hunter831 Napisano 8 Marca 2011 Napisano 8 Marca 2011 Witam kolegów po kiju, chciałbym się wybrać na rzekę popularnie nazywana Szprota na odcinku między miejscowością Buczyna, Krępa aż do Przemkowa... czy łowi ktoś z Was na tym odcinku, jeśli tak to proszę o podpowiedz co na co i kiedy łowić na co zwracać uwagę przy doborze odpowiedniej miejscówki, z góry dziękuje za odpowiedz.. pozdrawiam Marcin. Cytuj
dziubek Napisano 12 Marca 2011 Napisano 12 Marca 2011 Witam kolego w tamtym sezonie byłem parę razy nad tą rzeczka i powiem szczerzę że idzie tam połowic zazwyczaj jezdrzę za krempe na ostaszów koło przepompowni choć nie ma tam za dużo miejsc do połapania ale zawsze idzie coś znaleźć . Jeśli chodzi o miejscówki to nie zwracam za bardzo na to uwagi , siadam przeważnie tam gdzie jest mniejsce w miare wygodne do połapania a w miarę dość głebokie jak na tą rzeke bo jest ona nie za głeboka szczególnie w okresie letnim . Jeśli chodzi o metodę na jaką łapie to tyczka , wygruntowuję zestaw i zazwyczaj wybieram miejsce do nęcenia w rynnie , zanęte używam tam star fish jest ona dobra jak na tą wode łapałem na niej na różne zanęty i ta sprawdza się najlepiej jesli chodzi o zanęty sredniej pólki bo nie mówimy tu o tych z wyższych półek . Ryby jakie zazwyczaj łapałem to przeważnie liny trafiają się karasie no i dużo płotek . Jak dobrze przygotujesz sobie łowisko zestaw zanęte no to idzie połapać ładnie . Własnie mam chęć rozpocząć od niej sezon wędkarski i myśle że wybiorę się własnie jutro na nią . Pozdrawiam Cytuj
swierzy Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Witam.Bylem wczoraj miedzy Buczyna a przepapownia.Przez ok 4 godz. ani jednego brania Cytuj
hunter831 Napisano 14 Marca 2011 Autor Napisano 14 Marca 2011 Hej, dzięki za info:) nie mogłem się doczekać wiec 10 odwiedziłem SZPROTE, byłem na moście w Krępie... 300m w strone ostaszowa... siedziałem jakieś 4 godzinki i ani skubnięcia.... ale może następnym razem będzie lepiej:) Cytuj
swierzy Napisano 14 Marca 2011 Napisano 14 Marca 2011 Disiaj tez nic.Chyba trzeba poczekac jeszcze tydzien. Cytuj
swierzy Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Plotka zaczela skubac ale,na cienkie zestawy zylka 0,7 splawik 0,5 no i haczyk 12 Cytuj
hunter831 Napisano 21 Marca 2011 Autor Napisano 21 Marca 2011 chyba się jutro tam wybiorę pobawić się z nią... pogodę zapowiadają wiec już czas na ryby:) Cytuj
swierzy Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 Dzis bylem woda sie podniosla przez 4 godziny ani brania Cytuj
hunter831 Napisano 30 Marca 2011 Autor Napisano 30 Marca 2011 Hej, bylem 24.03 w okolicach mostu za miejscowością Krępa... przez 4 godziny może ze 3 skubnięcia Cytuj
damianosss Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 ja bylem okolo poltora tygodnia temu kolo mostu na Ostaszowie i ploc brala jak glupia. Podsypalem i polapalem ladnie. Najwieksza plotka 28 cm, a najczesciej braly takie 20-25 cm. Lowilem na bialego Inni wedkarze tez ladnie lowili. Rzeka obstawiona A w ta sobote tez bylem i zdziwilem sie bo ani jednego wedkarza... ale usiadlem i i przez 2 godziny ani jednego skubniecia...tak jakby tej ryby tam nie bylo. Juz wiem dlaczego bylo tak pusto nad woda. Ale tak to jest z nasza rzeka, trzeba trafic... Za tydzien sie wybiore zobaczymy Cytuj
swierzy Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Zauwazyliscie ,ze za kazdym razem jak jest pelnia to ryba na Szprocie przestaje brac?? Czy tylko mi sie tak zdaje? Cytuj
hunter831 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Napisano 6 Czerwca 2011 W końcu znalazłem czas na SZPROTKE no i nie powiem nie spodziewałem się pobawiłem się z płotką w większości brały takie małe około 10cm ale trafiło się kilka ładnych sztuk ponad 20cm... polecam.. Cytuj
hunter831 Napisano 7 Marca 2012 Autor Napisano 7 Marca 2012 Lód z rzeczki pewnie ustąpił, ciekawe jak rybka bierze?? jest już jakaś szansa na marcową płoteczke?? był Ktoś nad Szprotką?? jak tam woda?? może już pierwsze sukcesy?? pozdrawiam Cytuj
Pavlo Napisano 7 Marca 2012 Napisano 7 Marca 2012 Koledzy a jak wygląda sytuacja jeżeli chodzi o spininng i muche ,darady coś połowic????? Cytuj
hunter831 Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 czym niżej rzeczki tym warunki znośniejsze, chociaż jest wymagająca, dużo zielska i zaczepów to dla wytrwałych nie powinien być to problem, jest dość sporo okonia około 25cm, szczupaczki się trafiają nawet 80siataki... a jeśli chodzi o muchę to jedynie chyba płoć, wzdręga ewentualnie jaź, kleni nie spotkałem... pozdrawiam. Cytuj
damianosss Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 bylem kilka razy w tym roku. Plotka sie ruszyla. Jak podejdzie dzien to mozna sie ladnie pobawic. Oprocz tego zlapalem kilka malych okonkow, kilka wzdreg i troche krompikow. Trzeba tez wiedziec gdzie lowic Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi