Skocz do zawartości
tokarex pontony

Żwirownia czernica i odra na tym odcinku

pewniak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

czy ktoś z was łowi na żwirowni czernica pod wrocławie??? Jeśli tak to mam prośbe o info na temat tej wody oraz na temat tego odcinka odry (żwirownia ma z nią połączenie). Prosze o pilne wieści bo mam zamiar tam się wybrać jutro z rańca. pozdro

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

na żwirowni nie łowie ale w czernicy tak odra główki niezbyt długie dobrze nęcone doły każda główka ma swój urok i ryby czyli boleń nawet w nocy na ciasto tak na ciasto jest to główka bardzo głęboka ale na środku jest górka i przypon około 1 m ciasto wiruje boleń nie może się oprzeć.

są terz takie gdzie tylko płoć na pęczak, na raki byczki, leszcz , to widać gdzie jest ryba miejsca są czyste zadbane. ąle prawie zawsze zajęte najlepiej mieć jakiegoś znajomego z czernicy dzwonisz i wiesz czy biorą. ja tak robie ,chyba zadużo informacji.

ciekawe miejsca w czernicy są po drógiej stronie mostu czyli zakszów kotowice starorzecze bardzo dużo byczków (masa) tylko większość małych ale czas w nocy płynie i tu polecam czerwone a na większe sumiki to kosteczka wycięta z jakiejś ryby. z zakszowa można przejść się do siechnic ( rzeka oławka)od jazu w siechnicach zakaz łowienia wody wodonośne dla wrocławia) ale przed co ja wam będe pisał jestwście z wrocławia to m€sicie to znać (tak zwane betonowe zmienione koryto kawałek ale jakie efekty i na nowym ina starym.

powodzenia .

ps. jak będziecie szli z czernicy do siechnic dużo ciekawych akwenów .Przed siechnicą zobaczycie

to się wgłowie nie mieści jaka tam jest czysta wodą ale nie jestem pewny czy dalej to nalerzy pod pzw to musicie wyjaśnić. i dalej zatym jest tama nowe koryto i stare.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.