maryaChi Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 czemu 90% userów ma opory do Jaxon'a? Owczy pęd Idealne określenie. Bardzo popularne zjawisko chociażby na rynku samochodowym. Brat ma dragona (niewiele tańszego) i nigdy bym się z nim nie zamienił. Moja wędka jest po prostu lżejsza i lepsza. Widze, ze nie do konca jasno sie okreslilem. Pisalem o batach. Mam jaxona XT-Pro turbo pole 7m. Brat ma dragona (juz nie pamietam nazwy) i w zadnym miejscu moja wedka nie jest gorsza (jaxon kosztowal mnie 400zl, dragon brata ~300zl). Tak jak tomek1 pisze, jaxon nie jest ani gorszy ani lepszy od konkurencji. Firma jak firma, biznes jak biznes. Placisz wiecej - dostajesz wiecej. Zrozumiale, ze jesli kupi sie low-end jaxona to wedka bedzie jakosci takiej, za jaka sie zaplacilo. Jesli jednak wydamy na nia wiecej to bedzie rownie dobra jak produkty konkurencji w tej samej polce cenowej. Po prostu prawo rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 ja to rozumiem korzystam z Jaxon'ow i jestem zadowolony, gdy je kupowałem to mało nie kosztowały jak dla mnie, znajomy sprzedawca powiedzial ze bede zadowolony i jestem (nie tylko ja bo i moja pani ) na tych kijach co prawda nie przekroczyłem rybska powyzej 6kg i nie wiem jakby sie wtedy zachowaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pi Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Widze, ze nie do konca jasno sie okreslilem. Pisalem o batach. Mam jaxona XT-Pro turbo pole 7m. Brat ma dragona (juz nie pamietam nazwy) i w zadnym miejscu moja wedka nie jest gorsza (jaxon kosztowal mnie 400zl, dragon brata ~300zl). No to akurat dobrze trafiłeś, bo w batach Jaxon ma całkiem ciekawą oferte i łowią tym nawet ludzie z GPP. Nowa tyczka też zbiera bardzo dobre opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Osobiście chwale i posiadam Jaxon Gemini 300 ,5-30gr.I panowie dwa lata temu na nocce ustawiłem sie na sandacza ,żyłka 2,2 jak pamietam to była XT.Wzioł sum 133 cm,wagi nie znam ,domyślcie sie dlaczego? Służy mi ta wedka już około 7 lat i myśle ze posłuży drugie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinryba Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 dla mnie najlepsze kołowrotki produkuje okuma sa niezawodne i z piecioletnia gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Wędki i kołowrotki SHIMANO, ewentualnie konger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T.N.T Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Wędki - Dragon i Konger Kołowrotki - Shimano i Daiwa, ale jest to tylko i wyłącznie moje opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Ja polecam wedziska splawikowe FIUME. Mam telematch BRAVE 3,9m i Bolonke IRIDE 6m. Kijki jak dla mnie super, nie drogie, lekkie i mocne. Z kolowrotkow tylko OKUMA i DRAGON. PS. przepraszam za brak polskich znakow - w pracy mam niemiecki OS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 A czy te FIUME jest naj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoxyz Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 Jeżeli chodzi o kołowrotki to postawie na Shimano i Dragona mam parę modeli pierwszej jak i drugiej firmy i jak na razie żaden nie odmówił posłuszeństwa(z tego miejsca muszę oddać hołd mojemu Red Arc'owi bo by się jeszcze obraził) a mają co orać ;p , kije to w sumie też podobny wybór ze wskazaniem na Shimano chyba dlatego bo lubię te ich 'kluchy'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwinnf Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 A czy te FIUME jest naj? nie twierdze, ze FIUME jest naj, ale ma dobre wedki. mi sie sprawdzaja wiec polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciechan Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 wędki i kołowrotki jaxona to tandeta - piszę o tych do 200 zł. Wielu mouch znajomych miałe te sprzęty i wszystko szybko padło, nawet podbierak był dziadowski. Wędki kongera to już inna bajka - te najtańsze to też lipa ale średnia półka kongera i średnia jaxona to jak merol i Daewo. To samo z kołowrotkami. To jest moja opinia potwierdzona latami doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Moim zdaniem firma nie ma za bardzo znaczenia. Ot produkt lepszy lub gorszy + marketing. W ofercie każdej z firm znajdziemy coś dobrego. Bez znaczenia czy to będzie Shimano, Jaxon, Dragon czy Konger. Mam matchówkę Fiume, bata i feedera Mikado, spinningi Dragona, karpiówkę Shakespeare'a. Dobierałem je do moich upodobań, potrzeb, umiejętności i zasobności portfela. Ten efekt Jaxona-Sraxona to pomyłka. Ludzie porównują kołowrotek Jaxon Trojan za 60zł do Shimano Stradica za 1000zł i twierdzą, że ten pierwszy to szajs. Niech kupią Jaxona za 300zł i porównają do Catany. Będą w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Temat brzmi jaka jest "najlepsza" firma więc gadanie o tym czy każda firma ma dobre produkty czy też że Jaxon ma wszystko do bani nie ma sensu w tym temacie... To nie jest temat "co masz i co polecasz"... Pisaq sraxon nawet dobrych szczypiec nie potrafi zrobić bo te gną się przy próbie wyhaczania. Pudełko na przynęty wydaje się ok niestety lubi się czasem samoistnie otworzyć. Jedyny przywoity produkt to okulary polaryzacyjne za 30zł. Na wędki kołowrotki i żyłki szkoda mi pieniędzy. Wole produkt który mnie nie zawiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Żyłki Jaxon ma dobre, przynajmniej Eternum'y, jak na razie mnie nie zawiodły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Dobre w porównaniu do Jaxona czy w porównaniu do Strofta czy Trabucco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Padre Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 młynki dragon ! ( mam porównanie niestety tylko między mikado / jaxonem / noname xD i okumą) jak dla mnie super kije mikado ! niezła jakość i super konkurencyjna cena w porównaniu do innych firm nie zawiodłem się jeszcze ani razu gorzej już jest z młynkami tej firmy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 wędki dam kołowrotki RILEH REX 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 tylko abu garcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 kije-st.croix i DAM(z czasów świetności) kołowrotki Daiwa i DAM(z czasów świetności) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Wędeczki Damiki (Angel EX) St. Croix Legend Tournament Bass Daiwa (steez spx) Kołowroteczki Daiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewysto Napisano 3 Listopada 2011 Share Napisano 3 Listopada 2011 ABUgarcia i moje pamiętne Cardinale C4 ..... ech to były kołowrotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi