Skocz do zawartości
tokarex pontony

Bardzo tani kołowrotek do żyłki 0,30 lub 0,40 ( max 50-60zł)

Łukasz789

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam kołowrotka typowo gruntowego , będize mi on służył do łapania niewielkich karpi ( max 4,5kg) norma 2,5-3,5kgi mniejsze. Prawdę mówiąc dla mnie jedyne aspekty kołowrotka to jego trwałość i aby te 150m 0,30lub 0,40 weszło. Reszta nie odgrywa dla mnie znaczącej roli. Z racji grubości żyłki chyba będzie to tylko kołowrotek gruntowy. Im tańszy tym lepszy. Od razu napiszę ,że cudów się nie spodziewam ale chciałbym żeby pochodził kilka sezonów.

Moje typy:

OKUMA BOUNDARY FD 50 ( ewentualnie 40,30)

OKUMA BOUNDARY RD 50 ( ewentualnie 40,30)

JAXON STING SS 500

Ewentualnie będę szukał jeśli podacie jakieś inne propozycje. Ktoś tutaj podał typ Geologic z Decathlonu ale nie wiem co to warte. Jestem w pełni otwarty na Wasze propozycje.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Prawdę mówiąc dla mnie jedyne aspekty kołowrotka to jego trwałość

To tak jak dla większości z nas ;) Raczej nie ma tanich trwałych kołowrotków.

chciałbym żeby pochodził kilka sezonów.

No to zależy jak często będziesz go używał i do jakich celów.

Z Jaxonem mam złe doświadczenia ale Okuma jest jak najbardziej ok, sam mam taki tani kołowrotek (Okuma Access A120) który kupił mi ojciec jak jeszcze byłem w podstawówce i służy mi do tej pory, ale miał sporą przerwę w użytkowaniu. Teraz używam go z powrotem do feedera. Poza tym modelem żadnego innego w tej cenie nie znam ale ogólnie z Okumą mam dobre doświadczenia więc polecam sprzęt Okumy.

Za 60zł możesz już kupić Shimano Hyperloop 4000 RB lub FB, osobiście togo kołowrotka w ręku nie miałem ale Shimano raczej ma dobre opinie choć np. Catana (sam mam 2500 RA) ma straszne luzy to mimo tego jest na nią duży popyt i jest bardzo przez posiadaczy zachwalana.

• 3 weeks later...
Napisano

Okuma Akcess...u mnie to legenda. już będzie ok 6-7 lat u mnie, kiedys spin, spławik a teraz DS do tego doszedł i nadal daje rade!!! co do okumy catana 2500FD to mam ją juz 3 rok i nie narzekam. tez spin, spławik i DS.

Napisano

nie napisałeś ile możesz dokładnie wydać. jeżeli 50zł to nie za dużo to myślę że ten kręcioł powinien spełnić twoje oczekiwania okuma

Napisano
okumy catana 2500FD

A to wogule jest taka Okuma ? Mi chodziło o Shimano Catana.

A czy jest jeszcze sens coś proponować ? Kupiłeś coś Łukasz789 czy jeszcze się rozglądasz ?

Napisano

Ten kołowrotek nie jest już produkowany. I jak byś go gdziekolwiek trafił - to nie kupuj go :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.