Skocz do zawartości
tokarex pontony

Upał

Paweł25

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Ryby są nieobliczalne i jak sie sam nie przekonasz, to nie będziesz wiedział.

Bardzo często w samo południe w niemiłosierną żarówę można liczyć na pojedyncze brania, ale konkretnych rybek :cool:

Napisano

Moge dodac od siebie skromnym zdaniem to iz -sum potrafi tez zawojowac nad rzeka w taki parny dzien,mysle ze paru wedkarzy podtrzyma moja wypowiedz,ale w tym caly ambarans aby rybom chcialo sie na raz :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::cool:

Napisano
czy w taka pogode jak dzis (upał, zero chmurek) warto iść ok południa nad rzekę na spining czy nie ma co liczyc na jakiekolwiek brania?

czy nad rzekę to ci nic nie powiem ale na jezioro toczemu nie u mnie w taką pogode można liczyćna dobre brania wegorza i jak na ''dołach ''jest stynka toi okon porafi nieźle żerować :razz:

• 2 weeks later...
Napisano

Nie patrzec na pogode ,tylko ochoczo w kazdy wolny dzien przebywac nad woda,wyniki same przyjda :smile:

A ogolnie dostosowanie pogody do polowow ryb to juz interpretacja kazdego z Nas.

• 3 weeks later...
Napisano

Moim zdaniem najważniejszą żeczą jest, aby pogoda utrzymywała się przez kilka dni.Sam ostatnio wędruje po Wiśle co dziennie od godziny 17 do 22.Drapieżnik ładnie grasuje, a w szczególności rapa i kleń.Pozdrowienia :wink:

Napisano

Ja teraz w te upały mam brania na dość głębokim stawie. Czasem kolo 22.30-23.30 i pozniej od 2 w nocy do 6 rano. Z tymże ja siadam na Węgorza Sandała i Suma. Na trupka :)

Napisano
czy w taka pogode jak dzis (upał, zero chmurek) warto iść ok południa nad rzekę na spining czy nie ma co liczyc na jakiekolwiek brania?

zawsze warto iść nad wodę z kijem raz że to wielka przyjemnośc a poza tym wyrywasz się z chaty ( to plus dla zaobrączkowanych) :grin:

Gość Bartosz
Napisano

Różne rejony - różne wyniki. W mojej okolicy raczej ciężko idzie łowienie w upale, chyba, że małe okonki na spina, bądź uklejki na spławiczek. Jedynie nocne zasiadki dają nieco lepsze rezultaty. Jednak jestem raczej wyznawcą teorii, że w upale łowi się mniej.

Napisano

Ja tak samo uwazam jak Bartosz, w tym tygodniu siedzialem na stawie baaaardzo duzo i nie tylko ja ale tez u innych nie widzialem zadowalajacych wynikow. Nawet ostatnio mi sie chcialo smac jak miejscowi nad rane " mam w dupie taka nocke x%)*&% żeby cała noc siedzieć &*(%$^& mać i nic nie złowic !!!!!hehe

Napisano

Swego czasu jezdzilem rok w rok na pojezierze drawskie - konkretnie nad jezioro Ińsko.

Ciekawostka bylo to ze szczupaki najlepiej braly od 12 do 14. Zaznaczam ze zazwyczaj byl to lipiec a czasami sierpien.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.