tomik Napisano 22 Stycznia 2011 Napisano 22 Stycznia 2011 W ostatnich dniach wielu z was otrzymało taką informację: "Witaj Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (ilość) na twoje konto, na Wędkarstwo - Forum Dyskusyjne i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne... Jeśli to nie Ty próbowałeś/aś się logować, skontaktuj się z administratorem i poinformuj go o zdarzeniu." Informuję, że to roboty spamowe i w ostatnim czasie jest to "problem globalny" dla setek for opartych na podobnym skrypcie. Kto się interesuje takimi rzeczami może poczytać o podobnych przypadkach, choćby tu: http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?p=625232#625232 Może też jakoś pomóc jakby miał na to pomysł. W każdym razie jeżeli nie macie słabych haseł do swoich kont, typu: takich samych jak login, imion lub w postaci popularnych nazw, słów... nie musicie się tym problemem szczególnie przejmować. Polecam hasła zawierające: duże litery, znaki specjalne, cyfry, min 8-10 znaków i najlepiej nie będące słowami - nazwami powszechnie używanymi Ja ze swojej strony zmienię wartości, które powodują te informacje i będę wraz z innymi administratorami for opartych na podobnym skrypcie starał znaleźć rozwiązanie tego problemu.
slawol81 Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 Jak to rozumieć? Jeżeli otrzymałem taką wiadomość to znaczy że ktoś złamał moje hasło?
inter Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 Raczej nie po prostu dostajesz info że Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (ilość) na twoje konto i zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotemaktywne... to roboty spamowe
przemekli Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 Uparte te robociki Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (22) na twojekonto, na Wędkarstwo - Forum Dyskusyjne
ds-fan Napisano 23 Stycznia 2011 Napisano 23 Stycznia 2011 no ja dostałem takiego maila już 2 razy ostatnio nawet mnie zablokowali. Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (22) na twoje konto, na Wędkarstwo - Forum Dyskusyjnei zablokował je czasowo w celach bezpieczeństwa. Konto będzie z powrotem aktywne Sob 22. Sty, 2011 15:08:25
inter Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 Uparte te robociki Skrypt wykrył wielokrotną próbę błędnego logowania (22) na twojekonto, na Wędkarstwo - Forum Dyskusyjne ta dzisiaj znowu do mnie przyszedł
jmk81 Napisano 24 Stycznia 2011 Napisano 24 Stycznia 2011 ja mam na szczęście z tym spokój... póki co...
Sand Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Również miałem 45 prób złamania hasła. Jest to już chyba czwarte forum na którym próbują złamać moje hasło w tym miesiącu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.