Marcin1234567 Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Cześć Posiadam taki kołowrotek i mam pytanie czy mogę użyć go na sandacza z opadu? Nie zaszkodzi mu plecionka?
kelul Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 REX Rileh 64 to mały holownik, jeśli do finezji wędkowania nie przykładasz wagi możesz go używać do czego tylko chcesz.Jak dla mnie to wyjąłbym go za następne 30-40 lat i zobaczył ile jest wart Co do plecionki to sam nie używam, ale z biegiem czasu szkodzi na wszystko.
maniek Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Nie zaszkodzi mu plecionka?Prowadnica linki to słaby punkt tych kołowrotków ,jak zresztą hamulec też.
maniek Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Nie zaszkodzi mu plecionka?Zaszkodzi ,Prowadnica linki to słaby punkt tych kołowrotków ,jak zresztą hamulec też.
Marcin1234567 Napisano 10 Lutego 2011 Autor Napisano 10 Lutego 2011 a do zwykłego spina na szczupaczka okonka się nadaje????????????????
maniek Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Marcin1234567, spokojnie z żyłką parę lat połowisz , jeśli kołowrotek jest nowy.Ja rolkę prowadnicy wymieniałem co 4-5lat.
leon-zawodowiec Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 W moim plecionka wrzynała się w plastikową szpule(ponoć można dorobić metalową?? nie próbowałem) , z żyłką było ok. Na chwilę obecna kołowrotek ozdabia pułeczę w garażu obok delfina , czapli , 2 orionów i innych paru pierdułek Może jeszcze nadejdzie czas , że wróci do łask. Pozdrawiam Marcin.
Gość Tench Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Spiningowanie takim Rexem to czysty masochizm:/
Unises Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 mam pytanie czy mogę użyć go na sandacza z opadu? Lepiej NIE, chyba że musisz ....ale najpierw pomyśl; przynętę podbijasz kijem czy kreciołem? a może jednym i drugim ? jak agresywna prowokacja w tej metodzie ma się do tak ślamazarnego przełożenia brak ARB, też raczej nie pomaga przy zacinaniu twardopyskiego, wszelkiego rodzaju braki w kulturze pracy krecioła przenoszą się na uchwyt i blank , co całkiem fajnie maskuje delikatne pobicia. Nie zaszkodzi mu plecionka? pomijając ,fakt ,że plecionka, może zrobić krzywdę szpuli, lub rolce prowadzącej, pytanie powinno brzmieć odwrotnie; Czy rex nie zaszkodzi plecionce ? , oczywiście że tak, będzie nawijał ją w sposób gówniany i plątał, oraz wkręcał czasami pod szpule. a do zwykłego spina na szczupaczka okonka się nadaje???????????????? TAK, ale się troszkę umęczysz a może nawet zniechęcisz, bo to nie jest idealny krecioł na początek do bezwzrokowej obsługi zwłaszcza w spiningu gdzie trzeba wykonywać bardzo wiele rzutów.Odłóż na półkę, a jak będzie Ci się kiedyś na starość nudziło to z tuninguj go trochę, np; dotocz metalową szpule, dopasuj z czegoś współczesnego rolkę pokrytą tlenkami, wywal łożyska ślizgowe daj kryte kulkowe, zmień korbkę na dłuższą i wygodniejszą itd... a krecioł będzie jak znalazł po przykręceniu do żywcówki by w pradawnym stroju ludowym [kufajka i gumofilce] zainaugurować sezon na drapieżnika
Marcin1234567 Napisano 11 Lutego 2011 Autor Napisano 11 Lutego 2011 Spininguję już parę lat. Podczas testów domu przeszedł je prawidłowo. Na pazerniaka się nada!!!!!!!!!!!
Marcin1234567 Napisano 11 Lutego 2011 Autor Napisano 11 Lutego 2011 I dodam jeszcze coś, łowi mi się tymi starymi kołowrotkami lepiej niż tym nowoczesnym plastikowym gównem.
artech Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Marcin1234567, jeżeli porównujesz stare dobre kołowrotki do, jak to nazywasz "plastikowego gówna" z bazaru za 15 PLN, to trudno nie przyznać Tobie racji. Ale spróbuj może kiedyś czegoś ze średniej półki a zapewniam Ciebie, że zmienisz zdanie.
Gość Tench Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Spininguję już parę lat.Podczas testów domu przeszedł je prawidłowo. Na pazerniaka się nada!!!!!!!!!!! Tym razem holowałeś krzesło ogrodowe? Czy dalej "testujesz" sprzęt zacinając huśtawkę?
Marcin1234567 Napisano 11 Lutego 2011 Autor Napisano 11 Lutego 2011 hmmmm a co innego???????????????????????? jak szczupaki mają okres ochronny
Gość Tench Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Normalnie:) spiningujesz tyle lat i nie wiesz? Powiedz jak testowałeś kołowrotek bo kupiłem sobie nowy kręcioł ale jeszcze nie byłem z nim nad wodą. Chce sprawdzić czy się nada.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.