Łukasz789 Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Natrafiłem na bajowe miejsce gdzie roi się aż od ogromnych kleni jest też dużo koników polnych na łąkach. mam kilka plastikowych ( nie wiem jak to nazwać) figurek przypominające koniki polne zakończone haczykami , tylko nie wiem jak na to łapać , wiem ze trochę późno pisże ale jutro o świcie wyjeżdżam więc proszę o szybka pomoc. chodzi mi o to czy zwyczajnie zwijac jak na spiningu czy tylko podciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nesh Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Nigdy z taką przynętą się nie spotkałem. A na konika polnego to możesz też sam haczyk i niech sobie płynie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Tam są tylko przynęty sztuczne i roślinne. Ostatnio tego dużo widzę , ojciec i dziadek kupili to z 20 lat temu bardzo dobra imitacja konika polnego. Czyli co potraktować go jak żywego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer74 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Czy jest szansa złowienia klenia ze stawu miejskiego dobrze zarybionego, kwadraciak kilka lat temu pogłebiony i czyszczony o rozmiarach 40 na 40m ale już ma dno zarośniete. Wiadomo ryba ostrożna ale widuje ją dość często "wygrzewającą" sie przy brzegu promieniami słońca. Raz naliczyłem chyba z 5szt. Wędkarze którzy tam łowią potwierdzają że jest ich w tym stawie dosć sporo ale żaden w ciagu 2-3 lat go nie złowił choć też nie robili zasiadek specjalnie na niego. Jaką metodę byście polecali? A może jako początkujący mam sobie dać na razie spokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wirefree Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Wisnia powinna dac rade, mrozone z supermarketu i powodzenia. W stawie w ktorym bylo mnostwo kleni probowalem obrotowek woblerow i tylko raz jeden maluszek zdecydowal sie na malutkiego twiestera a wokol splawikowcy patrzyli na mnie jak na wariata sami ciagneli po kilka sztuk na robala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi