pawel332 Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Jakie są skutki uboczne prażenia i gotowania konopi poza zapachem. Mam na myśli czy taka patelnia czy garnek będą się jeszcze nadawały do użytku domowego,czy też mam sobie kupić osobne garnki żeby mnie z domu nie wyrypali.
abra1711 Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Nie mam wielkiego doświadczenia w przygotowaniu zanęt ale w regionie gdzie mieszkam to gotujemy zupę z konopi i niema to żadnych ubocznych efektów w kuchni więc może spróbuj ugotować konopie w ten sposób jak do zupy niema żadnych zapachów ani nic w tym stylu. Link do przepisu na zupę http://kuchnia.gery.pl/siemieniotka-wigilia-slask.html
oszolom87 Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 pawel332, pełen luz. Ja gotuje konopie w garnkach ze stali chirurgicznej i nic nie zostaje na nich po za ostadem który w zmywarce schodzi więc śmiało gotuj.
mirek z Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 No mżesz się z lekka uwalić ,ale uzależnienie Ci nie grozi , a na poważnie jeśli gotuje konopie to z kukurydzą ,a jeśli prażę to na teflonowej patelni używając drewnianego mieszadełka z garami nie ma problemów nadają się do kuchni.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.