Arek.Wu Napisano 16 Marca 2021 Napisano 16 Marca 2021 Witam, małe pytanko. Łowię pstrągi tęczowe na stawie w Szkocji, u niektórych ryb zauważyłem odchodzące mięso od ości w rejonie przednich płetw podczas patroszenia. Mięso tak jakby się nawet lekko rozchodziło, mimo tego że ryba świeża złowiona parę godzin wcześniej. Ryby waleczne, zero odoru oprócz normalnego zapachu ryby i wody. To już któraś ryba z rzędu z podobnym przypadkiem. Nurtuje mnie to od jakiegoś czasu, i chciałem zapytać czy ktoś wie coś więcej na ten temat. Na internecie za wiele nie znalazłem. Pozdrawiam Cytuj
Elast93 Napisano 17 Marca 2021 Napisano 17 Marca 2021 Kiedyś oglądałem dokument o rybach łososiowatych z hodowli w norwegii i była tam mowa o podobnych przypadkach jak opisałeś.. Był to bodajże skutek uboczny karmieniem paszą z antybiotykami i inną chemią.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.