Warcianin5 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 No spore Gdyby mi ktoś powiedział,że takie są to bym wyśmiał w twarz,ale przekonałem się na własnej skórze,że take ryby pływają.A i zawsze mówiłem,że klenie nie są silne...Zmieniłem zdanie,gdy zaciąłem klenia z jakiŚ 30m w sporym nurcie z głęboką wodą.Uczucie jakby na końcu zestawu wisiał jakiś ciężki głaz.Bez szarpaniny .Ryba pewna swojej siły robiła co chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Wielgos85, może zostanę zlinczowany na forum za tego typu wypowiedzi jednak napiszę co myślę.W Warcie da się jeszcze złowić ładne ryby jednak nie radzę się zbytnio chwalić co, gdzie i jak jeśli za sezon, dwa chcesz mieć jeszcze jakieś wyniki A z góry odpowiem oburzonym moją wypowiedzią sympatykom internetowej wymiany wiadomości, stan wody, metody, sprzęt TAK , a miejscówki to samemu trzeba wyszukać a nie czatować na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Wielgos strzelam bez miary 42, 42 i 37 cm ale ładniutkie tegoroczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielgos85 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 niech podziwiają widoczek chociaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielgos85 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 wiosenne maj - czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wielgos85 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 wymiarów nie skojarzę teraz musiałbym siatkę zwymiarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin5 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 A może jakieś spotkanie wiosenne-rozpoznawcze nad wodą? Dominik-powiem,że jakby któryś z tych kleni został wyholowany to byłyby nowy Rekord Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 No spore Gdyby mi ktoś powiedział,że takie są to bym wyśmiał w twarz,ale przekonałem się na własnej skórze,że take ryby pływają.A i zawsze mówiłem,że klenie nie są silne...Zmieniłem zdanie,gdy zaciąłem klenia z jakiŚ 30m w sporym nurcie z głęboką wodą.Uczucie jakby na końcu zestawu wisiał jakiś ciężki głaz.Bez szarpaniny .Ryba pewna swojej siły robiła co chciała Oj wiem o czym mówisz właśnie takie kleniska śnią mi się, ale ostatniego takiego miałem w 2008 roku, też przegrałem. W tym roku pond 30 kleni największy 42 cm, to dla mnie starego kleniarza porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin5 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Taki duży kleń to moim zdaniem jedna z największych nagród dla rzecznego łowcy.Może kiedyś się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Wielgos85, może zostanę zlinczowany na forum za tego typu wypowiedzi jednak napiszę co myślę.W Warcie da się jeszcze złowić ładne ryby jednak nie radzę się zbytnio chwalić co, gdzie i jak jeśli za sezon, dwa chcesz mieć jeszcze jakieś wyniki A z góry odpowiem oburzonym moją wypowiedzią sympatykom internetowej wymiany wiadomości, stan wody, metody, sprzęt TAK , a miejscówki to samemu trzeba wyszukać a nie czatować na forum nie nie zostaniesz zlinczowany Sama prawda. Generalnie chyba nie chodzi o to, aby dostawać od użytkowników forum ścieżkę dojścia do konkretnych miejsc i ryb..czyli zdzisiu tu kropniesz klenia 55cm, tu jest sandał wczoraj mi poszedł jedź po niego, a tu codziennie o 17.00 wyskakują brzany tłuste jak bobry. Chyba bardziej chodzi o to, żeby dzsielić się sukcesami z naszej rzeki tak w ogóle. Byłoby świetnie poznać ją na nowo z doświadczeń większego grona. To piękna rzeka nikt jej tak na prawdę nie chroni, dlaczego by np nie utworzyć Towarzystwa miłośników rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 A może jakieś spotkanie wiosenne-rozpoznawcze nad wodą? Dominik-powiem,że jakby któryś z tych kleni został wyholowany to byłyby nowy Rekord Polski Oj Warcianin to ja już Cię lubię T przywróciłeś mi nadzieję Nie mów gdzie konkretnie, ale na naszym odcinku warty? Tzn nie jakiś tam poznań czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 A może jakieś spotkanie wiosenne-rozpoznawcze nad wodą? Dominik-powiem,że jakby któryś z tych kleni został wyholowany to byłyby nowy Rekord Polski Oczywiście chętnie można zaplanować tylko propozycje i da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 rozwiń zpk załęczański park krajobrazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin5 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Do Poznania nie chodzę,bo jest mi nie po drodze... Chodzi mi o jakieś spotkanko z wiosny na naszym odcinku,na odcinku na terenie ZPK.Jakiś spinning lekki,jakaś bajerka-wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 ja piszę się w ciemno. ten wątek najlepiej odświeżyć gdzieś w lutym, już będziemy wygłodniali a do kwietnia coś tam się zorganizuje A na lato kupuję ponton. Panią Wartę obłowić z wody bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konopnica Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Tak do sprostowania to w bezrybnej Warcie spotkać szczupłego solidnych już wymiarów to nie problem. Oto foto jakie mi się przypomniało z 28.08.2011r.75 cm - 2,7 kg = koryto purpurowe 5 cm. Foto średnie- kolega robił swoim telefonem. Kolego, po zdjęciach widzę, że młodzian z Ciebie. Masz przez to trochę inny punkt widzenia niż ja. Będąc tak często nad wodą trafisz (ile?) 15-25 "miarowych" szczupaczków, a duży to ten 75cm. Co to jest? To jest właśnie ta przysłowiowa pustynia. Ja mogę powiedzieć, że ryby były, gdy będąc 5 razy w tygodniu nad wodą złowiłem te 10-15 szt, a 75 to nie okaz, gdy łowiąc na przykosach (zwanych u nas zmyłkami) bolenie po 70-80 cm stosunkowo regularnie, a sumy przed jazem w Kajdasie były zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin5 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 No dokładnie Coś będziemy kombinowali bliżej wiosny.Ja jakoś dotrę skuterem(brak prawka,brak lat ) Ja z wody obławiam latem-zakładam krótkie galoty i obchodzę dzikie wyspy na rzece.Na niektórych z nich nie było jeszcze żadnego "ludzia".Właśnie w takim miejscu znalazłem klenie potężne,ale także grube okonie i szczupaki jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 No dokładnie Coś będziemy kombinowali bliżej wiosny.Ja jakoś dotrę skuterem(brak prawka,brak lat )Ja z wody obławiam latem-zakładam krótkie galoty i obchodzę dzikie wyspy na rzece.Na niektórych z nich nie było jeszcze żadnego "ludzia".Właśnie w takim miejscu znalazłem klenie potężne,ale także grube okonie i szczupaki jakieś. ja z wody (brodząc) łowiłem w tym roku w Sanie, a na w Warcie w Konopnicy. Zawsze coś zaliczyłem, świetne łowienie. Dobrze cię nos zaprowadził z tymi wyspami, może w przyszłym sezonie złowisz jednego takiego potworka i nie zapomnij się tu nam pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin5 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Chciałbym,ale chcieć nie znaczy móc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 wręcz odwrotnie chcieć to znaczy móc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin5 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 może być i tak A spinninguje ktoś może na Warcie za jaziem,kleniem? Chodzi mi o celowe nastawianie się na te gatunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konopnica Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 może być i tak A spinninguje ktoś może na Warcie za jaziem,kleniem? Chodzi mi o celowe nastawianie się na te gatunki. Tak, ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin5 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 I jak efekty? Ja też trochę próbuję i czasem coś tam wydłubię.Zdecydowanie częściej trafiają mi się na spina jazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konopnica Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 I jak efekty? Ja też trochę próbuję i czasem coś tam wydłubię.Zdecydowanie częściej trafiają mi się na spina jazie. Generalnie to mam odwrotnie. Na jakieś 15 kleni trafiaj jazia (i to przeważanie tylko wiosną). Może dlatego, że woblerki jakie zakładam to tak od 3cm w gorę. Klenie takich 50+ to w tym roku jednego trafiłem, większość do 40cm. Zazwyczaj łowię pomiędzy Rychłocicami a Osjakowem, rzadko powyżej Osjakowa. W jednym z poprzednich postów było zdjęcie zakrętu, którego jeszcze nie "naprawili" ostrogami (to jest wysokość jakiegoś ośrodka wczasowego w Załęczu(?). Ktoś wspominał coś o brzanach z tego miejsca. To tak, są tam. Złowiłem tam w sierpniu 3 sztuki. Są również patrz gdzie wycentrowana mapa Niestety zdjęć żadnych nie mam, po prostu ich nie robię, a i tak zazwyczaj staram się wypinać ryby w wodzie (bo ręce później śmierdzą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warcianin5 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Właśnie ja najczęściej do maja mam najwięcej jazi,a potem jest gorzej.Tylko póki co łowię najwięcej na odcinku gdzie zaczyna się odcinek należący do sieradzkiego okręgu,a niżej rzadziej,bo nie miałem środku transportu A jazie biorą na woblery,nawet 5cm tylko preferują one baaardzo powolne prowadzenie. Co do tych ostróg-albo ja chodzę w innych miejscach,ale ja ostróg nie widuję nad Wartą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi