Marlin1984 Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września Witam serdecznie szanownych kolegów. Na początek chciałbym się przywitać. Jestem tu ponieważ skradziono mi ponton oraz przyczepkę pod łodziową. Kradzieży dokonano w Radomiu dnia 10-09-2024 w godzinach nocnych z garażu typu blaszak. Mam świadomość że szanse odnalezienia są nikłe ale warto spróbować wszelkich dostępnych metod. Może ktoś z was zobaczy taką jednostkę na wodzie lub w ogłoszeniu . Sprawa oczywiście została zgłoszona na policje ale nasi dzielni funkcjonariusze działają delikatnie mówiąc opieszale. Teraz kilka detali . Ponton Yamaha model YAM430s , długość 430cm , szerokość 200cm , balony 50cm , pawęż pod stopę L , , podłoga aluminiowa, kolor jasny szary z granatową wstawką na dziobie , duża solidna jednostka, tego modelu nie produkują od dawna więc nie ma ich zbyt wiele na wodzie a w ogłoszeniach nie ma ich wcale. Ponton posiadał sterociąg. Przyczepka pod łodziowa marki Remork ,model R075, rok produkcji 2013 , klasyczna mała przyczepka bez rolek z wciągarką na przodzie , podaje nr vin SZ9R07503NDRE3022 https://echodnia.eu/radomskie/zlodzieje-ukradli-wielki-ponton-z-garazu-przy-ulicy-konopnickiej-w-radomiu/ga/c1-18806093/zd/78978281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września Przykra sprawa. Strzelał bym do takich. Będę trzymał kciuki, żeby ponton się odnalazł. Daj proszę znać za jakiś czas czy się udało. Być może pojawią się jakieś szczegóły, które pomogą innym w takiej sytuacji. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września Taki zestaw to nie karton od telewizora i w bagażnik nie schowasz , musieli pod coś przypiąć i jechać a tych czasach, przy takim monitoringu jak miasta mają to na pewno coś się nagrało. Powodzenia w odzyskaniu straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września Taki zestaw to nie karton od telewizora i w bagażnik nie schowasz , musieli pod coś przypiąć i jechać a tych czasach, przy takim monitoringu jak miasta mają to na pewno coś się nagrało. Powodzenia w odzyskaniu straty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marlin1984 Napisano 19 Września Autor Share Napisano 19 Września Dzięki panowie za zainteresowanie , oczywiście będę informował jak coś się zmieni, też myślałem że w dzisiejszych czasach gdzie kamera jest praktycznie na każdym domu , skrzyżowaniu czy rondzie będzie to dość proste do namierzenia ale chyba byłem w błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marlin1984 Napisano 19 Września Autor Share Napisano 19 Września Myślę , że jeśli to nie była kradzież na zlecenie , to szybko nie wypłynie , może dopiero będą próbowali to sprzedać na przyszły sezon. Najgorsze jest to że dopiero co go kupiłem i ani razu na nim nie popływałem, normalnie jak o tym myślę to szlag mnie trafia. Jedyne o co was proszę to miejcie oczy otwarte , może rzuci się wam w oczy albo na wodzie albo gdzieś w ogłoszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fankarpi Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września Witam! Chyba znalazłem pański ponton na portalu allegro. Dołączam link do oferty znalezionej na wcześniej wspomnianym portalu. https://archiwum.allegro.pl/oferta/ponton-yamaha-430s-i7963936047.html mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi