MrDawid Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Hej, ogólnie mam takie pytanie. Łowię od jakoś roku, jeśli chodzi o grunt to dotychczas łowiłem na zestawy do methody, z tym takim podajnikiem. Chciałbym w tym roku zacząć łowić z takimi typowymi zestawami karpiowymi - ciężarek itd. Ale tu wchodzi sprawa nęcenia. Łódka zanętowa no.. odpada, dwie inne metody które znam to rakiety zanętowe i pva. Jednak no nie wiem co wybrać + jeśli chodzi o rakiety zanętowe, to tu potrzebna jest z tego co wiem odpowiednia wędka (powyżej 4lbs), a ja no nie chce oprócz karpiówki kupować jeszcze jednej wędki. Dałoby radę używać jakiejś rakiety przy wędce 3.5lbs? A jak nie, to czy pva to dobra opcja? Jak tak, to w ogóle z czym to się je i czy jest w ogóle różnica względem tych zwykłych podajników? Z góry dzięki za odpowiedź:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Kup średniej wielkość spomba i ogarniesz nęcenie zwykłą karpiówką 3,5 lbs. Oczywiście mowa o nęceniu na takim średnim dystansie. Sam tak nieraz robię i do tych +-80-90 m daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDawid Napisano 25 Lutego Autor Share Napisano 25 Lutego Średniej wielkości spomba to o jakim rozmiarze mowa? I to się patrzy na jakieś wymiary w cm, czy na wagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Spomb ma chyba 3 rozmiary a ten średni będzie idealny do wędki 3.5. Do necenia peletem, kulkami czy kuku jest przydatny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDawid Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego Dobra, dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi