Skocz do zawartości
tokarex pontony

Zanęta na karasia

zmora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jakiej zanęty użyć na dużego karasia w maju? chodzi o taką zanętę do której nie będzie podchodzić drobnica.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Hej. Spróbuj nęcić przez kilka dni grubo mieloną lub nawet całą parzoną kukurydzą możesz dodać pszenicy. Ja osobiście używam mieszanki dla gołębi i krojonych czerwonych robaków. Jest stary ale sprawdzony i śmierdzący sposób- dodawaj świeżych odchodów końskich ale z pastwiska, te z obory mi się nie sprawdził bo jeśli tam gdzie będziesz łowił są liny to podziała na nie jak magnes.

• 2 weeks later...
Napisano

marcin232, czyli mowisz ze konskie odchodyz łaki na karasia a te z obory na lina? :???: zaskoczyłes mnie teraz, znacznie podnosi skutecznosc? musze kogos podpuscic zeby to przetestował bo ja sie boje :mrgreen:

Napisano

Końskie odchody z pastwiska na jedne i drugie. A z pastwiska podejrzewam są leprze dlatego, że w tych z obory szybciej zachodzą procesy fermentacyjne a te z pastwiska są co najwyżej przeschnięte i czasami nawet nafaszerowane robactwem. Po co kogoś podpuszczać spróbuj sam - GÓWIENKO NIE GRYZIE !!!

• 3 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.