Skocz do zawartości
tokarex pontony

Karpiówka za 200-250zł

Arek0402

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad:

Dragon THYTAN Carp 3,90m 3,0lb (250zł)

Shimano Alivio CX Specimen 12` 3,50lb 3,66m (230zł)

Daiva Black Widow Carp 3,90m 3,50lb (220zł)

To chyba najlepsze propozycje ? Pytanie którą wybrać ? Zależy mi głównie na dalekich rzutach.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Dragona nie znam.

Alivio jest OK ale do rzutów to tak nie bardzo bo jest troche kluskowata i troche sie nadenerwowałem zanim posłałem 70g + małe PVA na ok. 70m

Daiwą machałem na sucho i tak naszybko to to będzie najklepsza opcja z tych trzech

Napisano

O Daivie trochę czytałem i podobno sprzęt z niskiej półki mają do bani. W sklepie powiedzieli mi że są straszne problemy z reklamacjami. A co z tym dragonem ? Ogólnie sprzęt mają ok. ale jak jest z tym kijem ?

Napisano
O Daivie trochę czytałem i podobno sprzęt z niskiej półki mają do bani. W sklepie powiedzieli mi że są straszne problemy z reklamacjami. A co z tym dragonem ? Ogólnie sprzęt mają ok. ale jak jest z tym kijem ?

W porównaniu do podobnego sprzętu innych firm to w przenośni są to MERCEDESY(Daiwa BW) :lol:

Nie sugeruj się opinią sprzedawcy, a użytkowników, a od tych ostatnich takich "rewelacji" nie słyszałem :mrgreen: Pozdrawiam.

ps. kup Dragona, to dopiero dowiesz się co znaczy problem z reklamacją :mrgreen:

Napisano
W porównaniu do podobnego sprzętu innych firm to w przenośni są to MERCEDESY(Daiwa BW)

A na innym forum kilka osób pisało że Black Widow jest kiepskie i że sprzęt Daivy jest dobry ale dopiero ten za większe pieniądze. A ten sprzedawca nie miał żadnych kij karpiowych i powiedział że sprowadza tylko na zamówienie więc czemu miał by kłamać że z Daivą są problemy ? Przecież niczego innego by mi nie wcisną bo i tak nic nie miał. Dlatego obawiam się że Daiva w tej cenie to kiepski wybór.

kup Dragona, to dopiero dowiesz się co znaczy problem z reklamacją

A czy ktoś jeszcze miał takie niemiłe przygody z Dragonem ? Bo ja raczej nie mam nic do tej firmy i osoby które znam też chwalą swój sprzęt Dragona.

A co do Alivio to raczej wszyscy piszą że to najlepszy kij w tej cenie, tyle że miękki :(

A może ktoś ma jakąś inną propozycję w cenie 200-250zł ?

Czekam na opinie innych użytkowników, chciałbym poznać wiele opinii zanim dokonam wyboru.

Napisano
A na innym forum kilka osób pisało że Black Widow jest kiepskie

Gdzie to można przeczytać? (naprawdę chciałbym zobaczyć te opinie, jakoś mi umknęły)

Kolega ma karpiówkę Dragona z dużo wyższej półki, nie z jego winy nastąpiła usterka( kij na gwarancji) i po stracie czasu, nerwów firma nie uznała gwarancji, a nie chce mu się sądzić i dalej tracić czas i nerwy.

Napisano

Arek0402, ja przez 3 sezony używam Dragon Silver Carp Edition,ta sama co pokaze w linku.

Naprawde sluzyla mi bardzo dobrze,sprzedalem ja miesiac temu za 2 stowki.

Kupilem w zamian Anakonde Magic Carp,nie jestem jeszcze pewien czy dokonalem dobrego wyboru,przekonam sie na najblizszej zasiadce :mrgreen:

Ale wracajac do Dragona,nie mialem najmniejszego problemu z tym kijkiem,rzuty na 100m to zaden problem,akcja progresywna,przy silowym wchodzi lekko w parabole.Polecam :wink:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1505482689

Napisano

Teraz to mam kompletny mętlik w głowie :( Wiem tylko że w grę wchodzą 3 składy, 3.60m i 3-3.5lb. Na pewno shimano odpada, o Daiwie Black Widow Carp są różne opinie a o Dragon THYTAN Carp wogule nie ma żadnych opinii :D Z tego co znalazłem to Daiwa ma akcję szczytową i jest sztywniejsza od Alivio więc powinna daleko rzucać, tylko te negatywne opinie mnie odstraszają. Ale chyba jednak za nią się będę rozglądał.

Napisano
na allego nawet 180 zł

Ale 2 składowe. 3 składowe na allegro są po 200-210zł

Oglądałem ją dzisiaj w sklepie, spodziewałem się że jest trochę sztywniejsza i akcja raczej bardziej paraboliczna niż szczytowa. W tym sklepie kosztuje 195zł (taniej niż na allegro) więc raczej ją wezmę. Do tego mam Okumę Travertine Baitfeeder TRB 45 (0.35/160m) będzie ok ?

Napisano

Jak zależy Ci na dalekich rzutach, co zaznaczyłeś zakładając temat to zmień kołowrotek na taki, który ma szpulę long-cast. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.