inno Napisano 21 Kwietnia 2023 Share Napisano 21 Kwietnia 2023 (edytowane) Sprawa wygląda następująco. Dzisiaj sie dowiedziałem od przypadkowego znajomego że moje koło organizuje zawodu wędkarskie,bardzo się zdziwiłem i postanowiłem się doinformować i dzwonić do członka zarządu. Tam sie dowiedziałem że zawody się odbywają i zostali poinformowani wszyscy członkowie którzy uiścili już opłatę na ten rok.(tak sobie uchwalił zarząd na zebraniu) Powiedziałem że chce brać udział w zawodach i taką opłatę uiszczę. W tedy się dowiedziałem że już za późno bo termin zapisów już minął. Dodam że zawody odbywają sie na zbiorniku który jest dzierżawiony przez nasze koło. Nie było żadnej informacji o terminie zawodów ani o uchwale zarządu. Czy to jest zgodne z regulaminem PZW? Dodam że do 30 kwietnia jestem pełnoprawnym członkiem koła mimo że nie zapłaciłem jeszcze składki za ten rok. Czy zarząd nie ma obowiązku poinformować wszystkich członków koła o odbywających się zawodach,tylko tych którzy opłacili składkę na ten rok. Proszę o opinie. Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez inno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 22 Kwietnia 2023 Share Napisano 22 Kwietnia 2023 W dniu 21.04.2023 o 21:14, inno napisał: Dzisiaj sie dowiedziałem od przypadkowego znajomego że moje koło organizuje zawodu wędkarskie,bardzo się zdziwiłem i postanowiłem się doinformować i dzwonić do członka zarządu. Dziwne to koło. Zwykle wstępne terminy zawodów ogłaszane są już na zebraniach podsumowujących rok, czyli na długo przed takimi zawodami. Przynajmniej u mnie tak zawsze było (a byłem w kilku kołach). W dniu 21.04.2023 o 21:14, inno napisał: dowiedziałem że zawody się odbywają i zostali poinformowani wszyscy członkowie którzy uiścili już opłatę Bardzo nieładnie. W dniu 21.04.2023 o 21:14, inno napisał: Czy to jest zgodne z regulaminem PZW? Zgodne czy nie zgodne to nie jest najważniejsze w tym momencie. Pytanie zasadnicze jest takie, czy chce Ci się drążyć temat, żeby dopiąć swego. To jak z mandatami. Ludzie często płacą bo nie mają czasu ani chęci doktoryzować się w zakresie prawa o ruchu drogowym. Życzę Ci jednak, żebyś dopiął swego i drążył temat. Mam nadzieję, że nie będzie to Twój jedyny post na forum i, że dasz znać co było dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi