matys201012 Napisano wczoraj o 15:50 Napisano wczoraj o 15:50 Witam wszystkich na forum mam problem na swoim stawie z karpiami i tołpygami.Ryby mają na oko 3kg+ i chciałbym je złowić próbowałem na kukurydzę ale łapie się tylko płoć tak samo jak na feeder. Na stawie jest przejrzysta ale zielona wodą z mułowatym dnem z roślin jakie rosną na stawie to tylko trzcina. W wodzie znajduje się duża ilość małży.najlepszą przynętą na stawie jest kukurydza.Pozdrawiam Cytuj
Marienty Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Moim zdaniem Method feeder. Jeśli to płytki staw z zarośniętym dnem to warto wygrabić sobie miejscówkę - tam gdzie będzie położony zestaw. Ja kiedyś robiłem to w taki sposób, że rzucałem linę z zawiązaną końcówką grabi. Kiedyś używałem też kotwicy aluminiowej do póki mi się nie rozwiązała i została w wodzie ;-(. Jeśli dno jest muliste to warto w to miejsce podrzucić trochę piachu, żeby to miejsce utwardzić. Syp garstkę gotowanego ziarna w to miejsce codziennie a szybko przyzwyczaisz ryby do tej "stołówki". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi