cziko Napisano 9 Lutego 2011 Napisano 9 Lutego 2011 Witam. Ma małą prośbę szukam uniwersalnej wędki szczupakówko-sumowej. Wiem, że do tego typu połowów nadają się karpiówki. Przyznam się szczerze, że nie stać mnie na drogą wędkę. Wędkuję na rzece Bóg moje preferencję co do wędki to: dł 3,90 akcja: szczytowa wyrzut: 30-120 g oczywiście składak Ewentualnie prośba o propozycje sprawdzonych wędzisk. Kwota do 300 zł. Podejrzewam, że nie ma typowych wędzisk szczupakowo sumowych ale dla większego sprecyzowania częściej będzie ona używana jako szczupakówka. Sumy w moim regionie jakoś rzadko się łapie ( te przekraczające 15 kg) więc myślę, że wędka szczupakowa będzie bardziej odpowiednim wyborem przy rybach do 10-15 kg. Bardzo proszę o propozycje. Z góry dziękuję z pomoc. Z uwagi na to że łapię między krzakami i często zdarzają się sytuacje ucieczki ryby za właśnie takie krzaki wędka musi pracować szczytowo. Czarek
cziko Napisano 9 Lutego 2011 Autor Napisano 9 Lutego 2011 Zapomniałem dodać, że metoda połowu - żywiec (zarówno grunt jak i spławik)
ZyGi421 Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Witam, ja łapie szczupaki i mniejsze sumy(największy na tą wędke 16,02) na karpiówke firmy YAD Ptonehill Specjal Carp 3lbs dwuskładową. Mimo 3 lbs jest sztywniejsza od shimano ailiwio 3,5 lbs, ma siedem, a nie szesć przelotek jak większosć takich karpiówek, wywiniętą przelotke szczytową i kupiłem ją , co najważniejsze za jedyne 160zł, gdy w innych sklepach była w cenie 250 z groszami. Moge koledze nawet fotke przesłać jutro jak ona wygląda. Teraz ide do pracy na noc...Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.