wadrian Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 witam, planuje kupić wędkę Wędka Daiwa Apollo Tele 90 3,90m 40-90g przeznaczenie łowienie z gruntu na niedużych stawach. jaki kołowrotek pasowałby do tej wędki. Czytałem dobre opinie o okumie TRB45. Czy pasowałby do tej wędki ? Co moglibytście jeszcze polecić ?
robin Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 witam,planuje kupić wędkę Wędka Daiwa Apollo Tele 90 3,90m 40-90g przeznaczenie łowienie z gruntu na niedużych stawach. jaki kołowrotek pasowałby do tej wędki. Czytałem dobre opinie o okumie TRB45. Czy pasowałby do tej wędki ? Co moglibytście jeszcze polecić ? Wspomniana Okuma zdecydowanie tak.
wadrian Napisano 14 Marca 2011 Autor Napisano 14 Marca 2011 mam pytania czy jest duża różnica między modelem okuma trb45 a 55. Wiem że to inny rozmiar, ale zastanawiam się czy nie warto dać kilka złotych więcej za większy "mocniejszy" kołowrotek ?
Arek0402 Napisano 14 Marca 2011 Napisano 14 Marca 2011 Sam posiadam TRB 45 i jestem zadowolony chociaż w sklepach się dziwili czemu chcę Okumę a w jednym dowiedziałem się że Okuma została zasypana reklamacjami tego właśnie modelu, tylko czy to prawda ? łowienie z gruntu na niedużych stawach No to nawet 45 będzie za duże. czy nie warto dać kilka złotych więcej za większy "mocniejszy" kołowrotek ? A to zamierzasz nim gwoździe wbijać ? A tak na poważnie to nie ma sensu kupować dużego kołowrotka ze szpulą 0,40mm/200m jeżeli chce się łowić w małym stawie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.