big_tood Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Wycinek regulaminu PZW okręg Kraków: § 6. Zabrania się: 1. W obwodach rybackich - wody nizinne: a) połowu na żywą oraz martwą rybkę i jej części od 1 stycznia do 30 kwietnia, w pozostałym okresie haczykiem innym niż z jednym ostrzem, Z tego wynika że żywca lub trupka nie mogę uzbroic w kotwiczkę? Cytuj
dragstar78 Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Tak nie możesz używać kotwiczek pozostawię to bez komentarza Cytuj
Łukasz789 Napisano 21 Lutego 2011 Napisano 21 Lutego 2011 Teraz mam takie pytanie jeśli łowię na stawie należącym do miasta Krakowa ( biała karta) to wtedy już można używać kotwiczki tak??Mam takie jezioro i nie wiem teraz czy mogę czy nie za-zbroić żywca kotwiczką. Cytuj
macko Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 myślisz pewnie o Plazie albo Płaszowie, tam możesz stosować kotwicę, jest to woda nie podlegająca PZW, a więc nie obejmją jej ograniczenia PZW. pozdro Cytuj
Łukasz789 Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 Nie myślę o stawie na który wolno łowić na tzw. biała kartę ( wystarczy tylko ona). Znajduje się w Krakowie stąd moje pytanie. W tym roku nadal obowiązuje zakaz używania kotwiczek do żywca? Cytuj
klubus007 Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 Nie, nie obowiązuje. Obecnie można juz Zywca uzbrajać w kotwiczkę. A co do stawku - kolega Ci odpowiedział - nie jest to woda PZW, więc jeśli właściciel nie zabronił, to możesz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi