plywak21 Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Cześć, Poważnie zastanawiam się nad kupnem silnika elektrycznego. Po przeglądzie rynku, wychodzi że najlepsze są silniki od epropulsion. Zastanawiam się nad tymi silnikami: https://elektrykajachtowa.pl/111-spirit-10-3km oraz https://elektrykajachtowa.pl/strona-glowna/498-spirit-10-evo-kompletny-zestaw-z-rumplem.html Znam elektrykajachtowa, bo brałem od nich już pare rzeczy do kamperka, ale silnik to spory wydatek. Czy ktoś z was ma te silniki? Jakie doświadczenia? Czy to warte swojej ceny? Pływam głównie pontonem zodiak 3,6m po jeziorach. Z góry dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Cena trochę rzeczywiście odstrasza , no chyba że Cię stać . Nie miałem z tymi silnikami do czynienia i się nie wypowiem na ich temat ale z mojej strony mogę polecić Haibo M 150 który jest podpięty do gumiaka 360 cm i sobie zajebiście z nim radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plywak21 Napisano 19 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2023 2 godziny temu, zajac222 napisał: Cena trochę rzeczywiście odstrasza , no chyba że Cię stać . Nie miałem z tymi silnikami do czynienia i się nie wypowiem na ich temat ale z mojej strony mogę polecić Haibo M 150 który jest podpięty do gumiaka 360 cm i sobie zajebiście z nim radzi Do jakich prędkości się buja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Nie mierzyłem , ma dodatkowo funkcję Sport , taki powiedzmy dopalacz i powiem szczerze że po włączeniu tej funkcji trochę mocniej czuć przyspieszenie . Pływałem tak tylko dwa razy bo za mocno dostaje aku po dupie . Na minus z tym silnikiem jest tylko to że rumpel jest w po@iomie i nie można go złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plywak21 Napisano 19 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2023 A jakich baterii używasz? na ile starczają? jaka to waga mniej więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 19 Stycznia 2023 Share Napisano 19 Stycznia 2023 Jutro podam dokładniejsze dane . Ale ciężko i coś około 130 ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 Klamot ciężki , coś około 40tu kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 Cały dzień mogę pływać bez obawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Pontonu, a zwłaszcza silniczka używam rzadko (2-3 razy w roku) ale intensywnie (10-14dni). Ostatnio podczas majówki zaczął szwankować przełącznik biegów. Silnik gasł przeważnie na piątce, trzeba było oszukać przełącznik i "zawiesić" go między czwórką, a piątką, żeby spokojnie pływać. Rozglądając się za nowym przełącznikiem wypłynął temat maximizera i z nim wiąże się moje pytanie. Czy warto pójść w tym kierunku, zważywszy, że silnik nie jest już nowy (około 6 lat) i wymienić przełącznik na maximizer. Jaki może być koszt takiej wymiany (czy nie przerośnie wartości silnika)? Czy to w ogóle ma sens? Silnik to Minkota Endura/C2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek karaś Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 Cześć koledzy chciałbym założyć silnik do mojego pontonu i dodać do niego turbo co wy na to ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi