KitApple Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Witam. Ostatnio dotarło do mnie ze muszę koniecznie wybrać się nad morzę w sprawach prywatnych. Jadę do jastrzębiej góry. Mogę coś tam teraz złapać z plaży? Czy da się spinningować z plaży nie wchodząc do wody? A na surfcasting? Mogę łapać na coś takiego TAKA GRUNTóWKA ? Jest tam port? Dawajcie rady i pchajcie wszystkie możliwe info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 20 minut temu, KitApple napisał: Mogę coś tam teraz złapać z plaży? Czy da się spinningować z plaży nie wchodząc do wody? A na surfcasting? Mogę łapać na coś takiego TAKA GRUNTóWKA ? Jest tam port? Dawajcie rady i pchajcie wszystkie możliwe info. Zawsze warto próbować. Dobre miejsce w tamtej okolicy to Rozewie. O tej porze z plaży w grę wchodzą płastugi i być może dorsz, który jesienią podchodzi blisko brzegu. Wędka którą zalinkowałeś nie nadaje się na plażę- jest zbyt krótka. Im dłuższa tym lepsza, min. 3.6 m optymalnie 3,9-4,5 m. O zestawach, sposobach- poczytaj w dziale morze. Można spinningować z plaży, ale to nie jest najlepszy czas na ryby z plaży. Najbliższy port to Władysławowo. Można liczyć na płocie, leszcze, okonie, płastugi, sandacze. Ale uwaga na regulamin. Od 15 września połowy tylko od 7-17 i zakaz spinningu w porcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KitApple Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 4 minuty temu, tomek1 napisał: Zawsze warto próbować. Dobre miejsce w tamtej okolicy to Rozewie. O tej porze z plaży w grę wchodzą płastugi i być może dorsz, który jesienią podchodzi blisko brzegu. Wędka którą zalinkowałeś nie nadaje się na plażę- jest zbyt krótka. Im dłuższa tym lepsza, min. 3.6 m optymalnie 3,9-4,5 m. O zestawach, sposobach- poczytaj w dziale morze. Można spinningować z plaży, ale to nie jest najlepszy czas na ryby z plaży. Najbliższy port to Władysławowo. Można liczyć na płocie, leszcze, okonie, płastugi, sandacze. Ale uwaga na regulamin. Od 15 września połowy tylko od 7-17 i zakaz spinningu w porcie. Ale że co nie można spinningować w porcie? czemu? do kiedy? i jeszcze jedno czy z plaży na spinning mogę coś złpaćnie wchodząc do wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 10 minut temu, KitApple napisał: Ale że co nie można spinningować w porcie? czemu? do kiedy? i jeszcze jedno czy z plaży na spinning mogę coś złpaćnie wchodząc do wody? Tu czytaj o zasadach połowu w porcie Łowienie z brzegu o tej porze- ciężka sprawa. Gdyby to był maj, byłaby szansa na na belonę, choć i tak lepiej spinningować z wody, bo w Rozewiu są w wodzie głazy. Można próbować łowić trocie z brzegu (nie w porcie!) bo zakaz połowu w morzu w tym roku został skrócony do 15 listopada. tu czytaj, ale tu też lepiej łowić z wody i raczej w pierwszych miesiącach nowego roku. Proponuję Ci zabrać gruntówkę i spławik i połazić po porcie we Władysławowie w poszukiwaniu płoci i okonia na spławik a z gruntu płastugi i sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KitApple Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 czyli ze niema sensy=u z brzegu? a w porcie jest zakaz DO 15 listopada spinningu? czyli bede mogl juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KitApple Napisano 17 Listopada 2020 Autor Share Napisano 17 Listopada 2020 2 godziny temu, tomek1 napisał: Tu czytaj o zasadach połowu w porcie Łowienie z brzegu o tej porze- ciężka sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 3 godziny temu, KitApple napisał: czyli ze niema sensy=u z brzegu? a w porcie jest zakaz DO 15 listopada spinningu? czyli bede mogl juz? Kolego, czytaj uważnie. W porcie zakaz spinningu od 15 września do końca lutego. Z plaży nie ma zakazu spinningu, jest okres ochronny troci do 15 listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi