Skocz do zawartości
Dragon

czym zszyć siatkę...?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :smile:

Czym najlepiej jest zszyć podziurawioną siatkę? otóż w poprzednim sezonie ostatni segment siatki wkręcił się w śrubę silnika i troszkę ją porwało :lol: chciałbym skrócić o jedeną obręcz ale czym to póżniej zszyć?? może ktoś robił podobny zabieg? Wiem ,że siatki nie są drogie ,ale jest to kawał siaty kongera i trochę szkoda ją zmarnować. z góry dzięki za sugestie :smile:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

adam998, ja swoją szyłem cienką plecionką której używam do spiningu i jest ok. i jak na razie to się trzyma :mrgreen:[żyła czy nitka będzie za słaba]

A dziur miałem kilka na całej długości siatki[4m] które powstały na wskutek kontaktu z myszami :???: Ty masz ułatwioną sprawę bo skrócisz o jeden element i będzie ok :wink:

Ja natomiast miałem trochę nauki szycia :mrgreen:

Napisano

Ja kiedyś znalazłem siatkę 3 m nad wodą ,wyjąłem ją z wody i w ostatniej dolnej części miała dziurę wielkości pięści.Z szyłem ją plecionką i służyła mi kilka ładnych lat.

Napisano

Szpagatem albo nicią nylonową kupioną w pasmanterii albo specjalną nicią do szycia butów przyjaciele z za bugu często takie oferują :smile:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.