adam998 Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 Witam Czym najlepiej jest zszyć podziurawioną siatkę? otóż w poprzednim sezonie ostatni segment siatki wkręcił się w śrubę silnika i troszkę ją porwało chciałbym skrócić o jedeną obręcz ale czym to póżniej zszyć?? może ktoś robił podobny zabieg? Wiem ,że siatki nie są drogie ,ale jest to kawał siaty kongera i trochę szkoda ją zmarnować. z góry dzięki za sugestie
slowik Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 adam998, ja swoją szyłem cienką plecionką której używam do spiningu i jest ok. i jak na razie to się trzyma [żyła czy nitka będzie za słaba] A dziur miałem kilka na całej długości siatki[4m] które powstały na wskutek kontaktu z myszami Ty masz ułatwioną sprawę bo skrócisz o jeden element i będzie ok Ja natomiast miałem trochę nauki szycia
Pavlo Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 Ja kiedyś znalazłem siatkę 3 m nad wodą ,wyjąłem ją z wody i w ostatniej dolnej części miała dziurę wielkości pięści.Z szyłem ją plecionką i służyła mi kilka ładnych lat.
CHELEK Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 Szpagatem albo nicią nylonową kupioną w pasmanterii albo specjalną nicią do szycia butów przyjaciele z za bugu często takie oferują
sensimilla Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Gdybys miał dostęp do dratwy to była by to idealna opcja, dratwa jest straszliwie mocna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.