stoban Napisano 14 Lutego 2011 Napisano 14 Lutego 2011 Noszę się z zamiarem kupna bolonki i jak na razie wpadła mi w oko bolonka Mistralla, ale kompletnie nic nie wiem o tej firmie. Czy ktoś z was ma lub miał do czynienia z bolonkami tej firmy. Bolonki chcę używać głównie na rzece Bzurze i myślę, że 6 m powinno mi wystarczyć.
stoban Napisano 16 Lutego 2011 Autor Napisano 16 Lutego 2011 Dokładnie to chodzi mi o model Mistrall ultra light, ale rozważam również zakup Mistrall amundson, jeżeli ktoś posiada takowe to proszę o opinie. Marka nie jest może zbyt popularna ale akurat te wędki wydały mi się bardzo interesujące.
porcelan Napisano 16 Lutego 2011 Napisano 16 Lutego 2011 Amundsona 6m oglądałem w sklepie - wygląda całkiem przyzwoicie (dość lekka, wysokie stopki przelotek). Niestety nie miałem okazji jej sprawdzić w "akcji". Jedyne co rzuca się w oczy to jej malowanie - wygląda jakby była wykąpana w chromie. Ten Ultra Light prezentuje się równie ciekawie, jest nawet lżejszy niż Amundsona.
merkawa Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Szczerze nie podoba mi się ma za krótką rękojeść, i mało przelotek proponuje ci z firmy Trabucco.
Summer Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 W zeszłym roku wraz z kolega szukaliśmy bolonki ( właśnie dla tego kolegi mojego ) ... Po " obmacaniu " ok. 50 modeli różnych marek wybraliśmy Mistrall Aqua 6m. ... Świetny kijek jak za te pieniążki ... Usztywniony na chyba dwóch pierwszych składach dodatkowym oplotem ... Amundson dosłownie przy nim wymięka , także AQUA z czystym sumieniem polecam !!!
wernicjusz Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 W zeszłym roku wraz z kolega szukaliśmy bolonki ( właśnie dla tego kolegi mojego ) ... Po " obmacaniu " ok. 50 modeli różnych marek wybraliśmy Mistrall Aqua 6m. ... Świetny kijek jak za te pieniążki ... Usztywniony na chyba dwóch pierwszych składach dodatkowym oplotem ... Amundson dosłownie przy nim wymięka , także AQUA z czystym sumieniem polecam !!! Popieram z czystym sumieniem. Posiadam Mistrall Aqua 6.0 już będzie trzeci sezon i jestem z niego zajebi... zadowolony. Miałem w ręku Mikado Temptation i Jaxon XT-PRO ale Aqua w porównaniu z nimi ma najlepszy stosunek ceny do jakości. Kij bardzo lekki i szybki. W połączeniu z moim Shimano Super 2500GT sprawia mi niesamowita frajdę na rybkach. A chyba o to chodzi....
MD Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Jak kupowac Bolonke to juz 7 albo 8 metrow- sam mam 7 Robinsona i tego metra czasami brakuje na lowieniu na przystawke tak jak tyczka. Ogolnie dluzsza bedzie bardziej uniwersalna zarowna do lowienia z brzegu jak i typowo metoda bolonska.
WojtusJ Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 Zastanawiam się właśnie nad prezentem dla dziadka - jest zapalonym wędkarzem. Sam się nie znam, ale wiem, że chciałby 6m, do 400g, i wyrzut 30g. Widziałem, że ma wędki Cormoran-a, ale 6m. waży 500g. Z tego co czytam i oglądam na własną rękę, spodobała mi się Mistrall Aqua 600cm/30g, ale np. Konger Arcus Bolognese 600/30g ma podobne parametry i o połowę mniejszą cenę... mógłby mi ktoś wyjaśnić skąd ta różnica i doradzić co wybrać? Z góry dzięki!
stoban Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 Z wędką jak z samochodem trochę blachy i cztery koła a różnice w cenie kolosalne, tak na prawdę decydują detale, jakość wykonania, marka itd. jak ze wszystkim. Mistralall aqua na pewno będzie dobrym wyborem, sam zakupiłem wreszcie tego ultra lighta i jestem zadowolony, choć o szczegółach muszę napisać trochę później bo nie miałem jeszcze dorodnej sztuki na kiju.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.