Fistaszk Napisano 19 Listopada 2020 Napisano 19 Listopada 2020 Dzień dobry mam delemat jaki rozmiar kołowrotka kupić do wędki dam microflex 1-7g, mam już wybrany model ale nie wiem jaki rozmiar kupić. Pozdrawiam Cytuj
Marienty Napisano 20 Listopada 2020 Napisano 20 Listopada 2020 Rozmiar nie ma znaczenia. Liczy się, żeby był w miarę lekki dobrze wyważał wędkę. Chodzi o to, żeby wędka z założonym kołowrotkiem, trzymana w ręce nie przechylała się za bardzo do przodu ani do tyłu. Mi z takiego dopasowania wyszedł rozmiar 2000 ale to kwestia indywidualna. Cytuj
Larry_blanka Napisano 20 Listopada 2020 Napisano 20 Listopada 2020 Tak jak Marienty wspomniał to kwestia wyważenia. Ja mam ta wędkę i do niej Gunki FV 250 Może być tez np. Daiwa Ninja 1500/2000~ Cytuj
Ras al Ghul Napisano 23 Listopada 2020 Napisano 23 Listopada 2020 Ja przy kiju 1-6g mam kołowrotek Robinson Perfect 209. Płytka szpula to dalekie rzuty. Do tego płynny hamulec i do lekkiego spinningu pasuje jak ulał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi