Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wedka do dalekich rzutów

pawelw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jaką polecacie wędkę do dalekich rzutów, zależy mi na 13ft i oczywiscie 3,5 lb lub wiecej.

Ze wzgledu na transport lepsza by byla trzyskladowa, ale ze wzgledow ntechnicznych dwa sklady tez wchodza w gre.

Cena na jaka moge sobie pozwolic to 350 zł za sztukę.

Co myslicie o Robinson diaflex 3,5 lb 13 ft ? Można jeszcze spotkac promocję dwie w cenie jednej.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Z mojej strony zobacz sobie takie:

Anaconda Base 3.25-3.5lb

Chub Snooper 13ft 3.5lb

Shimano Vengeance 13ft 3.5lb

Shimano Hyperloop

Nie są to typowo rzutowe kije ale w tych pieniądzach nic typowo rzutowego raczej nie znajdziesz

• 1 month later...
Napisano

Która wędka bedzie lepsza do dalekich rzutów i przyjemniejsza podczas holu daiwa black widow 3,9m 3,5lb czy Shimano Alivio CX Specimen 3,60m 3,5lbs?

Napisano

Do rzutów black widow bo jest trochę sztywniejsza i akcje ma jak twierdzi producent "szczytową" ale raczej to coś pomiędzy a podczas holu raczej alivio bo to miękka parabola. Black Widow też dobrze amortyzuje nagłe ruchy karpia ale alivio ponoć gnie się nawet przy niedużych rybach.

• 3 months later...
Napisano

Potrzebuje kijek który będzie mi służył do połowu karpi,sumów jako ciężka gruntówka, żywcówka oraz okazjonalnie da się wykorzystać do połowu z plaży.

Ogłądałem w sklepie Mikado SCR Carp 3,9m cena 180zł ( wywoławcza da sie utargować jakieś 20zł )

Inną opcją był Sanger nie pamietam modelu za 300zł z małym okładem.

Moję pytanie:

Co wybrać? Prosze o konkretne propozycje.

Cena oczywiście jak najmniejsza :mrgreen: ale myślę że 200+-50 do max 350 ale tylko przy naprawde super opiniach.

• 3 weeks later...
Napisano

Ja Polecam Shimanoo Hyperloop 3,5 lbs 13 ft sam mam 2 takie i naprawdę sprawdza się na karpia na rzeke też jest ok prace ma pośrednią nie za sztywna nie za miekka do rzutów też jest spoko ja ciężarkiem 100 g ok 100 m rzucam spokojnie oczywiście dużo zależy równiez od kołowrotka podstawą do rzutów dalekich będzie szpula long cast

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.