Arek.Wu Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 Witam, małe pytanko. Łowię pstrągi tęczowe na stawie w Szkocji, u niektórych ryb zauważyłem odchodzące mięso od ości w rejonie przednich płetw podczas patroszenia. Mięso tak jakby się nawet lekko rozchodziło, mimo tego że ryba świeża złowiona parę godzin wcześniej. Ryby waleczne, zero odoru oprócz normalnego zapachu ryby i wody. To już któraś ryba z rzędu z podobnym przypadkiem. Nurtuje mnie to od jakiegoś czasu, i chciałem zapytać czy ktoś wie coś więcej na ten temat. Na internecie za wiele nie znalazłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Kiedyś oglądałem dokument o rybach łososiowatych z hodowli w norwegii i była tam mowa o podobnych przypadkach jak opisałeś.. Był to bodajże skutek uboczny karmieniem paszą z antybiotykami i inną chemią.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.