vonski_dm Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Czy ktoś łowi w leśnicy na dużym stawie?? Jak tam z karpiem? i na co najlepiej mozna go skusić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 22 Marca 2011 Autor Share Napisano 22 Marca 2011 Nikt nie wędkuje na stawach w leśnicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 widze że nikt nie zna karpi z lesnickiego stawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 vonski_dm, wrzuć więcej info, gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roli8 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Ktoś łowi na tych stawach przy ul. Średzkej? Chciałbym tam połowić z gruntu. Da radę czy dno jest zarośnięte? Na jaką rybę tam się nastawić? Lepiej zasiąść na stawie bliżej torowiska czy przy tym drugim? Jaką głębokość ma to łowisko? A może grasuje drapieżnik i ze spinningiem iść? To takie moje podstawowe pytanka. Może ktoś podzieli się wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 17 Maja 2011 Autor Share Napisano 17 Maja 2011 Hey Oczywiscie ze na grunt mozna. Dno jest piaszczysto-gliniaste. nastawiaj sie na karpia. najlepiej na tym stawie kolo torów ale od strony lasu. Głebokosc 2-5m. złowic mozna tez leszcza, płoc lina szczupaka wegorza, pstraga ten drugi staw jest płytki ale tez karp sie trafia, amur. ostatnio tylko brały karpie takie 26-35cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roli8 Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 vonski_dm, thx za info, na weekend sie tam wybiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Złowił ktoś coś na Leśnicy? Warto tam się wybrać leszcza poszukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 byłem dziś na Leśnicy i nic jedno branie i tylko byczek woda wysoka na stawie ok 0,5 m wyższa gdzie te karpie i leszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Na dużym, małym? Słyszałem, że od lasku trzepią karpie... A dużo ludzi było w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 na dużym, było tylko 2 kolesi i też nić, rozmawiałem z miejscowym dziadkiem który czesto łowi i mówił ze lipa nic nie bierze, a on prawie codziennie tam łowi, i czasem ładne okazy wyjmował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 dzisiaj byłem się przejść dookoła, to tam pare małych rybek ktoś złapał na dużym - a to niewymiarowego karpia, płoteczki, leszczyki, na małym byłem zobaczyć, był tylko jeden dziadek i mówi, ze gówno, nic. Trzeba samemu spróbować, bo miejsce fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 dzisiaj tylko 3 leszcze po 40cm na dużym stawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 6 Sierpnia 2011 Share Napisano 6 Sierpnia 2011 Wiem, ze cała radość z wędkowania to znajdywanie własnych sposobów na ryby w danym łowisku, ale skoro widze, ze ktoś na tym stawie łowi, to zapytam - przynętą preferowaną na leszcza / karpia jest...? A te wszystkie ryby to tak jak pisałeś wcześniej od strony z lasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 kolejna wizyta na Leśnickim stawie i tylko 2 leszczyki 31 cm i 35cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 dzisiaj 3 leszcze po 43cm na kukurydzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam. Mam takie pytanie czy normalnie można uderzyć do Leśnicy na nockę i na który staw lepiej się wybrać? Jak tam jest z tym byczkiem ,bo jak co rzut będzie byczek to średnio to widzę i ogólnie może ktoś napisać trochę więcej o tym stawie na co się nastawiać itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turek8 Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Wczoraj od 7 do 11 spiningowałem na obu stawach, lecz totalnie bez brań. To łowisko jest specyficzne m.in. duża presja w sezonie letnim i wiosennym, straszne mięsiarstwo. Obecnie trochę się wędkarzy wykruszyło. Wczoraj było tylko trzech nad wodą. Krążą legendy o wielkich sumach oraz obecności szczupaka i pokaźnych sandaczach. Mój pierwszy sezon nad tą wodą - bez większych sukcesów. Woda trudna. Raczej polecałbym doświadczonym wędkarzom. Stawy podobnie jak glinianka na Pilczycach co roku zarybiana karpiem i pstrągiem tęczowym (sic). Zapytałem sprzedawcy ze sklepu wędkarskiego w Centrum Leśnica: Dlaczego zarybiacie pstrągiem tęczowym? ,,Bo tani i wędkarze mają radochę". Rasowego drapieżnika chyba jak na lekarstwo, albo już tak intensywnie nie żeruje? Ktoś może się podzieli własnymi spostrzeżeniami na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Witam. Mieszkam w Leśnicy. Kilka razy obszedłem oba stawy ze spinningiem, słysząc opowieści miejscowych mięsiarzy o wielkich szczupakach, sumach i sandaczach - próbowałem wszystkich przynęt - obrotówki, gumy, wahadłówki, woblery... Efekty mizerne - jeden pistolet na tam drugim, mniejszym stawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krznow Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Witam, Byłem dziś na stawie zaraz przy torach. Zauważyłem jak dla mnie dziwne ryby tam pływające, może ktoś z Was wie co to za gatunek. pozdrawiam link do filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Witam,Byłem dziś na stawie zaraz przy torach. Zauważyłem jak dla mnie dziwne ryby tam pływające, może ktoś z Was wie co to za gatunek. pozdrawiam link do filmu Nie wiem ale sam jestem ciekaw. Kolego, wklej ten post tutaj (zobaczy go dużo więcej użytkowników): http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=276371#276371 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buk1991 Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Powiedziałbym, że to okoń albo sandacz. Ale ani jedno ani drugie nie jest takie szerokie od dołu do góry. Możliwe, że ktoś wpuścił ryby z akwarium. Na stawie jest teraz temperatura około 25 stopni i dla takich ryb to idealna temperatura. Tak z innej beczki, byłem dziś na stawie przy ul.Źródlanej w Leśnicy i mimo wielkiej zaczęty jaka mnie ogarnęła po rozmowie z jednym ze stałych bywalców, na mojej wędce oprócz tuzina krasnopiór nie znalazło się nic więcej. Ale jestem zachęcony po tym jakie okazy ładne pływały i na pewno tam wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krznow Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Ja byłem ze spinem i nawet kontaktu z rybą nie było. Pewnie na filmie tego nie widać, ale ryby miały błękitne refleksy po bokach. Możliwe, że ktoś wpuścił z akwarium bo przypominają pielęgnice, ale oprócz tych dwóch kręciło się ich więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gapcio111 Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Może to bassy. Pełno tego dziadostwa z importu pływa w zbiorniku w Zajączkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Nie, to nie bassy... Ktoś miał w akwarium tilapie, miał ale były za duże więc je uwolnił. Szkoda bo zima je zabije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi