majki83 Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 jak woda? był ktoś po tych deszczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 i co? nikt nie był? przypomnę że pytam o kolor wody a nie o miejscówki na pstrąga:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Alarmuję że kolor wody nie odpowiedni Aczkolwiek może na Poniedziałek będzie ok:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 byłeś powyżej czy poniżej słomnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 byłem wczoraj powyżej słomnik i juz wiem ze kolor wody nie jest złamany za sprawą deszczu a raczej otwartej tamy przy młynie powyżej kacic...dawnego no killa praktycznie nie ma. powyzej młyna wody niewiele a poniżej leje się kawa z mlekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Nie sądziłem że da się tam rozebrać tamę na tym młynie, kawa płynie ? niby czemu? dopiero spływa:-) a na dole woda się ustabilizowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 tak wyglądała szreniawa pow młyna tydzień temu (dopiero miałem czas ściągnąć fotki), nie wiem czy jest sens jeździć w to miejsce w tym roku...czy ktoś z łapiących na szreniawie widział juz tam takie zjawisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Masakra:-) takiego zjawiska nie widziałem zrobił się Ciek wodny w tym ryb nie ma:-) a ogólnie woda niska idzie na Szreni. Ciekawe czemu tak zrobili? co jest powodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Oby tylko nie po to aby tą resztkę ryb wrzucić do siat podczas zrzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 tak było tydzień temu, jak jest dzisiaj to nie wiem:-( jedno jest pewne, powyzej nie ma co ryb szukać bo pewnie zleciały niżej albo...do siatki:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Przykro się na to patrzy, to jest tor bobslejowy a nie rzeka Jeszcze parę lat takich rządów, a w okolicach Krakowa o pstrągach potokowych będzie można zapomnieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybkamirek Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Strach pomyśleć co będzie się działo jak gwałtownie zamkną zastawki żeby szybko uzupełnić wodę, poniżej będzie można przejść w gumiakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Całkiem możliwe że tak się stanie. Ogólne jak wyniki ? Rewelacji u mnie nie ma sama drobizna do 30 cm Czekam w końcu na coś okazałego, Stan wody niski i klarowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Może będzie lepiej : http://www.pzw.org.pl/29/wiadomosci/93376/60/odszkodowanie_z_tytulu_prac_regulacyjnych_na_rzece_szreniawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Dzięki za info:) Ktoś napisał posta od jakiegoś czasu a tak ogólnie widać zainteresowanie Szrenią na forum adekwatne do Danego łowiska hehe:) Bardzo dobrze że to zarybienie dodatkowe się odbędzie, pewnie dwulatek tylko w Przesławicach nie widziałem żeby jakieś regulacje się odbyły, jedynie parę drzew usunięto z wody chyba że w tych drugich hmm. Stwierdzam jak zresztą każdy napotkany wędkarz nad wodą, że tak słabo z rybą jeszcze nie było nigdy, jakby ryb nie było choć wierzę, że są jakieś osobne sztuki które przetrwały Trudne Warunki jak trudnych wędkarzy:) A nad rzeką jestem często w końcu kilka kroków mam. Było zarybieniem dwulatkiem i narybkiem, to tylko te Ryby się trafiały a z poprzednich lat tylko sporadycznie jak się trafił to sukces. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Witam. Łowił ktoś może ostatnio przy ujściu Szreniawy do Wisły ? Chciałem się wybrać w niedziele a że nigdy tam nie byłem prosił bym o jakieś info czy coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Możesz próbować, moje rejony ale ja ostatnio tam nie chodzę słabo z ryba jest i woda ciągle płata figle, na ten tydzień powinna być dobra. od kwietnia nie spotykam wcale wędkarzy prócz jakiś znajomych więc dzicz jest i trawska jedynie park i scieklec najwygodniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Witam, byłem dziś na górnej Szreni w końcu, ostatni raz byłem w maju Pierwsze co to gęsto i dziko, widać że nikt nie chodzi rzadnych śladów obecnośći innych wędkarzy prócz kłusowników, ciężko się dostać do brzegu żeby oddać rzut dokładny ale jakoś dałem rade, Ryba nie brała mało kontaktu jeden za to ładny, gruby pstrąg się uwiesił ponad 40 ale uderzył przy brzegu po chwili spadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 Esioslaw, a jak tam woda? bo jak byłem w niedzielę w Waganowicach to niezachęcała do łowienia, płynęła kawa z mlekiem, przejrzystość prawie żadna. Za to na Dłubni choć woda lekko podniesiona to jej przejrzystość była już ok. Co do rybek to na Szreni na zero, a na Dłubni jak zwykle kilka maluchów. Za to pierwszy raz byłem na Rudawie, i ta rzeka mnie pozytywnie zaskoczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 Bo o Rudawę dba Klub Przyjaciół Rudawy. Dawniej podobnie było ze Szrenią , jednak Zarządowi z Koła Słomniki było to nie narękę i Klub Przyjaciół Szreniawy rozwiązali. Teraz dbają sobie o nią sami. A jak? Tak jak widzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 Woda jest w dobra do łowienia, oczyściła się już, warto próbować bo Ryba jest, wiem bo chodzę, ponad miesiąc temu jak jezdziłem przed tą brudną woda wyniki w każdym dniu padały było Ciekawie od małych pstrągów do 35 takich się najwięcej trafiało i zdarzyło się coś dużego mieć na kiju dwa piękne pstrągi ale wygrały:) i Wczoraj co miałem ładnego grubasa ale też wygrał, Trzeba zacząć chodzić, ścieżki wydeptać i kłusoli wypędzić, Dzikość Szreni odpędza wędkarzy, nikomu nie chce się przecierać przez zarośla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 Na pewno sytuacja się pogorszyła jak klub upadł, Wiem jak wygląda stan wody i kłusownictwa, chociaż jeździmy na kontrole to i tak nie tak często jak powinno się, za mało osób interesuje się rzeką i nie idzie ogarnąć wszystkiego a obecność wędkarzy nad rzeką widnieje tylko do końca kwietnia, Ten rok i tak jest słaby pod względem Ryb, ciężko o dobre wyniki i zgodzi się ze mną każdy kto jeździł, Trzeba próbować bo jestem przekonany że Ryby są może mniej jest ale są małe i ładne okazy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KropekG Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Hej panowie, gdzie warto się wybrać na szreniawę? Podpowiecie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Witam. Na każdym odcinku można połapać. Polecam Ci Waganowice lub Niegardów, na pewno jakieś wyniki padną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi