zmora Napisano 4 Lutego 2011 Napisano 4 Lutego 2011 Witam Jakiej zanęty użyć na dużego karasia w maju? chodzi o taką zanętę do której nie będzie podchodzić drobnica. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
marcin232 Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Hej. Spróbuj nęcić przez kilka dni grubo mieloną lub nawet całą parzoną kukurydzą możesz dodać pszenicy. Ja osobiście używam mieszanki dla gołębi i krojonych czerwonych robaków. Jest stary ale sprawdzony i śmierdzący sposób- dodawaj świeżych odchodów końskich ale z pastwiska, te z obory mi się nie sprawdził bo jeśli tam gdzie będziesz łowił są liny to podziała na nie jak magnes.
pet87 Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 marcin232, czyli mowisz ze konskie odchodyz łaki na karasia a te z obory na lina? zaskoczyłes mnie teraz, znacznie podnosi skutecznosc? musze kogos podpuscic zeby to przetestował bo ja sie boje
marcin232 Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Końskie odchody z pastwiska na jedne i drugie. A z pastwiska podejrzewam są leprze dlatego, że w tych z obory szybciej zachodzą procesy fermentacyjne a te z pastwiska są co najwyżej przeschnięte i czasami nawet nafaszerowane robactwem. Po co kogoś podpuszczać spróbuj sam - GÓWIENKO NIE GRYZIE !!!
Rytlanin Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 UUU Pierwszy raz słyszę o takiej zanęcie muszę sprawdzić
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.