_size_m_dragon_5_szt_agrafki.html Na rynku jest tego około w pip np. winner też ma taki produkt i jest ok... PS. Zwykła agrafka z krętlikiem też spełnia swoje zadanie, wystarczy odpowienio zagiąć oczko krętlika - a jest tańsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Agrafka do wagllera:http://www.allegro.pl/ite...zt_agrafki.html Ale za to cena jaka atrakcyjna za 5 sztuk w porównaniu ze stonfo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Jak się trafi do obrego sklepu - lub się taki ma w pobliżu takowy, to jest spory wybór tego rodzaju gadżetów... w rużniastych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 U mnie jest duży sklep ale znają tylko stonfo, może ze względu na cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Cenaaaa tfuuu znaczy się zysk = odbiorca. ----- mijając pośredników, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 No dobra, cena ceną a jak z jakością i sprawnością tego patenciku? stonfo sprawdza się doskonale a to ktoś praktykował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moesso Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Szukałem na forum jakiegoś schematu prostego i nic nie znalazlem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Bierzesz zapałke lub igłe,przykładasz do żyłki i nicią robisz taki sam węzeł jak byś wiązał haczyk z łopatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Bierzesz zapałke lub igłe,przykładasz do żyłki i nicią robisz taki sam węzeł jak byś wiązał haczyk z łopatką Czy jest to ten sam węzeł co w kupnych stoperach wiązanych na rurce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Czy jest to ten sam węzeł co w kupnych stoperach wiązanych na rurce? Nie mam pojęcia,jeszcze nie kupowałem stoperów nitkowych w sklepie to niewiem jak one są zrobione.Zawsze jak potrzebuje to robię sobie z byle jakiej nitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moesso Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 no wlasnie ja mam kupne i dlatego nie wiem czemu one sa na rurce czy to sie jakos przeciaga zylke przez ta rurke i sciagam czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi